IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2014, 14:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ebeveynler çocuklarını nasıl engeller‏?




Hiç kimse çocuğunun başarısızlığa uğramasını istemez. Peki, çocuklarımıza yaptığımız, tüm potansiyelleri ile yaşamalarını engelleyen şeyler nelerdir?

Çocukların risk almalarını engellemek

Bu durum ebeveynler için aldatıcı olabilir; bebeğimizi güvende tutma düşüncesi doğumdan önce içimize işlemiştir – ki olması gereken de budur. Problem, bırakma ve zor dersleri kendi kendilerine öğrenmelerine izin verme konusunda isteksiz olduğumuzda ortaya çıkar. Salıncaktan düşmek can acıtır ve küçük bir bebek için iyi değildir; ancak 3 yaşındaki bir bebek için salıncakta sallanmak ve düşme riskini göze almayı öğrenmeleri ve büyüyebilmeleri için gereklidir.

Çocukları kurtarmak için acele etmek

Çocuklarımızı kurtarmakta hızlı davrandığımızda ve onları aşırı yardım ile şımarttığımızda zorluklarla başa çıkma ve problem çözme ihtiyaçlarını ortadan kaldırmış oluruz. Bu durum, ödevlerine ‘yardım’ etmekten, ayakkabılarını bağlamaya ya da arkadaşları ile onların yerine tartışmaya kadar her şey olabilir. Bu mükemmel derecede anlayışlı davranış, çocuklarımızın kendi hayatlarında etkisiz kalmalarına ve kişilik açısından zayıflamalarına yol açmaktadır

Çok fazla takdir etmek

Çocuğunuzun öz güvenini artırmaya çalışmak yerine, anlamsız övgüler konusunda abartıya kaçmak, nihayetinde çocukların yalnızca ebeveynleri tarafından harika olduklarını düşünmelerine; başka kimsenin onları bu şekilde görmediklerini zannetmelerine sebep olur. Çocuklar ebeveynlerinin tarafsızlıklarından şüphe duymaya başlarlar – başlarda iyi gözükebilir; ancak bu durumun gerçeklikle ilgisi yoktur. Çocuklar her hareketleri için övgü ve ödül beklemeye başlayarak, yolculuğa değil; sonuca odaklanırlar.

Suçluluk duygusunun davranışları yönlendirmesine izin vermek

Çocuğunuzun geç saatlere kadar ayakta kalmasına izin vermek, gözyaşları yüzünden bir cezayı ertelemek ya da biriktirdiği parasının istediğini almaya yetmediği noktada eline bir tomar para vermek bu durumu açıklar. Bunları çoğunlukla huzurlu bir hayat için yaparız ya da bazen sevilmemekten korktuğumuz için. Maalesef bu yöntemin sebep olduğu tek şey, alınması gereken önemli derslerin ortadan kalkmasıdır – her hareketin bir sonucu vardır, sızlanmak istediğini elde etmenin yolu değildir ya da bazen değer verdiğin bir şey için savaşmalı ve çalışmalısın gibi.

Çocuklarımıza öğütlediklerimizi kendi hayatımızda uygulamamak

Bu ebeveyn davranışı yalnızca geleceği etkilemekle kalmaz; aynı zamanda çocukların ikileme düşmelerine sebep olur. Alkol gibi konular söz konusu olduğunda etkileri daha da kötüdür. Nihayetinde ‘körle yatan şaşı kalkar.’ deyimi gerçeklik bulur – çünkü yapılan araştırmalar gösteriyor ki çocuklar ebeveynlerin yaptıklarından, söylediklerine kıyasla daha fazla etkileniyorlar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çocuklarını, ebeveynler, engeller‏, nasıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Linux Nasıl Kurulur, kullanılır Klavuzu‏ alptekinkoray GNU, Linux ve UNIX 0 16 Eylül 2009 14:34