IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Tanem
  • 1 Post By Sarya

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Aralık 2022, 18:49   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sütü gelmeyen anneler ne yapmalı?




Sütü gelmeyen anneler ne yapmalı?





[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Zorlu bir süreç olan hamileliğin ardından bebeğini sevinçle kucağına alan annenin bazı durumlarda göğsünden süt gelmiyor ve yavrusunu emziremiyor. Çok sık yaşanan bir durum olmamakla birlikte annenin daha ilk günden bebeğini emzirme konusunda sorun yaşaması oldukça moral bozucu. Böyle bir durumun yaşanmasında fizyolojik sebeplerden daha çok annenin psikolojisi rol oynuyor.

Sütü gelmeyen anneler ne yapmalı?

Anne sütü; bebeğimize vereceğimiz en büyük hediye. Peki, anne sütünü artırmak için neler yapmalı? Anne sütünü artırmak için neler yemeli ya da hangi yiyecekler anne sütünü artırır? Bunlar, bebeği doğduğu andan itibaren yeni annenin sıklıkla yaşadığı kaygıları özetliyor. Biz de sizin için anne sütünü artırmanın yollarını araştırdık ve anne sütünü çoğaltan tavsiyelerimiz var.

Anne Sütü Nasıl Artar?

Öncelikle bir konunun altını çizmek gerek: Her annenin sütü, bebeğine veya bebeklerine yeter. En başta annenin buna inanması en önemlisidir. Yani “sütüm bebeğime yetiyor mu” ya da “sütümün bebeğe yetip yetmediğini nasıl anlarım”endişesi biraz yersiz. Ancak zamanla anne sütü azalabilir. Anne sütünün azalmasının nedenleri farklıdır. Anne sütünü neden azalır konusunu da açıklayalım:

Anne Sütü Neden Azalır?

Yapılan araştırmalar, annenin yoğun stres altında olması, yanlış emzirme pozisyonu, yetersiz beslenme gibi sebeplerle anne sütünün azalabileceğini göstermektedir. Detaylar şöyle:

Stres Anne Sütünü Azaltır!
Vücudumuzda sütü yapan prolaktin maddesi, emzirdikçe salınır. Ama sütün kanallardan bebeğe ulaşması için oksitosin denilen hormon devreye girer. Bu hormon çok çekingen, stresten etkilenen bir hormon. Anne gerildikçe, stres düzeyi arttıkça salınımı yavaşlar ve süt bir türlü bebeğe ulaşmaz.

Yanlış Pozisyonda Emzirme Anne Sütünü Azaltır!
İkinci en önemli, konu da bebeği doğru pozisyonda emzirmek. Buna anneler mutlaka dikkat etmeliler. Eğer bebeğiniz doğru pozisyonda emmezse sütünüze tam olarak ulaşamaz ve her geçen gün de azalmaya başlar. Bunun yanında göğüs uçlarında yara olur ve size hep sıkıntı verir. Bunun için hastaneden çıkmadan bebek hemşiresinden doğru pozisyonda emzirmeyi öğrenin. Bebeği doğru pozisyonda yani onun rahat edeceği şekilde emzirmek için emzirme yastıkları kullanmanın büyük bir konfor sunabileceğini de belirtelim.

Bebeği Emzirmekten Kaçınmak Anne Sütünü Azaltan Nedenlerden!
Anne sütünü arttırmak da; bebeği her istediği zaman istediği kadar emzirmek de çok etkili. Anne sütü ne kadar talep olursa o kadar çok olacaktır. O nedenle sütünüzü arttırmak istediğiniz zaman bol bol emzirin. Özellikle ilk on gün boyunca saatte bakmasızın, hangi göğsü emzirdiğinize bakmaksızın bol bol emzirin.

