IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2022, 11:43   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamilelikte spor hakkında merak ettiklerini öğren!




Hamilelikte spor hakkında merak ettiklerini öğren!



Spor

Hamile pilatesinden hamile yogasına, hamile egzersizlerinden hamilelikte spora, kegel egzersizinden nefes egzersizlerine ihtiyacın olan her şey burada! Siz değerli anne adayları bu süreçte neler yapabilirsiniz.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Hamilelikte spor hakkında merak ettiklerini öğren!
Hamileyken spor yapmak konusunda pek çok anne adayı gibi senin de soru işaretlerin olabilir. Doktorun bir sakınca görmediği takdirde gebelikte spor yapmanda bir sakınca yok. Üstelik fiziksel olarak zinde olduğun takdirde doğumun üstesinden kolaylıkla gelebilirsin. Uzmanlar da herhangi bir sağlık problemi söz konusu olmadığı sürece hamileler için spor yapmanın çok faydalı olduğunu söylüyorlar.

Hamilelikte spora ne zaman başlanmalı, konusuna da bir açıklık getirelim. Gebeliğinin ilk trimester’inde hafif tempolu yürüyüşlerle egzersizlere başlayabilirsin. Hamilelikte yürüyüş yapmak hem vücudun hem de bebeğin için çok faydalı. Bu dönemde omurganı güçlendirecek sırt hareketlerini düzenli bir şekilde yapmak ilerleyen dönemlerde oluşabilecek ağrılar için çok işine yarar.


Hamilelikte spor yapmak bacak kramplarınla mücadele etmene yardımcı olur!

Bebeğinin bacak damarlarına yaptığı baskıdan ötürü zamanla vücudunun kan akışı yavaşlayabilir. Bacaklarındaki kan damarlarının sıkışması da kramplara yol açar. Hamilelikte kilo alımına dikkat etmemen de bacaklarına daha fazla yük binmesine neden olur, bu da ağrıyı arttırır. Bacak kasılmalarının ve kramplarının sebebi her ne olursa olsun, hamilelikte egzersizler yaparak bunları hafifletebilir ve önleyebilirsin.

Düzenli yürüyüşler yapmak ve kasılmalar için bacak egzersizleri yapmak baldır kaslarını esnetir. Çeşitli esneme ve gerilme egzersizleriyle kramp problemini ortadan kaldırabilirsin.


Hamile egzersizleriyle sırt ve bel ağrılarını azalt!

Bebeğin büyüdükçe ve rahmin genişledikçe karın organların yer değiştirir, zamanla vücudunun ağırlık merkezinde kayma olur. Büyüyen karnını taşımakta güçlük çekebilir ve bu duruma adapte olabilmek için istemsiz bir şekilde duruşunu değiştirebilirsin. Bu da bel ve sırt ağrılarına yol açabilir.

Öncelikle kendine iyi bir duruş edinmeli ve dimdik durmaya çalışmalısın. Ağrılarınla baş etmendeki en büyük kriter, duruş pozisyonuna dikkat etmek. Hamilelikte bel ağrısı için egzersizler yaparak bedenini esnetebilir ve kaslarını güçlendirebilirsin.

Yalnızca bel değil; hamilelikte sırt ağrısı için egzersizler de yapabilirsin. Bebeğini karnında taşıdığın için zamanla omurganda kapanma meydana gelir. Omurgadaki kapanıklık bebeğini rahat emzirebilmen için doğumdan sonra da devam eder. Bu da doğumdan sonra bile şiddetli sırt ağrıları yaşamana yol açar.


Hamile pilatesi ve hamile yogası ile zinde ve formda kal!
Sırt ve bel ağrılarını önlemede bir diğer destekçin de hamile pilatesi ve yogası. Bu süper ikili son yıllarda anne adaylarının en çok tercih ettiğini hamile egzersizlerinden olmalarının yanı sıra, bedeni keşfetmekte ve ruhu arındırmada da ustalar.

