IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ağustos 2019, 15:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Helikopter anne olmayın!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aşırı kontrolcü ebeveynleri olan çocuklar daha sonra okulda ve sosyal çevrelerde uyum sağlamak için mücadele edebilirler.

Ebeveynler için çocuklarını güvenli ve sağlıklı tutmak için ellerinden geleni yapmaları doğaldır, ancak çocuklar Amerikan Psikoloji Derneği tarafından yayınlanan yeni araştırmaya göre anne veya babanın kendileri üzerine gelmeden kendi başlarına öğrenmek ve büyümek için yeterli alana ihtiyaçları vardır.

Developmental Psychology® dergisinde yayınlanan çalışma, aşırı kontrolcü ebeveynlerin çocuğun duygularını ve davranışlarını yönetme yeteneğini olumsuz etkileyebileceğini buldu.

“Araştırmamız, helikopter ailesi olan çocukların, özellikle de karmaşık okul ortamlarında, büyümenin zorluklarıyla daha zor başa çıkabildiğini gösterdi, ”diyor Minnesota Üniversitesi'nden Ph.D. Nicole B. Perry. “Duygularını ve davranışlarını etkili bir şekilde düzenleyemeyen çocukların sınıfta hareket etme, arkadaş edinme ve okulla başa çıkmak konusunda zorlandığını gözlemledik.”

Çocuklar, duygularını yönlendirmek ve anlamak için kendilerine bakan kişilere güvenir. İhtiyaçlarına duyarlı, bir durumu ne zaman yönetebileceklerini bilen ve duygusal durumlar çok zorlaştığında onlara rehberlik edecek ebeveynlere ihtiyaç duyarlar. Bu, çocukların geliştikçe zorlu durumlarla başa çıkma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Bu da çocukların zihinsel ve fiziksel olarak daha sağlıklı olmalarını, daha sağlıklı sosyal ilişkiler kurmalarını ve akademik başarı elde etmelerini sağlar. Duyguları ve davranışları yönetmek tüm çocukların ihtiyaç duyduğu temel yeteneklerdir ve maalesef helikopter ebeveynler bu yeteneklerin gelişmesini kısıtlayabilir.

Araştırmacılar, sekiz yıl boyunca aynı 422 çocuğu izlediler ve sosyal ve duygusal gelişime dair bir araştırmanın bir parçası olarak onları 2, 5 ve 10 yaşlarında değerlendirdiler. Çalışmadaki çocuklar ağırlıklı olarak beyaz ve Afrikalı-Amerikalı ve ekonomik olarak farklı geçmişlere sahipti. Veriler, ebeveyn-çocuk etkileşimlerinin gözlemlerinden, öğretmenler tarafından hazırlanan raporlarından ve 10 yaşındaki çocukların kendi raporlamalarında toplandı.

Gözlemler sırasında, araştırma ekibi ebeveynlerin ve çocukların evlerinde olduğu gibi oynamasını istedi.

Perry, “Gördüğümüz Helikopter Ebeveynlik Davranışları, çocuklarına sürekli olarak neyin oynandığını, oyuncakla nasıl oynanacağını, oyundan sonra nasıl temizleneceğimizi ve çok katı ya da talepkar olduğunu söyleyerek çocuklarına rehberlik etmeyi içeriyordu” dedi. “Çocuklar çeşitli şekillerde tepki gösterdi. Bazıları meydan okudu, bazıları ilgisizdi ve bazıları hayal kırıklığı gösterdi. ”

Perry, sıkıntı durumlarında kendilerini etkili bir şekilde sakinleştirme ve kendilerini uygun şekilde yürütme yeteneğini geliştiren çocukların, ergenlik çağındaki okul ortamlarının giderek zorlaşan taleplerine daha kolay uyum sağladığını belirtti. “Bulgularımız, genellikle iyi niyetli ebeveynleri çocuklarının otonomisini destekleme konusunda duygusal zorluklarla başa çıkmanın önemini vurgulamaktadır.”
Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aile çocuk, cocuk gelisimi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Buyurgan ve drone anne olmayın! YaRen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 25 Haziran 2019 10:32
Anne Stuart Kimdir? , Anne Stuart Biyografisi, İngiltere ve İrlanda Kraliçesi Anne Stuart Violent Biyografiler 0 11 Kasım 2014 21:02
Anne Boleyn Kimdir?, Anne Boleyn Biyografisi, İngiltere Kraliçelerinden Anne Boleyn Violent Biyografiler 0 11 Kasım 2014 20:59
Anne, Anne, Anne (2 dakika ayırmanızı öneririm) Nickolas Serbest Kürsü 2 19 Mart 2010 21:51