IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Haziran 2019, 17:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Psikolojisi bozuk çocuğun belirtileri




Daha önce çocuğunuzun psikolojisini düşünmüş müydünüz? Çocukların da psikolojileri bozulur mu? Sizce psikolojisi bozuk çocuğun belirtileri nelerdir?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hayatımızdaki koşuşturmalar, işlerimizin vermiş olduğu stres, ödemelerimiz, planlarımız vs. vs. vs. derken çocuklarımızı ihmal edebilmekteyiz. Bu süreçte yalnızlaşan, içine kapanan veya tam aksine hırçınlaşan çocuklarımızın, bu hareketleri yalnızca çocuk olduğu için yaptığını düşünebiliriz. Ancak bu pek doğru değildir. Çocukların da psikolojileri bozulabilmektedir. Peki çocukların psikolojileri nasıl bozulur?

Çocukların Psikolojileri Etkileyen Durumlar
Arkadaşları ile yaşamış oldukları problemler, evdeki ilgisizlik veya çok fazla ilgi, çocuğunuza çok vakit ayıramamak ve bunu hediyelerle telafi etmeye çalışmak vb. gibi birçok durum çocukların psikolojilerini etkileyebilmektedir.

Psikolojisi bozuk çocuğun belirtileri ise her zamankinden daha çok içe kapanık olma, yalnızlaşma, kimseyle konuşmak istememe veya bunların tam tersi olarak fazla hırçınlık gösterme, çok aksi ve sinirli olma durumu, arkadaşları ile sürekli bir kavga halinde olma durumu olarak sayılabilmektedir. Ayrıca uykusuzluk yaşaması, yemek yiyememesi, anneye karşı fazla düşkünlük, geceleri dişlerini gıcırdatması, kekeme durumu yaşamaya başlaması, korkularının ve kaygılarının artması da belirtiler arasında sayılabilmektedir.

Psikolojik Bozukluk Yaşayan Çocuklara Nasıl Davranılmalı?
Eğer çocuğunuzun psikolojisinin bozuk olduğunu düşünüyorsanız, psikolojisi bozuk çocukların belirtilerini onda da görüyorsanız öncelikle çocuğunuz ile konuşmaya çalışmalısınız. Eğer elinizden gelen her şeyi yaptığınızı ancak durumun hala düzelmediğini düşünüyorsanız kesinlikle bir psikoloğa başvurmalısınız. Psikoloğunuzun tavsiyelerine uyarak ilerlemeniz ve çocuğunuza bu süreçte yardımcı olabilmeniz oldukça önemlidir.

Eğer psikoloğunuz seanslara sizin de katılmanızı önerirse beraber de katılacağınız seanslar ile bu durumu atlatabilirsiniz. Unutmayın ki çocukların da duyguları vardır. Onlar da kırılır, üzülür veya kendilerini bunalmış hissedebilirler. Çocuktur zamanla geçer şeklinde yaklaşılan düşünceler ile bu durumu atlatamayacağız gibi aynı zamanda da çocuğunuzun ileride daha büyük problemler yaşamasına neden olabilirsiniz. Doğru bir yaklaşım ve tedavi için bir psikoloğa başvurmanız oldukça önemlidir.
Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cocuk aile, cocuk psikolojisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hastalıkların belirtileri nelerdir kansızlık ve böbrek hastalığının belirtileri nelerdir? Sanem Sağlık Köşesi 0 31 Mart 2018 14:04
Kitleler Psikolojisi, Kitle Psikolojisi Elysian Felsefe 0 16 Mayıs 2014 16:23
Çocuğun Yemek Davranışında Annenin Psikolojisi Lucifer Çocuk Sağlığı 0 05 Aralık 2011 03:23
Bozuk MoHaC Fıkra 1 10 Kasım 2011 22:40