IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Tanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2018, 15:27   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuğu Yemek Yemeyen Anneler İçin 10 Öneri





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çocuğu Yemek Yemeyen Anneler İçin 10 Öneri
Yemek Zamanlarını Doğru Seçin
Çocuklar için yemek zamanları uykulu ya da yorgun olmadıkları zamandır. Çocuğunuzun uyanır uyanmaz yemek yemesini beklediğinizde sofrada büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Çocukların uyku, banyo ya da oyun saatlerini ayarlarken yemek saatlerini mutlaka göz önünde bulundurun. Kendi programınıza göre de bu saatleri değiştirmeyin. Sürekli aynı zaman diliminde tekrarlanan bir eylemin alışkanlık haline gelmesi daha kolay olacaktır.

Eğlenceli Aktiviteler Yapın
Yemek öncesinde çocuklarla keyifli zaman geçirmek çocukların sofrada daha keyifli olmalarını ve daha zevkle yemek yemelerini sağlar. Çocukların ilgi alanına göre yemek öncesi aktiviteler belirlenebilir. Eğer çocuk mutfakta zaman geçirmekten ya da ebeveynlerine yardım etmek keyif alıyorsa sofra kurma gibi işlerde size yardımcı olmasını sağlayarak yemeğe olan isteğini arttırabilirsiniz.

İştah Kapatan Yiyeceklerden Uzak Durun
Yemek öncesinde ve ara öğünlerde çocuğunuzun iştahını kapatacak şekerli yiyeceklerden ve içeceklerden uzak durun. Çocuklar sürekli şekerli gıdalar tüketmek isteseler de bu durum sadece bir alışkanlıktır. Doğduğu günden beri uslu olması ya da istenilen bir davranışı gerçekleştirmesi için şekerli besinler tüketmeyen bir çocuk için şekerli besin isteği çok daha az olacaktır. Çocukların gelişen alışkanlıkları vardır ve doğru şekilde yönlendirmek ebeveynlerin elindedir.

Israr Etmeyin
Çocukların yemekten uzaklaşmasının en önemli nedenlerinden birisi de yemek yemenin aile tarafından çok abartılmasıdır. Fazla ısrar, yediği her lokma için verilen bir ödül ya da tam tersi durumda ceza çocuğun yemekten uzaklaşmasına ve yemek yeme davranışının bozulmasına sebep olacaktır. Hiçbir zaman çok ısrarcı olmayın.

Sofrada Herkesin Hareketlerine Dikkat Edin
Çocuklar gelişim çağında çevrelerinden çok kolay bir şekilde etkilenirler. Çocuğun etrafındaki kişilerin sofraya gelmemesi, yemek seçmesi ya da yemekleri beğenmediklerini ifade etmeleri çocuğun model alabileceği davranışlar olduğu için bu tür davranışlardan uzak durulması gerekmektedir.

Televizyon Önünde Yemek Yemeye İzin Vermeyin

Yemek yesin de nasıl yerse yesin mantığı ile yola çıkan ebeveynler çocukların ilgisini çekecek bir uğraş bularak onlara bilinçsizce yemek yedirmenin doğru olduğunu düşünürler. Çocuklar dikkatleri dağılmayacak bir ortamda aile ile zaman geçirerek ve yemek sofrasında oturarak yemek yedikleri zaman doğru bir alışkanlık edinmiş olurlar ve bu durum sosyal becerilerine katkı sağlar.

Kendi Yemesine İzin Verin
Çatal kaşık kullanmak için yetişkin olmaya gerek yoktur. 1,5 – 2 yaşından sonra çocuklar yemek yerken çatal kaşık kullanabilirler. Çocuğun yemek yerken kendi özgür iradesini kullanabiliyor olması çok önemlidir. Kendi kararı ile yemek yemeyi seçen çocuğun yemek yeme alışkanlığı daha düzenli olacaktır.

Tepki Vermeyin
Yemeğini yemeyen çocuğa kesinlikle tepki vermeyin ya da ısrarcı olmayın. Yemek istemediğini belirttiyse yemek tabağını önünden alın ve kendi haline bırakın. Acıktığında ise çok istediği çikolatalı sütü vermek yerine yemekte önünden aldığınız tabağı yemesi için tekrar sofraya koyun. Yemeğini yememesi için ona izin vermeniz acıktığında istediğini yiyebileceği anlamına gelmez bunu aklınızdan çıkarmayın.

Yemek Süresine Dikkat Edin
Yemek yeme süresini ideal olarak ayarlayın. Ebeveynlerin işlerini yetiştirmek için çocukların hızlı yemek yemesini beklemesi yanlışsa çocuk yemeğini bitirsin diye saatlerce beklemek de bir o kadar yanlıştır. 20-45 dk arasında ideal bir süre belirleyin ve bu süre sonunda sofrayı toplayın.

İzin Verin
Sofrada çocuğun rahat olmasına izin verin. Dökmesi, dağıtması sorun olmamalı. Öğrenme ve gelişme çağında olan bir çocuğun mükemmel bir şekilde yemek yemesini beklememeli ve onun yerine yemeğini siz yedirmemelisiniz.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
yemek, yemiyen çoçuklar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Emziren Anneler İçin 9 Öneri Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 04 Aralık 2012 14:51
Yeni Anneler İçin Şık Koltuklar Afrodit Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Mayıs 2012 12:19
Çalışan Anneler İçin Öneriler Sır Aile Evlilik ve Çocuklar 0 28 Ekim 2010 22:32
Gebelikte az yemek, çocuğu özürlü yapıyor pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 0 04 Mayıs 2010 16:42
Yemek yemeyen çocuğa ne yapmalı? Süslü Aile Evlilik ve Çocuklar 0 17 Aralık 2008 01:29