IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2014, 20:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuğunuza ne kadar ilgi göstermelisiniz?




Çocuğunuzun zorlanacağını düşünerek her şeyi onun adına yapmak doğru mu? Anne baba olarak kendinizi çocuğunuza adamanız gerekir mi? Çocukla ilgilenirken unutulmaması gerekenler bu yazıda.

Annelerin ve babaların hayatlarını çocuklarına adamaları birçok kişi için hayranlık verici olabilir. Kendini çocuklarına adadığını düşünmeyen ebeveynler için yetersizlik duygusuna yol açabilecek bu beceriye, bir de çocukların gözünden bakmak gerekir.

Çocuk, hayatının ilk dönemlerinde annenin ve babanın verdiği gerçek sevgi ile duygusal gelişimine başlar. Çocuğunuzun zorlanabileceğini düşünerek, onun adına her şeyi yapmak çocuğunuzda, yetersizlik duygusuna sebebiyet verebilir.

Aşırı ilgi verirken unutulmaması gerekenler şunlar:

Çocuklar 9 aydan 12 aya kadar ebeveynlerinden ayrı bir varlık oldukları hissini geliştirmeye başlar. Bu dönemde, aşırı korumacı bir tavır yerine bağımsızlık teşvik edilmelidir.

Bebekler çevreyi keşfetmek isterler. Emekleme döneminde sürekli olarak kucakta tutulan çocuklar, keşfetmekten geri kalmanın yanında, yerde yapacakları kas hareketlerini (sürünme, yuvarlanma) de yapamazlar.

Bebekler 1 yaşının son aylarında artık geceleri ek bir besine ihtiyaç duymadan uyuyabilirler. Uyku, bağımsızlığın ve kendi kendine yetmenin önemli bir parçasıdır.

Tek başına yemek yiyebilmek, çocuğun özgürleşebilmesi için başka bir imkandır. Dökerek bile olsa, yemek yemeği denemek bir bağımsızlıktır.

Ebeveynler zaman kazanmak açısından çocuklarını kendileri giydirmeyi seçebilir. Fakat unutulmamalıdır ki, 2 yaş civarında bir çocuk kendi başına ve özgürce giyinme yetisini geliştirebilir.

Sosyalleşmek çocuklar için besleyicidir. Başka çocuklarla arkadaşlık etme olanağı sağlanmayan çocuklar, bu aşırı korumacılık sonucunda güvensizlik yaşarlar. Yaşıtlarla geçinmenin yolları erkenden öğrenilmelidir.

Derleyen: Serra Ababay

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çocuğunuza, göstermelisiniz, ilgi, kadar, ne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuğunuza Ev İşi Yaptırın Liaaa Çocuk Sağlığı 0 30 Mayıs 2012 19:58
Çocuğunuza sır saklatmayın YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 26 Mart 2009 20:17