IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2014, 19:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuklarımıza ayırdığımız zaman kaliteli olsun




Kuralları çocuklarınızın yaşına uygun belirleyin
Çocuklarımızın bağımsız bir kişilik olduklarını kabul etmeliyiz
Çocuklarımızla kaliteli zaman geçirmeliyiz

Anket çalışmaları ve basın açıklamalarıyla gündem yaratan “Sağlıklı Bir Cinsellik ve Mutlu Bir Evlilik İçin” sloganıyla halkımıza yol göstermeye çalışan Cinsel sağlık Enstitüsü Derneği – CİSED; ailelerin çoğunun çocuklarıyla iyi ve kaliteli iletişim kuramadığını açıkladı.

Kuralları çocuklarınızın yaşına uygun belirleyin
“Çocuklarınıza seçme şansı tanıyın. Hatalarını telafi etmelerine fırsat tanıyın” diyen CİSED Başkanı Uzman Psikolojik Danışman Dr. Cem Keçe; bilinçsiz anne babanın kuralları çocuklarının yaşlarına uygun belirleyemediğini ve onlara çok iyi açıklamadığını böylece çocuklarına iyilik yapmak isterkenfarkında olmadan da olsa onlara kötülük yapabildiklerini söyledi. Dr.Keçe; ailelerin çocuklarını dinlemeleri onların duygularını anlamaları ve onlarla iyi bir iletişim kurmaları önerilerinde bulundu ve bu şekilde kuralları öğretebileceklerini savundu. Dr.Keçe; bunun yanı sıra ailelerin çocuğunu dinlemeyerek onların ömür boyu hissedecekleri sevgisizlik güvensizlik ve değersizlik duyguları yaşamalarına neden olabildiklerini vurguladı. “Çocuklarınızın davranışlarının sonucunu yaşamalarına izin verin. Yaşayarak öğrendikleri şeyleri asla unutmazlar” diyen Dr.Keçe; “yapma” demek yerine beklediğiniz olumlu davranışı belirtin dedi.

Çocuklarımızın bağımsız bir kişilik olduklarını kabul etmeliyiz
Çocuklarının çabalarını görmezlikten gelerek gizli ceza verme anlayışının da sakıncalarına dikkati çeken CİSED Başkanı Uzman Psikolojik Danışman Dr. Cem Keçe; şunları kaydetti: “Bebeklikten itibaren çocuklarımızın bağımsız bir kişilik olduklarını kabul etmeliyiz ve kendilerine güvenlerinin gelişmesine önem vermeliyiz. Bu bağlamda çocuklarımıza huzurlu ve sakin bir ortam sunmalıyız.”

Çocuklarımızla kaliteli zaman geçirmeliyiz
Evlat sahibi olunmasının yeterli olmadığını “iyi anne baba” olunması gerektiğini ifade eden CİSED Başkanı Uzman Psikolojik Danışman Dr. Cem Keçe; “Anne ve babalar çocuklarının başarılı ve iyi bir insan olmasını isterler. Ama sadece istemek yetmez. Aileler neyi nasıl yapacaklarını uzmanların görüşlerini dikkate alarak uygulaması gerekir. Eğer anne babalar ileride çocuklarında ruhsal ve cinsel sorunlar çıkmasını istemiyorlarsa; çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmeli ve birlikte keyifli dakikalar yaşamalıdır. En önemlisi de çocuklarımızdan beklediğimiz ve yapmalarını istediğimiz davranış ve tutumlar konusunda anne ve babalar iyi birer model olmalıdır. Bu nedenle anne baba olmak aslında büyük bir sorumluluk ve aynı zamanda büyük bir fırsattır. Çünkü cinsel kimliğin temeli kişinin başta anne olmak üzere ilk bakım sağlayıcılarıyla ilişkisi ve onlara bağlanmasıyla oluşan ilk gelişmelerde yatar. İlk yıllardaki bağlanma kalitesi; sevme dokunma verme alma ve bağlanma becerimizi şekillendirir. Bağlanma kalitesi ve duygulanım ilerideki mahrem cinsel ilişkileri kurar.” dedi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ayırdığımız, cocuklara, çocuklarımıza, olsun, zaman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebeğimle nasıl kaliteli zaman geçiririm Aze Aile Evlilik ve Çocuklar 0 09 Haziran 2012 16:19
Bebeğimle Nasıl Kaliteli Zaman Geçiririm Liaaa Çocuk Sağlığı 0 09 Haziran 2012 01:59
Çocuklarımıza suflör olmak! Kalemzede Felsefe 0 06 Mayıs 2012 14:25
Lanet Olsun Zaman Nehrine - Per Petterson Liaaa Ne Okumalıyım? 0 18 Şubat 2012 12:38
Çocuklarımıza Allah’ı Nasıl Anlatacağız? Kalemzede İslamiyet 0 24 Temmuz 2011 02:38