IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Tanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Aralık 2022, 18:29   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
1 Yaşına Kadar Bebeklere Neden Bal Yedirilmez?




1 Yaşına Kadar Bebeklere Neden Bal Yedirilmez?


1 yaşına kadar balın verilip verilmediği annelerin kafasını meşgul eden bir durumdur. 1 yaşına kadar bebeklere neden bal yedirilmez?




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Bebeklerin beslenmesi önemlidir. Yeni doğan bir bebek ilk altı ay sadece anne sütü ile beslenmesi gerekirken, sonraki 6 ay da ek gıdaya geçilmelidir. Bebeklere uygun sağlıklı ve organik yiyeceklerin yedirilmesi ve yemek saatleri için gereken özen gösterilmelidir. Ancak bebeklere her doğal besin verilmez. Bunun için uzman hekimler gerekli uyarıları yaparak ebeveynleri aydınlatmaktadır. Özellikle büyük tartışma konusu bal tüketimidir. 1 yaşına kadar balın verilip verilmediği annelerin kafasını meşgul eden bir durumdur. 1 yaşına kadar bebeklere neden bal yedirilmez?


Bebeklere Neden Bal Yedirilmez?

Bebekler aylarına göre beslenme tablosu eşliğiyle gelişimlerini tamamlarlar. Uzman hekimlerin üzerinde durduğu konu ise bal tüketimidir. 1 yaşın altında olan bebeklerin kesinlikle bal tüketmemesi gerekir. Bazı anne ve babalar doğal balı yedirseler de aslında bir risk faktörü olduğunu da unutmamaları gerekir. Çünkü arılar doğada yaşamını sürdürürken bal yapar ve kolostridyum botalium adı verilen maddeyi de bala bırakırlar. Bu maddenin bakteri olması sebebiyle bebeklerde zehirlenmelere sebep olur. Bebeklerin bağışıklık sistemi zayıf olduğundan dolayı daha çabuk etkilenme riskleri fazladır. Bebeklerin sindirim sistemini bozmamak adına bal tüketiminin olmaması gerekir. 1 yaşından sonra verilen bal yine kontrollü şekilde yedirilirse daha iyi olacaktır.


Zehirlenme Olursa Nasıl Anlaşılır?

Bebeklere yanlışlıkla veya bilerek bal yedirilirse ve hemen zehirlenme olayı olursa ebeveynler bu durumu nasıl anlarlar? Bebeklere verilen baldan sonra geçmeyen kabızlık, kol ve bacaklarda gevşeklik, sürekli ve zayıf şekilde ağlama, emmeyi reddetme veya beslenme konusunda isteksizlik, halsizlik ve solunum sıkıntısı baldan dolayı zehirlenmenin en önemli belirtisidir. 1 yaşına kadar bal tüketimi tamamen anne ve babanın insiyatifine kalmış bir durumdur.


Bebek Beslenmesinde Dikkat Edilecek Hususlar

Bebeklerin bağışıklık ve sindirim sistemi genel olarak 1 yaşından sonra sağlam temellere oturmaya başlar. 1 yaşından önce verilen her besin önceden kontrol edilmelidir. Paket ürünler yerine daha doğal ve evde pişirilen yemekler tercih edilmelidir. Sağlık örgütünün sürekli vurguladığı konu ilk 63 ay sadece anne sütünün verilmesidir. Sağlıklı bir gelecek anne sütünden geçer.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebeklere Bağırmak Neden Zararlıdır? Tanem Aile Evlilik ve Çocuklar 0 17 Kasım 2022 22:41
Bebeklere Ne Kadar Su Verilmeli YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 13 Ocak 2010 03:06