IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2022, 20:30   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebekler İçin Oyun Neden Önemlidir? Hangi Oyunlar Bebekler için Uygundur?




Bebekler İçin Oyun Neden Önemlidir? Hangi Oyunlar Bebekler için Uygundur?




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bebek Oyunları

Oyun doğumdan itibaren hatta anne karnında başlar. Bebeğin gelişimi için oyun vazgeçilmezdir. Yeni beceriler oyun içinde kazanılır, denenir ve geliştirilir. Bebek oyun oynayarak kendini, etrafındaki insanları ve dünyasını keşfeder ve yeni şeyler öğrenir. Bebek ile doğumdan itibaren oyunlar oynamak mümkündür ve olmazsa olmazdır.

Oyununun bebeğe kazandırdıkları şu şekilde sıralanabilir;

ebeveyni / bakım vereni ile kaliteli bir ilişki kurmasını sağlar
sosyal ilişkileri öğretir
iletişim becerileri gelişir
duygularını ve iç dünyasını tanır
bedenini tanır
başkalarının duygularını tanır
çevresini öğrenir
dünyayı tanır
el-göz koordinasyonu gelişir
hafıza becerileri gelişir
küçük kas ve büyük kas grupları kuvvetlenir
yaratıcılığı ve hayal gücü gelişir
Yeni doğan bir bebekle ya da küçük bir bebekle nasıl oyun oynanır diye düşünmek, bebeğe ne sunacağını bilememek oldukça normaldir. Ancak bebeğin altını değiştirmek, banyo yaptırmak, uykudan önce rahatlaması için masajlar yapmak bile oyuna çevrilebilir. Bunun yanında bebeğinize hangi ayda hangi aktiviteleri sunmanız gerektiğini gösteren, oyun ve aktivite önerileri olan yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Bebeğinizin fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişim ini destekleyecek oyun önerileri;

Oyuncakları Tanıyalım

Yere bir battaniye koyun ve bebeğinizi yüzüstü yatırın, siz de yanına yatın. Çeşitli renkli bebek oyuncakları nı bebeğinizin etrafına tekmeleme veya uzanma mesafesinde yerleştirin. Ses çıkaran (örneğin zil veya çıngırak içeren) ve farklı dokuları sahip oyuncak ları seçmeye çalışın. Dikkatini çekmek için onları sallayın, sıkın veya hareket ettirin. Bebeğinizin oyuncaklara tekme atarak ve oyuncaklara doğru uzanarak hareketi keşfetmesine izin verin. Aktivite sırasında bebeğinizin yanından ayrılmayın.

Tut ve Çek

Mukavvanın üzerinde 6 tane delik açın, kurdeleleri uzun uzun kesin ve kısa bir kısmı yukarında kalacak şekilde mukavvaya açtığınız deliklerden geçirin. Uzun kısımlar mukavvanın altında kalsın. Bebeğinizi kurdelelerin ucunu tutup çekerek çıkarmaya teşvik edin.

Daire Yürüyüşü

Bebeği tutun ve bir daire içinde yürüyün. Bir süre ileriye bakmasına izin verin, böylece önünü görsel olarak keşfedebilir. Farklı hızlarda yürüyün – yavaş, hızlı, koşun. Dairenin boyutunu değiştirin. Farklı şekillerde yürüyün - geriye doğru, parmak uçlarında, sallayın, dörtnala, zıplayın. Yürürken dans edin ve döndürün. Yürürken şarkı söyleyin.

Renkli Spagetti

Spagettiyi haşlayın ve ayrı bir kaç kaba doldurun. Her bir kabtaki spagettiyi bebeğinizin dokunabileceği ve zarar görmeyeceği farklı sıcaklıklarda soğutun. Daha sonra hepsinin bir kısmına farklı bir renk gıda boyası dökün. Bebeğinizi ellerini kapların içine sokarak karıştırmaya ve boyanın dağılmasını sağlamasına teşvik edin.

Güzel Sözler Öğrenelim

Çocuğunuz elinde bir şeyle ilgilenir, oynarken eliniz önde, nesneyi almaya hazır olarak "Benim sıram lütfen" deyin. Nesneyi elinize yerleştirmesi için çocuğunuzun elini nazikçe yönlendirin, çocuğunuzun elindeki nesneyi aldığınızda olumlu bir övgüde bulunun ve hemen "Teşekkür ederim" deyin. Ardından, "Sıra sende" deyin ve nesneyi geri verin. Birkaç kez uygulayın. Bu, gün boyunca herhangi bir öğe ile yapılabilir. Her zaman "Lütfen" ve "Teşekkür ederim" demeyi unutmayın.

Duyguları Öğrenelim

Yüzünüzü avuçlarınızla örtün; ellerinizi yüzünüzden çekin ve bir duyguyu ifade eden bir yüz yapın: mutluluk, üzüntü, kafa karışıklığı, endişe, öfke. Çocuğunuzu, yaptığınız duyguları taklit etmeye teşvik edin. Kelime dağarcığını oluşturmaya yardımcı olması için duyguyu tanımladığınızdan emin olun. Çocuğunuz büyüdükçe, mutsuzluk, endişe, kızgınlık gibi duygulara sahip kişileri nasıl rahatlatılacağını gösterebilirsiniz. Örneğin, çocuğunuza üzgün bir yüz gösterdiğinizde, onu size sarılmaya ve "her şey yoluna girecek" demeye yönlendirin. Çocuğunuz bu duyguları ifade ederken aynı rahatlatmayı sağladığınızdan emin olun.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebekler Neden Ağlar Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 25 Şubat 2013 20:40
Bebekler Neden Sol Kucakta ? Ezgi Aile Evlilik ve Çocuklar 0 10 Aralık 2011 21:48
Bebekler hangi dilde ağlar? Dilara Merak Ettikleriniz 1 08 Kasım 2009 21:09
Bebekler neden ağlar? paradise Aile Evlilik ve Çocuklar 0 25 Nisan 2008 03:05