IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2015, 22:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebeğe İki İsim Koymak Doğru Mu?




Toplumda değişim gösteren sosyoekonomik yapıdan dolayı aileler az sayıda çocuk sahibi olmak istiyor. Bu durum ise tek çocuklu aile sayısını arttırıyor ve çocuklarına iki isim koyma olasılığını yükseltiyor.

Özellikle son 10 yıldır iki isimli çocuk sayısında artış gözleniyor. Önceki zamanlarda ikinci ismi göbek adı olarak kabul edilen isimler, artık nüfus cüzdanlarında da karşımıza çıkıyor. Bu durum çeşitli aksaklıkları da meydana getiriyor.

Ebeveynlerin çocuklarına iki isim koyma nedenlerinden biri, tek çocuk sahip olduklarında anne ve babanın isim koymakta zorlanmaları ve her iki tarafından da seçtiği isimleri bebeğe isim olarak koyma istekleri oluyor.




Diğer büyük neden ise, aile büyüklerinin kalbini kırmamak amacıyla, aile büyüğünün seçtiği ismi koymak istemesi de olabiliyor. Özellikle ailede kaybedilen bir yakın varsa, aile büyükleri mutlaka onların isimlerini koymak istiyor.

Daha öncede değindiğimiz gibi, bebeklere iki isim koymak bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Bunlardan biri, ailenin bir kısmı çocuğa ilk ismiyle seslenirken, diğer kısmı ikinci ismi ile hitap ediyor. Bu da çocuğun kafasını karıştırabiliyor. Bu sorun sadece aile içinde değil, resmi işlemlerde de sorun yaratabiliyor.

En önemli etken ise, çocuğun kimlik gelişimi açısından oluyor. Çocuğa okulda başka bir isimle, aile de başka bir isimle hitap edilmesi bu sorunu tetikliyor. Çocuk büyüdüğü zaman ise istediği ismi kullanmak istiyor, bu da aile için kolay kabul edilebilir bir durum olmuyor. Çocuğun 3 farklı ismi varsa, 3 farklı kişiliğe sahipmiş gibi oluyor.

Çocuklarınıza bilindik isimler koymayı tercih edin. Duyulmamış, sıra dışı olsun diye garip isimler koymaktan kaçının. Bebeğinize herkes gibi tek isim ve bilindik isimler koymaya özen gösterin.

Bu yüzden ebeveynlerin tek bir isimde karar vermeleri çok önemli. Özellikle kız çocuklarında iki isim kullanılması daha fazla problem yaratabiliyor. Kız çocuklarında, iki ismin yanına, bir de evlendiklerinde kızlık soyadının yanına eşinin soy adını alınca, resmi kayıtlarda oldukça zorluk çekebiliyorlar.

Çocuklarınıza iki isim koymak hem günlük hayatta hem de resmi kurumlarda yapılan işlemlerde büyük zorluk çıkarttığı için pek uygun değil.

Bu nedenle çocuğunuza tek isim koymayı tercih edin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bebeğe, doğru, koymak, mu, İki, İsim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rüyada İsim Koymak Lcia Rüya Tabirleri 0 28 Kasım 2014 16:14