IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2018, 16:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (-1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakanlık'tan 'güçlü aile' için stratejik adım




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca ilk kez "Ailenin Güçlendirilmesi Ulusal Stratejisi" hazırlanacak.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, bu yıl "Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı" ile "Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Strateji Belgesi ve Eylem Planı" çalışmalarını gerçekleştiren Bakanlık, "güçlü aile" konusunda yeni bir yol haritası belirlemek üzere düğmeye bastı.

Bu kapsamda aile alanında bütüncül politikalar üretmek, hizmet sunan kurum ve kuruluşların işbirliği içinde çalışmalarını sağlamak ve kurumsal kapasitenin artırılmasında önceliklerin belirlenmesi ile politik planlamaların yapılabilmesi amacıyla ilk defa "Ailenin Güçlendirilmesi Ulusal Stratejisi" hazırlanmasına yönelik çalışmalar başlatıldı.

Hazırlanacak stratejiyle Türk aile yapısının korunmasına ve ailenin sağlam temeller üzerine inşa edilmesine yönelik politikaların oluşturulması hedefleniyor.

İki çalıştay yapıldı

Bakanlık Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda geçen haftalarda iki ayrı çalıştay düzenlendi.

Çalıştayın ilkinde Kalkınma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, TÜİK ve Kızılay temsilcileriyle bir araya gelinirken, 20 Nisan'da yapılan ikinci çalıştayda da Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, AFAD, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Her iki çalıştayda da hazırlanacak stratejinin temel politika ekseni doğrultusunda günümüzde toplumsal risklerin ve trendlerin ne olduğu üzerinde fikir paylaşımı yapıldı.

Bakanlık, ilk adım olma özelliğini taşıyan bu çalışmaları diğer paydaş kurum ve kuruluşların görüşlerini alarak devam ettirecek ve yapılaca hazırlıkların ardından "Ailenin Güçlendirilmesi Ulusal Stratejisi" taslağı hazırlayacak.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aile çocuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakanlık Harekete Geçti! Hacamatçılar Kapanacak, Aile Hekimleri Hacamat Yapacak yaSmin Sağlık Köşesi 1 30 Mart 2018 15:54
Bakanlık bu ürünler için uyardı! Desmont Gazete Manşetleri 0 07 Ocak 2015 22:07
AYM, Yıldırım için Bakanlık’a danıştı AngeL Spor Haberleri 0 07 Mayıs 2014 09:40