IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Eylül 2014, 18:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuğunuzun Duygularını Kontrol Etmesini Öğrenirken Kullanılabilecek 5 Etkinlik Önerisi




Çocukların duygularının farkında olması ve onları uygun yollarla ifade edebilmeleri hem duygusal gelişimleri ve sosyal gelişimleri için gereklidir.Çocuğunuza renkleri, sayıları, harfleri öğretmeniz gibi duygusal kontrolü sağlamasını da öğretmeniz önemlidir. Böylece çocuğunuz kendisinin ve başkarlının duygu- düşüncelerinin farkında bir yetişkin olma yolunda ilerler.Daha önce hazırlanan Çocuklarda Duygusal Tanımlama yazısına ek olarak çocuğunuzun duygusal gelişimini destekleyici 5 etkinlik önerisini aşağıda bulabilirsiniz.8797788_orig

1.Çocuğunuzun yüz ifadelerini fark ederek, duygu ifadelerini öğrenmesi ve kullanması, empati becerisini desteklemek için duygu kutuları yapabilirsiniz.

Gerekli malzemeler:

Tuvalet kağıdı rulosu
Yüz ifadelerinin olduğu kağıt
Uhu
Makas
Boya Kalemleri
Yapım Aşamaları:1

Buradaki şablonu basın.Duyguların olduğu dikdörtgen bölümü ve daireleri keserek ayırın. Duyguların olduğu kısmın altındaki kesik çizgileri de küçük küçük kesin.
Duygu ifadeleri rulo olacak şekilde uzun kenarından yapıştırın.2
Daha sonra tuvalet kağıdı rulonuza yüz ifadelerinin gözükeceği yükseklikte bir daire kesin.
Sonra duygu ifadelerinin olduğu kağıdı tuvalet kağıdı rulosunun içine 4geçirin. Şimdi tuvalet kağıdı rulosunu dilediğiniz kişi gibi süsleyebilirsiniz.


2.Çocuğunuza hissettiği duyguyu nasıl fark edeceğini anlatmak, her duygunun doğal olduğunu fark ettirmek için Duygu Köşesi oluşturabilirsiniz.Kendi duygularının farkında olan çocuklar, karşısındaki kişinin de duygularını anlar ve fark eder. Böylece empati gelişimini sağlamış olursunuz.Duygusal-gelisim

Malzemeler:

Kırılmayacak bir ayna
Duyguları anlatan hikaye kitapları
Boya kalemleri ile bir defter
Peluş bir oyuncak
Çocuğunuza odasının bir bölümüne Duygu Köşesini oluşturduktan sonra (aynayı çocuğunuzun boyuna göre ayarlayın) ona Duygu Köşesini tanıştırın. Birlikte hikaye kitabını okuduktan sonra çocuğunuz oradaki duyguları yaparak kendini aynada inceleyebilir, dilersen hissettiği duygular ile ilgili resim çizebilir veya yazı yazabilir. Bu bölgeyi her duygu için kullanbileceğini ona iletebilirsiniz.

3. Çocuğunuza olumsuz duyguların doğal olduğunu ancak uygun yollar ile bunu ifade etmesinin önemli olduğunu ona öğretebilirsiniz.Olumsuz duyguları hissettiğinde yapabileceği şeylere bir kaç öneri olarak aşağıdakileri kullanabilirsiniz. Dilerseniz bu konu ile ilgili kullanabileceğiniz Sakinleşme Kutusuna da göz atabilirsiniz.

Öncelikle çocuğunuza sakinleşmeyi öğretmek için derin nefes almaktan başlayabilirsiniz. Bunu çocuğuzun karnına bir kağıttan gemi koyarak yatmasını isteyin. Daha sonra karnını deniz gibi düşünmesini ve her derin nefes aldığında, verdiğinde geminin yukarı ve aşağıgideceğini göreceğini anlatın.Derin nefes alma çalışması için dilerseniz baloncuk üflemeyi veya bir rüzgar gülünü de kullanabilirsiniz.
Çocuğunuzun bedenini rahatlatmayı öğrenmesi için de yumuşakça olan bir topu elleri ile sıkıca sıkması ve daha sonra geveşetmesini isteyebilirsiniz.
Evde oyun hamurunu yaptıktan sonra onu masa üzerinde dilediğince ezebilir veya balonlu paket kağıtlarındaki balonları elleri/ayakları ile patlatabilir.
4. Çocuğunuz ev dışında olumsuz duygular hissettiğinde elinin altında rahatlamak ve kendini kontrol etmesine yardımcı olacak Stres Topu‘nu yapabilirsiniz.

Malzemeler:evde-stres-topu

Balon
Un/Nişasta
Huni
Uygulama:

Şişmemiş balonu tamamen dolana kadar un/nişasta ile doldurun. İçinde hava kalmayacak şekilde balona düğüm atın.



5.Çocuğunuz ile öfkelendiğinde/kaygılandığında/üzüldüğünde onu rahatlatabilecek etkinliklerin bir listesini hazırlayın. Dilerseniz bu konuda hazırlanan önerileri içeren yazılardan faydalanabilirsiniz. Listenizde sevdiği bir müziği dinlemek, banyo yapmak, koşmak gibi etkinlikler olabilir.Çocuğunuz sakinleştikten sonra konu ile ilgili konuşabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
5, çocuğunuzun, duygularını, etkinlik, etmesini, kontrol, kullanılabilecek, öğrenirken, önerisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Quadro tablet ile öğrenirken eğlenin Deep Diğer Tabletler 0 16 Eylül 2014 19:53
Artık Yurt dışında oy kullanılabilecek Ashriel Haber Arşivi 0 02 Kasım 2011 17:50
İngilizce öğrenirken eğlenin! Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 21 Ağustos 2010 17:11
Küfür etmesini önlemek elinizde! Heidi Aile Evlilik ve Çocuklar 0 18 Mayıs 2008 18:50