IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mart 2014, 08:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
En doğal ve sağlıklı doğum süreci nasıl gerçekleşir




Keşkesiz Doğum felsefesiyle yola çıkan Op. Dr. Hakan Çoker doğumun doğal sürecinin nasıl olması gerektiğini anlattı.

Hamilelik dönemi bir kadın için ne kadar anlamlı ve keyifli olsa da pek çok zorlukları da var. Doğum zamanı yaklaştıkça anne adaylarının aklındaki sorular da artıyor. Özellikle son zamanlarda sezeryan doğum ve normal doğum arasında pek çok anne adayı kararsız kalıyor.

Günümüzde anne adayları doğal olandan taraf olmaya başladı. İstanbul Doğum Akademisi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Çoker anne adaylarını bu konuda destekliyor.

Aynı zamanda Doğuma Hazırlık Eğitmeni olan Hakan Çoker doğumun en doğal süreçte gerçekleşmesi için geliştirilen Lamaze yöntemini kadın&kadın okuyucusu için anlattı.

Doğumun doğal süreci nedir?
Doğal doğumun 1. koşulu kendiliğinden başlamasıdır. Doğum dalgalarının yanlış algılanması, sezaryen oranının yaygınlaşmasının aslında en doğal olaylar arasında yer alan doğumun müdahalelerle gerçekleşmesine neden olmaktadır. Her şey yolunda gidiyorsa, doğuma müdahale edilmemesi gerekir. “kendiliğinden doğal olarak başlayan doğumlarda” hormonlar anneye nasıl eşlik edeceklerini çok iyi bilir ve doğuma yardımcı olurlar.

Biz İstanbul Doğum Akademisi olarak bebeklerin mümkün olduğunca ilaçsız doğal doğumlar sonrasında sevgi ortamlarında dünyaya gelmelerini sağlamak üzere çalışıyoruz. Keşkesiz Doğum Eğitim’i ile gebelerimize doğum sırasında oksitosin ve endorfin hormonlarını nasıl yöneteceklerini öğretiyoruz. Doğum doğal, normal ve sağlıklıdır. Müdahaleler sadece gerektiğinde uygulanmalıdır.

Kadın doğum anında aktif olmalıdır
Hareket özgürlüğü verilen bir kadının doğumu daha konforlu, güvenli ve daha etkindir. Doğuma hazırlık sürecinde öğrenilen bazı teknikler de doğal ve aktif ıkınmayı kolaylaştıracaktır.

İlk temas çok önemli
Doğal Doğum’un en kusursuz anı şüphesiz “Keşkesiz Doğum”un en önemli parçası olan Ten Tene Temas’tır. Ten Tene Temas olarak isimlendirdiğimiz bu durum bebeğin ilk ihtiyacıdır. Hastanelerde alışılageldiği gibi bebeğin doğar doğmaz kordonunun kesildiği ve başka bir odaya götürüldüğü uygulamalardan farklı olarak, basitçe bebeğin çıplak olarak annenin çıplak göğsüne yerleştirilmesi, kuru ve sıcak tutmak için battaniye ile örtülmesi gerekir. İdeal olarak Ten Tene Temas’ın doğumdan hemen sonra veya kısa bir süre sonra başlaması ve bebeğin ilk emzirilmesi bitene kadar kesintisiz olarak anne göğsünde kalması gerekmektedir. Ten Tene Temas her doğumun en mucizevi anıdır.

Doğal doğum sürecine ne zaman müdahale etmek gerekir?
Doktor ya da ebe tarafından ters giden bir durum tespit edilirse anne ya da bebeğin doğumdaki aktifliği herhangi bir sebeple durmaya yönelir ve tehlike olursa o zaman müdahale etmek gerekir. Ancak her müdahale kararı öncesi anne bilgilendirilmeli ve kararlara aktif katılımı sağlanmalıdır. Keşkesiz doğumun sırlarından biri de budur.

Kadinvekadin özel haberidir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
doğal, doğum, en, gerçekleşir, nasıl, sağlıklı, süreci, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğal Sabunlar İle Sağlıklı Güzelleşin! Estela Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 03 Eylül 2013 09:36
NORMAL DOĞUM (Doğum nasıl gerçekleşir? ) Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:50
Üreme Nasıl Gerçekleşir? Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:40
Doğum Lekeleri Nasıl Geçer? Doğum Lekelerine Bitkisel Çözüm Ve Krem Tarifi Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Eylül 2010 13:57