IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Tanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2022, 02:11   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuklarda Nezaket ve Yardımseverliği Geliştirecek 5 Aktivite




Çocuklarda Nezaket ve Yardımseverliği Geliştirecek 5 Aktivite






[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Çocuklara günlük hayatta kullanabilecekleri becerileri öğretmek ve bu konuda pratik yapmalarını sağlamak anne babalar için oldukça basit olabilir. Örneğin, yemek hazırlamak, evi toplamak, okumak yazmak, toplama çıkarma yapmak gibi beceriler çocukların kolayca öğrenebileceği şeyler arasındadır. Ancak nezaket ve yardımseverlik gibi özellikler, çocuklara küçük yaşlardan itibaren aşılanması ve pekiştirici faaliyetlerle desteklenmesi gereken değerlerdir. Bu değerleri çocuklarına aşılamak isteyenler için etkili ve basit 5 aktiviteyi bir araya getirdik.

Çocuklarda Nezaket ve Yardımseverliği Geliştirecek Aktiviteler
İhtiyaç Duyan Kişiler İçin Eşya Bağışlamak

Evde ihtiyacınız olmayan birçok eşyanız olabilir. Bu eşyaları başkalarıyla paylaşmanın değerini ve önemini çocuğunuza göstermek için, eşyaları bağışlamanın tüm süreçlerinde size yardım etmesini sağlayabilirsiniz. Birlikte kullanılmayan eşyaları tamir edip temizleyebilir, sonrasında sınıflandırarak, ihtiyaç duyan kişilere ulaştırabilir ve tüm bu aşamalarda çocuğunuzun aktif rol alması için onu teşvik edebilirsiniz.

İnsanlara Teşekkür Notları Yazın

Çocuğunuzun teşekkür etmenin önemini anlaması için onu karşınıza alın ve çevrenizdeki kişilere neden müteşekkir olduğu konusunda konuşun. Örneğin nine ve dedesine ona iyi baktıkları için, amca, dayı, hala ya da teyzelerine ona aldıkları hediyeler için, arkadaşlarına iyi bir arkadaş oldukları için teşekkür etmek isteyebilir. Birlikte bu kişilere neden teşekkür etmek istediğini açıklayan güzel ve sevimli notlar yazın. Notları verdikten sonra bu kişilerin yaşadığı mutluluğu çocuğunuzun da görmesini sağlayın.

Başkalarının Ev İşlerine Yardım Edin

Çevrenizde günlük işlerini tamamlamakta zorlanan birileri var mı? Bu kişi ailenizin büyüklerinden biri, bir komşunuz ya da bir arkadaşınız olabilir. Çocuğunuzla birlikte bu kişinin yanındayken ona yardımcı olmanız gerektiğini anlatın. Bunu karşılıksız bir şekilde sadece yardım etme duygusuyla yaptığınızı hatırlatarak, onların zorlandıkları ev işlerinde çocuğunuzla birlikte hareket ederek, destek verin.

Sokak Hayvanlarına Yardım Edin

Çocuğunuza hem hayvan sevgisini aşılamanın hem de sadece insanlara değil hayvanlara karşı da duyarlı olunması gerektiğini öğretmenin en kolay yolu sokak hayvanlarına yardım etmektir. Çocuğunuz ile birlikte sokak hayvanları için mama kapları, sığınacak kulübe gibi projeler yapın. Kuşlar için yemlikler, su içmeleri için su kapları tasarlayın. Daha sonra sokağınızdaki hayvanlar için bu hazırladığınız kapları, kulübeleri birlikte yerleştirin.

İltifat Etmeyi Öğretin

Çocuğunuza birini iyi hissettirmenin aslında kendinizi de iyi hissettirdiğini öğretin. Birinde beğendiğiniz bir karakter özelliğini, fiziksel özelliğini, kıyafetini ya da davranışını ifade etmesini desteklemek için önce siz ona iltifat edin. Örneğin ayakkabılarını beğendim, bugün saçların çok güzel olmuş, elbisen çok yakışmış, arkadaşına böyle davranman çok güzel gibi cümleleri duyarak öğrenmesini sağlayın. Onu beğendiği şeyleri söylemesi için cesaretlendirin.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuklarda Öz Saygıyı Geliştirecek 20 Yol Ecrin Aile Evlilik ve Çocuklar 0 09 Nisan 2011 23:44
Çocuklarda Öz Saygıyı Geliştirecek 20 Yol Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 28 Ekim 2010 06:00
Çocuklarda öz saygıyı geliştirecek 20 öneri AngeLus Çocuk Sağlığı 0 20 Aralık 2009 15:48
Çocuklarda Öz Saygıyı Geliştirecek 20 Yol. qu-eeN Aile Evlilik ve Çocuklar 0 07 Nisan 2009 22:46