IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem
  • 1 Post By Feronia

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2018, 09:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşsizlik yuva yıkıyor




Maddi gelirdeki sıkıntılar bir çok ailede sıkıntılara sebep oluyor.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





İşsizlik, yuvalarının dağılmasına neden oluyor. Severek evlenen birçok insan yıllar sonra ailenin yeterli geliri olmadığı için dağılabiliyor. Bu süreçten çocuklar olumsuz etkileniyor. İnsanlar zaman zaman [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]sizlik ve ekonomik sıkıntılarla karşılaşabiliyor. Eğer bu sıkıntının üstesinden gelinemezse; yuvalar bu ekonomik darboğaza dayanamıyor ve parçalanıyor.

Yuvaların yıkılmasının temelinde eşler arasındaki iletişim eksikliği, saygı ve sevginin azalması, yıpranması veya yok olması yatıyor. İletişim bozukluğuna yol açan en önemli sebeplerden biri ise [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ailenin yeterince maddi gelirinin olmaması. Evin temel ihtiyaçlarının karşılanamaması aileye ateş düşmesi anlamına gelir. Baba ödenmesi gereken borçlar ve faturalar, ailenin giderleri karşısında bunalırken, annenin sinirleri de çoktan yıpranmış olur. Anne çabuk sinirlenip öfkelenirken, çocuklar ihtiyaçlarının karşılanamaması karşısında kendine güvensiz ve eziktir. Para arayışı bu noktada çocukları sokağa yönlendirebilir.
Aslında kanaat ve tasarruf ile pek çok ekonomik sorun çözülebilir. Aslında her istek, ihtiyaç değildir. Modaya uyma, diğer insanlara özenme, arzu ve isteklerini frenleyememe, iradenin hakkını verememe, lüzumsuz istekler, bunları mecburi ihtiyaç haline getirir. Normal bir televizyon yerine LCD, bilgisayar yerine dizüstü bilgisayar, normal bir cep telefonu yerine çok fonksiyonlu pahalı cep telefonlarının tercihi bu durumu anlatır. Ama işsizliğin boyutu uzun süreli olduğunda süreç artık iyiye gitmez.
Mutluluk, insanın neler elde ettiği ile ilgili değil, neler hissettiği ile ilgilidir. Aslında insanlar sahip olmak istediği şeylere değil, sahip olduklarına odaklansalar mutlu olacaklardır. Para satılık olan şeyleri satın alır ama mutluluk bunlardan biri değildir. Mutluluk sorunsuz bir yaşam değil, sorunlarla başa çıkabilme yeteneğidir. İşsiz kalan bir insan işte bunun için çözüm yollarını araştırmalıdır.
İnsanlar yapabileceklerinden fazla kapasiteye sahiptir. Ancak insan hedefler arasındaki engelleri kaldırmalıdır ki kapasite ve potansiyel hakikati açığa çıkabilsin.
İşsiz kalan bir insan kendini ameliyat masasına yatırmalı, kendini ölçmeli, biçmeli ve şu sorulara cevap aramalıdır: 'Ne iş yapabilirim? Uzmanlık konularım neler? Kaç iş başvurusu yaptım? Hep aynı ilde mi çalışıyorum? Başka bir ilde iş aramayı denedim mi? İş arayanla işçi arayan arasında ilişki kurabilen mekanizmaları yeterince kullandım mı? İş bulma konusunda uzmanlardan danışmanlık aldım mı?'
Bir hedefe ulaşmak istiyorsanız ter dökmeniz gerekir. İş bulma konusunda da diğer sorunlarda olması gereken gibi ilgili uzmanlık dallarından yardım alabilirsiniz. Bütün işlerinizi kendi başınıza halletmeyin. Uzmanlarla yapılacak fikir alışverişleri çok fayda verebilir. Bir de çalışanların patronlarının yaşadığı ekonomik zorlukları da göz önünde bulundurmaları gerekir. İş sahibi ödemelerde zorluk yaşıyor, zam zamanı beklenen zammı yapamıyorsa bu, çalışanlarda bıkkınlığa ve işe karşı isteksizliğe yol açmamalıdır. Gerekirse fazla mesaiden kaçınmamalı, işverene destek olmalı...

UZM. DR. İSMAİL YAVAŞ-Zaman

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 28 Eylül 2018, 14:37   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İşsizlik yuva yıkıyor




Ve hala bayanlarin calismasina izin vermeyen erkekler var
Bir gun onlar issiz kaldignda, yada basina bir is geldiginde- calisamaz duruma gelirse..
Bir bayan olmali ki evi gecindirebilen.. destek olabilen.
tek kisiye yuklenmemek gerek

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
aile, evlilik, işsizlik, maddi gelir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşsizlik maaşında son dakika gelişmesi! İşsizlik maaşında gün şartı değişiyor Sanem Ekonomi Haberleri 0 06 Eylül 2018 10:16
10 saniyede 50 tabak yıkıyor Violent Esrarengiz Olaylar 0 29 Kasım 2013 14:27
İşsizlik Maaşı Almanın Şartları? Nasıl İşsizlik Maaşı Alabilirim? 2013 Zen Genel Paylaşım 0 19 Şubat 2013 20:52
İşsizlik Yuva Yıkıyor Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 1 07 Temmuz 2012 13:37
Facebook yuva yıkıyor Feronia Ağ, Network ve Networking 3 15 Ağustos 2010 17:27