IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mayıs 2008, 10:07   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Boşanma Sebepleri...




Kariniza ya da kocaniza bu sözleri söylerseniz, boşanma`niz kesin...
Beyinsiz, ihtiyar bunak, geri zekali, mikrop, gerici yobaz, seni sevmiyorum, hafif kadin, esek gibi çalisacaksin, kaç paralik adamsin, senin sülaleni satin alirim, psikopat, köylü esegi, pislik, namussuz, pez....k, f......, kav..t, senden igreniyorum...

Aksam gazetesinden ERSIN BAL'in haberine göre Yargitay'in son bes yil içinde karara bagladigi boşanma davalarinda, çiftlerin birbirine karsi kullandigi onur kirici ve hakaret içeren sözler davanin kaderini etkileyici rol oynadi. Hakaret içerikli söz ve ifadeler Yargitay tarafindan 'agir derecede onur kirici' davranis olarak degerlendiriliyor ve boşanma nedeni olarak kabul ediliyor.

Sahit olmasi lazim
Bu ifadelerin boşanma nedeni kabul edilebilmesi için, sözlü saldiriya ugrayan magdurun boşanma talebinde bulunmasi, evlilik birliginin sarsilmasina yol açan davranisin üçüncü sahislarin yaninda yapilmasi, davaya neden olan eylemin ortak hayatin devamina imkan vermeyecek nitelikte olmasi gibi kriterler dikkate aliniyor.
Eslerin birbirlerinin cinsel performanslarina iliskin küçük düsürücü ifadeleri de, boşanma talebinin kabulü için hakli gerekçe sayiliyor. Hakaretlere dayanilarak açilan bosanma davalarinda, eylemin bir anlik öfkeyle yapilip yapilmadigi da, belirleyici rol oynuyor.

Iste liste
Yargitay bu tür davalarda verdigi bosanma kararlari ise Medeni Kanun'un 162'nci maddesinde yer alan 'agir derecede onur kirici davranisa ugrayan es boşanma davasi açabilir' hükmüne dayaniyor. Yargitay 2'nci Hukuk Dairesi tarafindan boşanma nedeni kabul edilen yasak söz ve ifadelerden bazilari söyle: 'Beyinsiz, ihtiyar bunak, geri zekali, mikrop, gerici yobaz, seni sevmiyorum, hafif kadin, esek gibi çalisacaksin, kaç paralik adamsin, senin sülaleni satin alirim, psikopat, köylü esegi, pislik, namussuz, pez....k, f......, kav..t, senden igreniyorum, iktidarsiz herif, pis poynuzlu, yasli cadi, Allah belani versin, homoseksüel herif, bu çocuk senden degil, sana karilik yapmam, sürün beter ol, salak, manyak herif, esek oglu esek'...

Alıntı...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bosanma, boşanma, sebepleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkeklerin boşanma sebepleri AftieL Ah Erkekler 0 07 Haziran 2014 17:37
Kol Ağrısı Sebepleri Liaaa Sağlık Köşesi 0 27 Şubat 2012 11:54
İslama Göre Boşanma Sebepleri MasteR06 Genel İslami Konular 0 12 Aralık 2010 16:36
Boşanma sebepleri. LuisCode Genel Paylaşım 0 05 Haziran 2006 11:14