IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Eylül 2014, 12:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuk Sahibi Olmanın Evliliğe Etkisi




Aslında ilk çocuğun doğumu bir evlilikte krize neden olabilir. Anne babalık görevini yerine getirmenin yarattığı gerginlik, bireylerin duygusal kaygılarını ve bir çiftin çözülmemiş sorunlarını ortaya çıkarabilir ve daha da büyütebilir.

Yeni çocuk sahibi olmuş bir çift, tüm dikkatlerini bebeklerine yöneltmeleri gereken ilk birkaç ayın koşturmacasına nasıl ayak uydurabilir? Yakın ilişkilerini korumak için ne yapabilirler? Çocuk yetiştirmekle ilgili fikir ayrılıklarını nasıl çözebilirler? Şimdi bu zorlukları teker teker ele alalım ve çiftlerin bunların üstesinden gelmelerine Kutsal Kitap ilkelerinin nasıl yardımcı olabileceğini görelim.

1. ZORLUK: Hayat birden bire çocuğun etrafında dönmeye başlar.
Yeni doğmuş bir bebek, annesinin tüm zamanını ve zihnini meşgul eder. Bebeğiyle ilgilenmek bir anneye duygusal yönden büyük bir doyum verebilir. Fakat bu arada kocası da kendini ihmal edilmiş hissedebilir. Brezilya’da yaşayan Manuel şöyle diyor: “Eşimin tüm dikkatinin bebeğimize yönelmesi kabullenmekte en çok zorlandığım değişiklikti. Önceden sadece ikimiz vardık, sonra birdenbire eşim bebeğimizden başka bir şey görmez oldu.” Bu büyük değişiklikle nasıl başa çıkabilirsiniz?

Başarının sırrı: Sabırlı olun.
Kutsal Kitap “sevgi tahammül eder ve iyilikle davranır” der. Sevgi “kendi çıkarını düşünmez, kolayca kızmaz” (1. Korintoslular 13:4, 5). Bebekleri olduğunda hem kadın hem de erkek bu sözleri nasıl uygulayabilir?

Hikmetli bir koca eşini sevdiğini, çocuk doğurmanın bir kadını fiziksel ve zihinsel yönden nasıl etkilediğini öğrenerek gösterir. Bunu yaparsa eşinin ruh halinde neden ani değişiklikler olduğunu daha iyi anlayacaktır. * Fransa’da yaşayan ve 11 aylık bir kızı olan David şöyle diyor: “Eşimin ruh halindeki değişikliklerle başa çıkmak bazen zor oluyor. Fakat onun gerginliğinin aslında doğrudan bana yönelik olmadığını, yeni durumumuza yabancı olmanın yarattığı stresten kaynaklandığını aklımda tutmaya çalışıyorum.”

Karınız ona yardımcı olma çabalarınızı bazen yanlış mı anlıyor? Öyleyse hemen gücenmeyin . Bunun yerine sabırla onun istek ve ihtiyaçlarını ön plana koyun, böylece eşinizin tepkilerinden olumsuz etkilenmeyeceksiniz

Ayırt edici bir kadın ise babalık görevini yerine getirmeye çalışan kocasını cesaretlendirir. Bebeğin bakımında onun da payı olmasına izin verir; kocası başta pek becerikliymiş gibi görünmeyebilirse de bez değiştirmesini ya da biberon hazırlamasını ona sabırla gösterir.

26 yaşındaki Ellen, kocasına davranış tarzında bazı değişiklikler yapması gerektiğini fark etti. Şöyle diyor: “Bebeği aşırı sahiplendiğimden bu konuda kendimi düzeltmem gerekti. Ayrıca kocam bebeğin bakımıyla ilgili önerilerimi uygulamaya çalışırken, aşırı eleştirici olmamam gerektiğini kendime hatırlatmam gerekiyordu.”

DENEYİN: Kadınlar, eğer kocanız çocuğunuzun bakımıyla ilgili bir görevi sizden farklı şekilde yapıyorsa onu eleştirmekten ya da yaptığı bir işi bozup yeniden yapmaktan kaçının. Onu yapabildiği şeyler için övün, böylece ihtiyacınız olan desteği sağlaması için ona cesaret ve güven vermiş olacaksınız. Kocalar, siz de çok önemli olmayan faaliyetlerinizden kısın, böylece özellikle de doğumdan sonraki ilk birkaç ayda eşinize yardımcı olmak için mümkün olduğunca çok vaktiniz olacak.

__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cocuk, etkisi, evliliğe, olmanın, sahibi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tek Çocuk Olmanın Getirdiği Olumsuzluklar Sue Ruh Sağlığı 0 26 Eylül 2012 12:41
Tek Çocuk Olmanın Bedeli Ecrin Sağlık Köşesi 0 15 Ağustos 2011 22:55
Tek Çocuk Olmanın Bedeli... Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 0 17 Nisan 2008 16:14