Anne Sütünü Arttıran Tavsiyeler

Pek çok yeni anne, “anne sütünü nasıl artırırım” konusunda araştırma yapıyor. Anne sütünü çoğaltacak tavsiyeler şöyle özetlenebilir:

1.Bol Bol Emzirin!

10-12. gün sonunda artık anne sütünüz olgunlaşma sürecini tamamlandığından emzirme sürenizin ortalama 15-12 dk. sürdüğü seanslar şeklinde olmasına ve anne sütünün yağlı kısmını emmesi gayret edilmelidir.

2.Süt Sağma Makinesi ile Sağma Yapın!

Anne sütünü bol bol emzirdiğiniz halde artmıyor diye düşünüyorsanız o zaman pompanızla mutlaka her beslenme sonrasında 15 dk. sağma yapın. Bu sağmalar hep emzirme sonrasında olmalıdır. Çıkan süt miktarına lütfen kafayı takmayın. Çıkan miktar az olabilir. Örneğin elektrikli göğüs pompası ile sağma yaparken ya da diğer süt sağma araçlarını kullanırken tıpkı emzirmede olduğu gibi (tamamen aynısı değildir ancak büyük ölçüde benzerdir) göğsünüze bol bol ileti göndererek sütünüzün artması sağlanmaktadır.

3.Çok Su İçin!

Bunların dışında içtiğiniz su miktarı ve annenin beslenmesi de anne sütünü artırmada çok etkilidir. Gün için de ortalama 2-2,5 lt su içmek çok önemlidir. Suyun yanı sıra 3-4 fincan rezene çayı ve emziren anneler için satılan hazır çaylardan içilmelidir.

4.Anne Sütünü Artıran Besinleri Alın!

Emziren annenin dengeli beslenmesi ve hemen her gıdadan alması gerekir ama bazı besinlerin anne sütü oranını artırdığı veya anne sütündeki yağı artırdığı biliniyor. Anne sütünü çoğaltan besinler şöyle özetlenebilir:

Badem ve Ceviz
Her emzirme sonrasında büyük bir bardak su içip, yanında 3-4 ceviz-badem yemek hem anne sütü miktarını artırmanın yolları arasındadır. Böylece hem de anne sütünüzün yağ miktarını arttıracaktır.

Et/ Balık
Emziren bir anne özellikle süt arttırma dönemindeyse mutlaka hayvansal proteine ağırlık vermelidir.

Baklagiller
Bu süreçte baklagillerden de yararlanılmalıdır. Ama emziren bir anneye baklagiller gaz yapıyorsa uzak durmakta fayda vardır.

Yeşil Yapraklılar
Bunların dışında dereotu, dut, üzüm, bira mayası, koyu yeşil yapraklı tüm sebzeler süt yapar.

Anne Sütünü Artıran Yiyecekler başlıklı makalemize de bakın!

5.Sık Beslenmeye Dikkat Edin!

3 ana öğün, 3 ara öğün şeklinde beslenen bir annenin sütü de artacaktır. Bir öğünde çok kalori almak yerine sık beslenmek ve besin değerleri yüksek olan gıdaları tercih etmek önemli.

Kısacası bir anne kendine ve bebeğine inanarak emzirme sürecine başladığında bol bol emzirdiğinde, yeteri kadar su içtiğinde, gerekirse pompa ile sağma yaptığında ve sağlıklı beslendiğinde sütü artar. Sağlıklı, mutlu ve bol sütlü günler
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Aralık 2022, 18:51   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sütü gelmeyen anneler ne yapmalı?




Bilgiler için teşekkür ederim

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2016 Anneler Günü için özel doodle sürprizi.. Anneler Günü ilk nasıl kutlandı? AngeL Google 0 08 Mayıs 2016 02:22
Keçi Sütü Anne Sütü Kadar Yararlı Liaaa Çocuk Sağlığı 0 14 Haziran 2012 15:18
Keçi sütü, anne sütü gibi Ecrin Alternatif Tıp 0 15 Ağustos 2011 23:16