IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Julide

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2014, 12:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Artık Kadınlar Geç Evleniyor!




Klinik psikolog Elif Kutlu Merzeci kadınların evlilik konusunda yaşadıkları fikir değişiminin aslında beraberinde evliliğe adım atma yaşını çiftler arasındaki yaş farkını ve diğer farklılıklara karşı toleransı yükselttiğini söyledi. Merzeci böylelikle evliliğin her ne olursa olsun bir yastıkta kocanması gereken bir kurum olduğuna dair inancın da yıkılmakta olduğunu belirtti.

Merzeci "Aslına bakarsanız geçmişte de her şeye rağmen devam eden evlilikler iki tarafın gönüllü olmasından çok sosyo-ekonomik şartlar sebebiyle bir bakıma mecburiyetti. Ancak kadınların iş hayatında yer alması tabloyu değiştiriyor. Tabii bu değişimin de evlilik bağını zayıflatan bir tarafı var. Yaşanan ilk zorlukta yolların ayrılabileceği ön kabulü ve artık istenildiğinde evliliğe son verileceği düşüncesinin kötüye kullanılması evlilik kararının ardından yolların kolayca ayrılmasına zemin hazırlıyor" dedi.

Evlilikte aşkı korumak önemli

Evliliklerde gerçek aşk ve sevgiyi bulmak kadar korumanın yollarını keşfetmenin ve bunu daimi kılmanın da önemli olduğuna işaret eden Merzeci "Bunun şartı bir benzerinizle olmak hayata aynı pencereden bakmak gibi bir şey değildir. Hayata farklı açılardan bakan ve bunu tolere edip hatta bu farklılıklarını okul olarak kullanabilmiş çiftler çok daha doyumlu bir beraberlik yaşayabilirler. Bunun için de çiftlerin birbirlerini anlamaya niyet etmeleri gereklidir ki bu da zaten iletişimin ön şartıdır.

Unutmayın sizin için önemli olmayan bir şey karşı taraf için çok önemli olabilir. Ona kulak verin ve anlamaya çalışın" diye konuştu.

Çalışan kadın geç anne oluyor

Batı dünyasında kadınların çalışma oranının giderek arttığına dikkat çeken Merzeci buna bağlı olarak evlilik ve çocuk sahibi olma yaşının bundan 30 yıl öncesine göre ötelendiğini söyledi. Önce kariyerine önem veren fertlerin kendi uygun gördükleri yaşta bebek sahibi olmalarının aslında çocuğun gelişimi açısından olumlu olduğunu söyleyen Merzeci ancak kariyer yapmış kadını bir başka tehdidin beklediğini söyledi. Merzeci "Çalışan annebebekle birlikte bir yol ayrımına gelecektir. Doğum sonrası ara verip sadece bebeğe yoğunlaşmak sanıldığının aksine her zaman bebek ve anne açısından olumlu sonuçlar getirmemektedir. Anne hep bir şeyleri kaçırıyormuş hayat onsuz akıp gidiyormuş gibi hissetmeye başlıyorsa bu durum bebeğe karşı gizli bir öfke duymasına sebep olur. Hem bebeğini hem hem de kendini mutsuz eder" diye konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Kasım 2014, 22:23   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Artık Kadınlar Geç Evleniyor!




Evet cok dogru, cocuk gelinler in sayisindaki artisa bakinca fark ediyoruz... Toplumsal gerceklikten bu kadar uzagiz iste... Suriyeli kadinlari uc bes kurusa kuma alan, cocuklarin kemik yaslarini buyutup pedofiliyi mesrulastiran bir toplumda, toplumsal bilinc fukarasi bir uzman gorusu... Butun kadinlarimiz cosmopolitan okuyup " iliskiler nasil heyecanli tutulabilir testleri" cozuyolar zaten... Hepimiz tarcin cubuklu yesil cay icen beyaz yakali plaza kadinlariyiz... Yasasin tam bagimsiz karar alma hakkimiz :) hic toplumsal baski yasamiyoruz...2014 yilinda hala otuza yaklamis ve tercihini evlenmemekten yana kullandigin halde toplum tarafindan " evde kalmis" olarak yaftalanan kadinlariz biz... Ve bu topluma modern dunyanin kurallarini anlatamiyoruz... Bunun bir tercih olabilcegini, evlilik kavramina belki de saygi duymadigini anlatamiyorsun... Cunku toplumun gozunde nesnellesmissin... Bireysellik kavramini kazanamamissin... Ya birini kandiramamis nikah masasina oturtamamis bir beceriksiz veya gorucu dahi gelmemis bir otekisin :) ve butun bu mahalle baskisina ragmen tercihlerinde israr edebilmis, sosyo kulturel ve ekonomik parametrelerde yerini alabilmis, uc bes kadin uzerinden konusan butun uzmanlari saygiyla anarken,sizin Ayse arman zihniyetinize turp sikalim diyoruz....

__________________
You will naturally be submissive to a man that you trust to lead, even if you're a alpha female!
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
artık, bekar kadın, evde kalmış, evlenen kadın, evleniyor, gec, geç evlenen, geç evlenmek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadınlar 30 Yaşından Sonra Evleniyor Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 3 13 Haziran 2012 15:26
Kadınlar Artık Ayakta Tuvalet Yapabilecek... MT EkoL Haber Arşivi 3 21 Aralık 2009 17:50