IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Aralık 2014, 10:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evlilik hakkında doğru bildiğiniz 9 yanlış




Büyük gün yaklaştıkça, evlilik hakkındaki söylentilere daha fazla kulak kabartırız. Evli, bekar herkes evlenecek olanlara bir şeyler anlatır. Bilip bilmeden konuşanlara inanmayıp boşuna telaşlanmamak sizin elinizde…

Aşağıdaki 9 yanlış inanışı düzeltirsek, evlilik konusunda endişenizi azaltabiliriz. Önemli bir kararın eşiğinde olduğunuz için “Bundan sonra ne olacak?” ve “Evliliğimizi sürdürebilecek miyiz?” gibi korkularınızı yenmenize yardımcı olacağımızı düşünüyoruz. İşte kafanızdan bir an önce atmanız gereken en yaygın yanlış düşünceler…

1. Evlilik sadece “bir imza”

Evliliğe karşı olanlardan duyduğumuz gibi, karşı olmayan kişilerden de bu cümleyi çok duyduk. Ne var ki, imza atıldıktan sonra bazı şeyler gerçekten değişebilir. İlk görüşte bir şey değişmemiş gibi görünse de, parmağınıza yüzüğü taktıktan sonra ilişkiye yeni boyutlar eklenir: Güven, sorumluluk ve ortak hedefler belirleme. Son zamanlarda erkekler birlikte yaşamayı evliliğe tercih ediyorlar ve evliliğin yürümesi için bir kağıt parçasına ihtiyaç olmadığını savunuyorlar. Hayatımızı evlilikten önce ve evlilikten sonra olmak üzere iki evreye ayırırsak, ilk evrede insanın daha çok kendisiyle ilgilenirken, ikinci evrede ortak hedefleri daha fazla düşünmek durumunda kaldığını söyleyebiliriz. Birlikte yaşarken, belli konularda benim senin ayırımı varken, evlendikten sonra bunlar kalkar ve “bir” olma duygusu yaşanır. Bu da pozitif bir özelliktir.

2. Evlilik seksi öldürür, romantizmi ortadan kaldırır

Belki ilişkinin ilk aylarındaki gibi aktif bir seks hayatınız olmayabilir, ancak fiziksel ve duygusal olarak parmağınıza yüzüğü taktıktan sonra seks daha doyurucudur. Aynı zamanda, cinselliğin daha kaliteli olacağını da iddia ediyoruz çünkü çekingenlik tamamen ortadan kalkar ve eşler kendilerini birbirlerine daha çok verebilirler. Romantizme gelince, eski romantik sürprizler olmayabilir hayatınızda ama bunun evlilikle alakası yok. Birliktelik ilerleyince, sorunlar da kendilerini gösterir ve onlarla uğraşırken romantizm arka planda kalabilir. Romantik anlarınızın sayısı azalsa da onların “kalitesi”ni arttırmak elinizde.

3. Evlendikten sonra arkadaş grupları dağılır

Birçok kişi, evlendikten sonra bekar arkadaşlarıyla görüşemeyeceğini sanır. Öyle bir durum yok. Parmağınızdaki yüzük, bazı sorumluluklar getirse de bu, sosyal hayatınızı engelleyecek kadar ağır değildir. Belli bir zaman sonra arkadaşlarınız da evlenirse, o zaman konuşacak artı bir konunuz olur: Evlilik hayatı. Bekar arkadaşlarınızla da dilediğiniz zaman görüşme özgürlğünüz var, yeter ki isteyin ve buna zaman ayırın.

4. Evlenmeden önce birlikte yaşamak şart

Kararlarını vermiş ve yakın gelecekte evlenmeyi düşünen çiftler dışında, birlikte yaşayan diğer çiftlerin evlenme olasılığının az olduğunu düşünmeyin. Öylesine birlikte yaşamaya karar veren kişilerin zamanla yaşayabilecekleri sorunlar ilişkinin geleceğini tehlikeye sokabilir. Kesin bir karar vermeden, öylesine beraber yaşadıkları için bu sorunları atlatmaya çok istekli olmayabilirler. Siz siz olun, evlenmeden önce yeterince birlikte yaşamamış olmaktan korkmayın. Partneriniz hakkında yeni şeyler öğrenmenin ne kadar keyifli olduğunu düşünürseniz, ufak hatalarını daha hoşgörülü karşılarsınız. Tabii o da sizinkileri…

