IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2018, 13:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Görücü usulü" nün modern yorumu!




Geçmişin görücü usulü evlilik anlayışı, internetle beraber modern çağa ayak uyduruyor. Karakterinize ve isteklerinize göre, size en uygun kişiyi bulan bilimsel evlilik sitesi beyaz atlı prensinizi bulmanız mümkün!


Hızla değişen bir dünyada hiçbir şey eskisi gibi kalmıyor. Gelişen teknolojiyle birlikte yaşam stilimizin de buna ayak uydurması kaçınılmaz. Bunu, cep telefonu örneğinden yola çıkarak da anlayabiliriz: 15 yıl önce çok az kişi cep telefonuna sahipti. Bugün tuvaleti olmayan köy evlerinde insanlar adeta cep telefonsuz yaşayamıyor. Dün karşı olduğumuz şeylerle ilgili algılarımız değişip, yenilenen dünyada var olmaya çalışırken değişim hız kesmiyor ve tüm yargılarımızı tekrar gözden geçirme gereği duyabiliyoruz.

Bu yargılardan ikisi bugünkü gündemimiz.

Birincisi; "bu kadar çok boşanan varken evlenmek hiç akıllıca değil."

İkincisi; "internetten eş bulmak güvenli olmaz."

Yıllardır çiftlere evlilik terapisi veren Psikiyatrist Doç. Dr. Armağan Samancı'yla yaptığımız röportajdan sonra, "kesin doğru" dediğiniz bu yargıları tekrar gözden geçirme ihtiyacı duyabilirsiniz.

"EVLİLİK 15-20 YIL SONRA ÇOK DAHA FAZLA MODA OLACAK!"

Neden mi evlilik daha popüler olacak? İşte cevabı: "Dünyadaki rakamlara bakarsanız evlilik sayıları artıyor. Ben bu konuda yıllardır şunu iddia ediyorum; bence evlilik en sağlam kurum. Dünyada krallıklar yıkılıyor, yönetimler değişiyor ama tarihsel olarak Roma döneminden beri, bu formatta devam eden tek kurumsal yapı evlilik ve eminim ben ölene kadar da bu kurumsal yapı dünyadaki birçok değişime rağmen ayakta duracak.

Ama şöyle bir durum da var; ülkemizde eğitimli grup insan daha geç evleniyor ve metropolleşmeyle birlikte sosyal olarak tanışma imkânları azalıyor. Bunun yanı sıra beklentiler arttı ve olumsuz durumların abartılmasıyla "bütün çiftler boşanır, her erkek aldatır" gibi bazı yargılar yerleşti. Şu an evlenmeyen bu grup güvensizlikleriyle, korkularıyla yaşayıp evliliğe sıcak bakmıyorlar. Ama ilerleyen yıllarda, evlenmeden 40'lı yaşlara gelen bu jenerasyon, evliliğin o destek sağlayan yapısının ihtiyacını hissedecek ve "biz evlenmedik şunlar eksik kaldı" şeklinde deneyimlerini aktarmaya başlayacak. Bunları fark eden genç jenerasyon da eksik olanı arayacak ve evliliğe daha sıcak bakacak."

Doğru evliliğin matematiği

Geçmişten günümüze dek önemini sürdüren evlilik konusunda bu kadar talep varken insanın aklına gelen bir başka soru, "peki o zaman neden boşanma oranları bu kadar çok?" olabilir. Bu soruya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] merkezi.com sitesinin evlilik danışmanı da olan Doç. Dr. Armağan Sabancı'nın cevabı doğru evliliğin matematiğini çözmek oluyor.

"İnsanlar bir takım kriterlerle evleniyorlar: Düzgün insan, para kazanan insan... Bunlar normal evlilik kriterleri ve birçok insanın aradığı şeyler. Ama bizler çalışma hayatımız boyunca, evlilik öncesi ve evlilik sonrası yani boşanan çiftleri gördüğümüz için, bazı dataların gerçekten iyi evliliği belirlediğini, birtakım dataların da kötü evliliği belirlediğini görüyoruz. Bu sayede sadece benim değil, bu alanda çalışan psikiyatrist, psikoterapist arkadaşların da kafasında doğru evliliğin matematiğine dair böyle bir modelleme oluşuyor.

Akıllı eşleştirme sistemiyle "bay/bayan doğru"yu buluyoruz!

Biz sitede tüm bu özelliklerin yanı sıra kültürel olarak da farklılıkların içine katıldığı, ilişkinin gidebilirliğini, uyum derecesini ölçen birtakım faktörlerin bir araya geldiği, akıllı eşleştirme dediğimiz bu sistemi kullanıyoruz. Akıllı eşleştirme sisteminde, akıllı molekül dediğimiz geri planda çalışan birçok veri var. Sitede ayrıntılı sorularla nasıl bir karakterde olduğunuz belirleniyor, karakter analiz raporu sunuluyor. Bununla birlikte sizin kriterleriniz belirleniyor, örneğin, belli bir bölge ya da belli bir yaş veya gelir seviyesine dair tercihler olabilir. Bütün bunlar belirledikten sonra, akıllı eşleştirme dediğimiz veri tabanında bir çalışma yapılıyor ve hem sizin kriterleriniz hem de karşı tarafın kriterleri birleştiği zaman, size tanışabileceğiniz eş adayları sunuluyor.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
evlilik, görücü usulü evlilik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Görücü usulü evliliğe bakış açınız... Feronia IF Anket Arşivi 60 13 Kasım 2015 00:24
Görücü Usulü ve Tanışarak Evlilik Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 17 Şubat 2012 01:25