IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Eylül 2014, 18:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocukların İşitsel Dikkatini -Dinleme Becerisini Geliştirme için Eğitici Etkinlik Önerileri




1. Çocuğunuzla plastik kap/bardak ve ip yardımı ile yapılan teelfon-cocuktelefonu yapabilirsiniz. Telefonu tamamladıktan sonra bir uçtan bir kelime/cümle söyledikten sonra çocuğunuzun size cevap vermesini veya söylediğinizi tekrar etmesini isteyebilirsiniz.

Telefon için gerekli malzemeler:

2 adet orta boy plastik kap
Uzunca bir ip
Yapım aşamaları:

Plastik kapları akrilik boya veya yapıştırmalar ile süsleyebilirsiniz. Daha sonra kapların alt kısmına birer delik açın, ipi geçirin. Bardağın içindeki ip kısmına bir düğüm atın. Sesleri duyabilmek için kulağınızı kapa götürmek ve konuşmanızın duyulması içinde ipi gergin tutarak plastik kaba konuşmanız yeterli.bloklar-cocuk

2. Yönergeleri dikkatle dinleme etkinliği için renkli blokları ve renk-adet gösteren (örn. Şeker Diyarı kutu oyunu kartları ) kartları kullanabilirsiniz. Çektiğiniz karttaki rengi ve adete göre çocuğunuzdan kulesine o blokları eklemesi isteyin. Örn: “Kulene 2 kırmızı blok koy”. Çocuğunuz oyuna alıştıktan sonra “1 blok çıkarma” gibi farklı bir yönergede ekleyebilirsiniz.



3. Çocuğunuzun sesleri ayırt etme becerisini arttırmak için ses-oyunu-cocukşeffaf olmayan küçük kutular ve içine koyacağınız farklı nesneler gerekli. Nesne olarak pirinç/ madeni para/küçük zil vb. kullanabilirsiniz. Her kutuya nesneleri yerleştirdikten sonra kapaklarını kapatın ve karıştırın. Çocuğunuzdan bir kutuyu seçmesini ve sallamasını isteyin. Duyduğu sesin neye ait olduğunu tahmin etmesi için onu teşvik edin.

4. Çocuğunuza hayvanları içeren bir kısa hikaye hazırlayın. Başlığında hangi hayvanların rol aldığını anlatıyor olsun. Çocuğunuzun oyuncak hayvanları sepetle önüne koyun. Daha sonra çocuğunuza “Şimdi sana bir hikaye anlatacağım. Bu hikayenin başlığı Meraklı Zürafa, Cesur Ördek ve Fil. Hikayede hangi hayvanlar var sepetinden seç. Hikayede sana anlattığım şeyleri hayvanlarınla yapmanı istiyorum. Ben hikayeyi okurken sende hayvanlarla canlandıracaksın.”diye etkinliği açıklayın.

5. Çocuğunuzla ses keşfine çıkabilirsiniz. Çocuğunuzla daha sessiz bir alan giderek duyduğu sesleri sizinle paylaşmasını, resmini kağıda not için çizmesini isteyebilirsiniz. Kuş sesi, rüzgarın sesi, konuşma sesleri gibi sesler bulabilirsiniz.

6. Çocuğunuz ile büyük tavşan kulakları yapabilir ve “Tavşan tavsan-kulakdiyor ki.. “oyununu oynayabilirsiniz. Tavşan kulakları takan diğer kişilere yönerge verir. Yönergeyi verirken cümlesine “Tavşan diyor ki.. “ ile başlarsa o yönerge uygulanır eğer “şimdi parmak ucuna kalkın” derse o yönerge uygulanmaz.

7. Çocuğunuzla 3 Şey Yapma Oyunu oynayabilirsiniz. Çocuğunuza yapmasını istediğiniz 3 şey söyleyeceğinizi, hepsini dinledikten sonra sırasıyla yapmasını istediğinizi söyleyin. “Önce burnuna dokun, sonra el çırp ve zıpla” gibi farklı yönergeler oluşturabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
becerisini, cocukların, dikkatini, dinleme, eğitici, etkinlik, geliştirme, icin, İşitsel, önerileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Java Me ile Nokia için uygulama geliştirme Bulut Cep Telefonlar 1 12 Nisan 2012 16:58
1. Sınıf Eğitici Oyunlar Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Mart 2012 15:52
Bebeğinizin Dil Becerisini Geliştiren 8 Yol Ecrin Çocuk Sağlığı 0 17 Ağustos 2011 12:58