IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Eylül 2014, 18:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuğunuzun Değişime Uyum Sağlamada Güçlük Yaşıyor Olmasının Olası 3 Sebebi ve Ona Yardımcı Olmak için Öneriler




Yaşanan değişimler çocuklar için bazen kolay olurken bazen fiziksel, duygusal ve sosyal olarak etkilendiklerini görebiliriz. Değişimler hayatın bir parçası olduğundan, çocukların değişimleri daha olumlu algılamaları, kolay adapte olabilmeleri ve daha az olumsuz etkilenmeleri için bazı önlemler alınabilir.

1) Mizaç

Her çocuk kendine özgü bir mizaç ile dünyaya gelir. Mizaç genetiktir ve doğum öncesinde oluşur. Ebeveynlerde yeni doğmuş bebekleri ile vakit geçirmeye başladıklarında içsel olarak bebeklerinin kişisel özellikleri olduğunu fark eder. Bu özellikler erken çocukluk döneminde yaşanan deneyimler ve karşılaşılan tutumlar ile şekillenir.

Mizaç olarak daha kaygılı, çekingen olan çocuklar, dışa dönük olan çocuklara göre değişimlere daha farklı tepkiler gösterebilir. Bu mizaca sahip çocukları olan ebeveynler çocuklarına değişim ile oluşacak olumlu yönlere dikkatlerini çekebilir, kaygılı düşünceler ile gerçek düşünceler arasındaki farkı öğretebilir.

2) Güven ve Bağlanma Sorunları

Güven sorunu ve güvenli bağlanmayan çocuklar için değişimler travmatik olabilir. Eğer çocuğunuz bu tür durumlar ile baş etmeye çalışıyor ise çocuğunuzu değişim süresince desteklemeniz faydalı olacaktır. Çocuğunuza değişim ile olacakları tahmin edilebilir kılmak önemlidir. Çocuğunuzun duyguları ve düşünceleri hakkında sizinle konuşabilmesi için iletişiminizi kuvvetlendirin.

3) Davranışsal Düzensizlikler

Bazı çocukların sahip oldukları gelişimsel sorunlar veya davranışsal düzensizlikler değişim konusunda bir hayli huzuruz olmalarını açıklayabilir. Örneğin takıntıları olan çocuklar çevrelerindeki düzenin sabit kalması için çaba harcalar. Değişim ile gelen yeni düzen, neyle karışılacaklarının bilinmezliği onları kaygılandırır. Karşıt gelme bozukluğu olan çocuk ise değişim ile tüm sınırları zorlamaya daha agresif davranmaya yönelebilir.

Çocuğunuz bu tür bir durumu deneyimliyor ise değişim gerçekleşmeden çocuğunuza olan tutumunuzun iyi belirlenmesi gerekir. Değişim ile ilgili beklentiler, değişimin neden olduğu konusunda net ifadelerinizin olması önemlidir. Örneğin; taşınmayı düşünüyor iseniz, taşınmadan bir süre önce çocuğunuz ile bu durumu paylaşmanız ve sebeplerini ona açıklamanız, yeni ev hakkında ona bilgi vermeniz faydalı olacaktır. Bunlara ek olarak çocuklar değişimlere uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyarlar. Bu neden ile hassas ve temkinli yapıdaki çocuklar için değişim gerçekleşmeden alışmaları ve duygularını ifade hand-drawn-kid-pattern-vector-811851edebilmeleri için hazırlık aşamasının olması önemlidir.

Her çocuk ile yaşanacak değişim hakkında konuşmak gerekir. Bu değişim hakkında ne hissediyorlar, ne düşünüyorlar? Değişim ile ilgili düşüncelerinden hangilerinin gerçekçi hangilerinin kaygı düşüncesi olduğunu ayırt etmelerini öğrenmeleri faydalı olacaktır (yaşları ve bilişsel düzeyleri uygun ise).Çocuklar gelecekteki planların neler olduğunu bildiklerinde daha rahat ve güvende hissederler.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
3, çocuğunuzun, değişime, güçlük, icin, olası, olmak, olmasının, ona, sağlamada, sebebi, uyum, ve, yardımcı, yaşıyor, Öneriler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Düz karna sahip olmak için öneriler AftieL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 25 Mayıs 2014 13:10
Dansçı Olmak İçin Pratik Öneriler Elysian Dans 0 11 Mayıs 2014 17:08
Huzurlu Olmak İçin Öneriler Amelia Kişisel Gelişim 1 04 Mart 2014 20:45
Uzmanından iyi bir baba olmak isteyenlere öneriler Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 1 10 Haziran 2013 22:36
Daha Yakışıklı Olmak İçin Öneriler Sevda Ah Erkekler 2 12 Kasım 2011 14:34