IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Nisan 2018, 13:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlişki Aleminde GÜVEN




İlişki Aleminde GÜVEN
Mutlak güven duyabileceğimiz birini arzulamak kendimizi mutsuz etmekten başka bir işe yaramaz. Bazı insanların bize koşulsuz ve sürekli olarak güvenilir davrandığı da olur. Böylece bağrımıza basıp minnettar kalabileceğimiz bir şeyimiz olur. Bununla birlikte, bu kavrayışı genellikle her şeyin geçici olduğuna dair bilgimizle dengeleriz.

İlişki de Güven Ne Zaman Biter ?
Bağımsızlaşınca, güvenilirliği tutarlı insanlarla bir arada oluruz. Yetişkinlerin güveni, karşısındaki kişinin güvenilirliğinin kanıtlanmış olmasına dayanır. Yetişkin güven duygusunun gelişmesi için en iyisi sürekli ve tutarlı bir ortamdır. Gerçi bu olay bizim denetimimizde değildir. İşte, güven bu yüzden narin bir gemiyle seyreder. Güvenilirlik sürdüğü sürece güveniriz fakat sona erdiğinde güvenmeyi de keseriz. Her şeye rağmen başkalarının bizi aldatmayıp sözlerinde duracaklarına bel bağlamak bizim açımızdan gayet mantıklıdır.

Böylece birisi güvenilirlik sergilediği sürece o ilişkideki güven kalıcı olur.
Ne zaman ki bu kişinin güvenilir olmadığı ortaya çıkar, güven de orada biter.
Şayet iyi yönde bir değişim yaşanırsa güven yeniden yeşerir.
Kötü yönde bir değişim yaşandığındaysa biter.
Her halükarda, başkalarının bize beslediği duyguların ne ölçüde olacağını ve ne kadar süreceğini belirleyemeyiz. Yetişkin kişi duyguların raf ömrüne ve güven duygusunun yaşam süresine saygı göstermeyi öğrenmiştir. İlişkilere yönelik akıllılık, eşimizin ne kadar ileriye gidebileceğini, bizimle birlikteyken ne kadar kendisi gibi olabildiğini ve ilişkimize kendisini ne kadar adayabileceğini kabullenip bunlara hazırlanmamız şeklinde kendini gösterebilir. Amacımız, kendimize bir alan açıp burada olanları ve olabilecekleri kabul etmek, şartlar uygun olduğunda yönelmek elimizden bir şey gelmediğindeyse yolumuza devam etmektir.

Güveni Zedeleyen Taraf
Eğer güven vermeyen taraf bizsek, eşimizi sıkça kandırdığımız halde yine de bize güven duyması konusunda yersiz biçimde ısrarcı olabiliriz. Saygı görme talebimiz ve kötü sicilimiz arasındaki çelişkiyi görürüz. Kendimizi düzeltmeye ve değişime adamaya çalışırız. Derken, değişim gerçekleşir ve eşimizin bize güvenmesini talep etmektense geçirdiğimiz değişimin ona yeni davranış biçimi kaydımızı göstermesine izin veririz.Talebin yerini sabır alır. Egomuzun değişime gerek olmadığı kanısının yerini, hayatımızı düzeltmeye yönelik istekliliğimiz ve gerçekleştirdiğimiz değişimler alır.

Evlilik terapisi literatürü güven konusunda der ki: Sonucu her ne olursa olsun dürüstçe davranıp, başkalarını bize güven duymaya yönlendirmeye çabalamaktansa, güven duyup duymamayı onlara bırakmak tamamen sağlıklı bir yaklaşımdır.
Bu yolun doğruluğunu genellikle hissedebiliriz.
Hiç bir bağlılığı olmayan ve suçluluk duygusundan yoksun bir kişi, bu hissi duygusallık veya hayata geçirilmesi olanaksız bir şeymiş gibi görüp küçümseyebilir.
İlişki âleminde güvenmek, kendimizi başkalarına açıp göstermemizi ve başkalarının yüzümüzü kara çıkartmayacağına inanmamızı sağlar. Bunun anlamı risk almaktır. Çünkü insanların tümü bizi aldatabilecek veya yüzümüzü kara çıkartabilecek potansiyele sahiptir. Yine de almaya değer bir risktir bu. Tabi eğer karşımızdaki kişinin güvenilir ve güvenin de karşılıklı olduğunu gösteren yeterince kaydımız varsa. Sonuçlarına katlanmayı kabullendiğimiz sürece hiçbir kanıt ya da kayıt olmadan da güvenmeyi seçebiliriz.Hamlet eserinden alınan şu sözler, bu riskin hassasiyetini betimliyor:


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 17 Nisan 2018, 13:57   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İlişki Aleminde GÜVEN




İlişki aleminde güven sadece bir erkek ismidir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ilişkiler, ilişkilerde güvenmek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hayvanlar aleminde temizlik Kalemzede İslamiyet 0 09 Temmuz 2011 17:33
Net Aleminde BöLeLeride Var By_CeSseT Komik Loglar 6 16 Haziran 2005 18:52