5. Yalnız kalmamak için evlenmek lazım

Evli olup yalnızlıktan yakınan o kadar çok insan var ki… Evliliğinizin gizli bir amacı olmamalı. Evlenerek sosyal statü kazanmayı, yaşadığınız mekanı değiştirmeyi veya psikolojik sorunlarınızı çözmeyi beklemeyin. Tam tersi bu amaçla yapılan evlilikler genelde başarısız olur. Maddi amaçlı evlilikler mutluluk getirmeyeceği gibi, yalnız kalmamak için yapılan evlilikler de çözüm değildir.

6. Tartışmalar aşkın azaldığını gösterir

Yeni evli çiftler de pekala kavga edebilirler. Tartışmalar sonuçta ilişkilerin tuzu biberidir, onlar olmasa dümdüz giden ilişkiler kısa sürede monotonluğa girer çünkü her konuda fikir birliği olanaksızdır. Tartışmalardan sonra yaşanılan barışmaların tadını da unutmamak gerekir. Tartışmalar aşkı bitirmez, aşkın bitmesi için basit bir tartışma yetmez. Aranızda uyum ve dostluk olduktan sonra, tartışsanız da aşkınıza bir şey olmaz, emin olun.

7. Parasızlık evliliği bozar

“İyi günde ve kötü günde” lafını hatırlar mısınız? Maddi sorunlardan dolayı her evlilikte bazı tartışmalar çıkabilir. Bunların sebebi stresin yarattığı baskıdır ama bunlar aşılmayacak engeller değildir. Bu tür kriz dönemlerinde, partnerlerin ortak bir hedef için mücadele verdiklerini anlamaları çok önemli. Maddi tartışmalarda dikkat edilecek bir nokta var: Ne kadar sinirli olursanız olun, ağır sözler ve onur kırıcı laflar kullanmamalısınız. Sorunlar aşılır, ama yaralayan sözler bellekten kolay kolay silinmez.

8. Evlilikle çapkın erkekler dize getirilir

Araştırmalara göre; evli erkekler, bekarlara göre daha çok aldatmaya yönelirler. Evlenmeden önce aldatan erkek, büyük ihtimalle evlendikten sonra da sizi aldatacaktır, uslanmasını beklemeniz hata olur. Bazı kişiler bu hatayı daha da ileri götürüp, çocuk dünyaya getirmelerinin erkekleri uslandıracağını düşünür. Bu tez genellikle yanlıştır. Aile kurması erkeğin düşünce yapısını ve karakterini değiştirmez.

9. Evlendikten sonra özgürlüğünüze veda edersiniz

Bu konuda gerçek şu: Evlilik hayatı için karşılıklı güven şarttır. Özgürlüklerini kaybetmekten yakınan kişiler genelde fazla özgür yaşamaya alışık olanlardır. Evlenince, tabii ki geceleri evinize gelmek zorundasınız veya kafanıza estiği gibi planlar yapıp, her gününüzü dışarıda geçiremezsiniz. Ama bunlar aslında evlenmeden önce de geçerlidir. Bu durumda özgürlüğü sonlandıran evlilik değildir; sorun daha önceki hayatınızı tamamen bağımsız ve fazla özgür yaşamanızdır. Burada aşırı sahiplenici partnerler meselesi konu dışında tutulmalı. Bu tür kişiler ilişkinin ilk gününden belli olur. Sahiplenici olmak bir karakter meselesidir. Bu tür bir insanla olamayacağınızı düşünüyorsanız, ilişkinizi daha tazeyken sonlandırmanızda yarar var.


Kaynak: Cosmopolitan Bride

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
9, bildiğiniz, doğru, evlilik, hakkında, yanlış


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkekler hakkında doğru bilinen 10 yanlış Lcia Ah Erkekler 0 13 Ekim 2014 20:53
Evlilik hakkında yanlış bilinen gerçekler coquettishness Aile Evlilik ve Çocuklar 0 15 Ekim 2013 21:05
Evlilik hakkında doğru bildiğiniz 9 yanlış Sevda Aile Evlilik ve Çocuklar 0 06 Aralık 2011 22:21
Traş Olurken Doğru Bildiğiniz Yanlışlar YapraK Ah Erkekler 0 26 Mart 2009 21:00