Hamile pilatesi ile vücudunu esnet ve güçlendir!

Pilateste vücudun ağırlık merkezi pelvik bölgesidir. Hamile pilatesinin felsefesinde anne adayını yormak yok. Hamileler için pilates vücudu doğru bir şekilde güçlendirmek ve doğuma en iyi şekilde hazırlamak demek. Düzenli bir şekilde yapıldığı takdirde hamile pilatesi hareketleri kan dolaşımını hızlandırır, vücudun hem fiziksel hem de duygusal olarak rahatlamasına ve güçlenmesine yardımcı olur. Hamilelik pilatesine genellikle gebeliğin ikinci trimester dönemiyle birlikte başlanır.


Hamile yogası ile zihnini, ruhunu ve bedenini hazırla!

Hamile yogası bedeni hem zihinsel hem de ruhsal olarak anneliğe ve doğuma hazırlamak için yapılır. Omurgayı destekler ve bedeni doğuma hazırlar. Bulantı, kramp ve gerginlikleri hafifletir. Ruhsal ve fiziksel olarak yarattığı etkiden dolayı gebelikte egzersiz yapmak isteyen anne adaylarının aklına gelen ilk seçeneklerden biri yoga oluyor.

Gebeliğinin ikinci trimester’iyle birlikte hamile yogasına başlayabilirsin. Sağlığınla ilgili herhangi bir problem olmadığı ve doktorun izin verdiği sürece evde de hafif uygulamalar eşliğinde yoga yapabilirsin. Ancak bizim sana tavsiyemiz bunu hamile pilatesi ve hamile yogası merkezlerinde çalışan uzmanlar eşliğinde yapman.

Hamile egzersizleri ile doğuma hazırlık yap!
Hamilelikte yapılacak egzersizler arasında yer alan kegel ve nefes çalışmalarıyla hem doğuma hazırlanabilir hem ağrılarını dindirebilirsin. Kaslarını güçlendiren, vücudunu esneten ve seni zihinsel anlamda rahatlatarak doğuma hazırlayan bu egzersizlere daha yakından bakalım.

Hamilelikte kegel egzersizleri pelvik taban kaslarını güçlendirir!

Hamilelikte yapılan egzersizler senin ve bebeğinin sağlığına iyi gelmekle birlikte doğumda da sana destek olur. Doğum sürecinde en büyük yükü pelvis taban kasları taşır. Kegel egzersizleri bu anlamda kas gruplarını çalıştıran ve çok az zaman harcayarak oturduğun yerden kolaylıkla yapabileceğin hareketleri içerir. Üstelik doğumu kolaylaştıran egzersizlerin de başında geliyor.


Nefes egzersizleriyle hem ağrılarını dindir hem rahat bir doğum yap!

Hamileliğin, üzerinde yarattığı etkilerle baş edebilmene yardımcı olabilecek en doğal ve basit yöntemin nefes egzersizleri olduğunu söyleyebiliriz. Hamilelikte nefes egzersizleri seni dinlendirir ve bebeğinle arandaki bağı güçlendirir. Nefes darlığı şikayetlerini azaltır; mide yanması, hazımsızlık ve gaz problemlerine iyi gelir.

Nefes egzersizi yaptıkça zihnini daha iyi yönetmeyi öğrenebilir ve içindeki bebeğini hissederek onunla daha da yakınlaşabilirsin.


Gebelikte egzersiz yaparken dikkat etmen gerekenleri öğren!
Hamileler için egzersizlerin faydalarından bahsettik. Ancak egzersiz yaparken dikkat etmen gereken birtakım noktalar da var. Öncelikle sağlık durumunun buna müsait olması ve doktorunun onayını alman gerek. Vücudunu iyi tanımalı, bedeninin değişen ihtiyaçlarını takip etmeli ve egzersiz programını buna göre güncellemelisin.

Hamilelikte spor hareketleri kimi zaman bedenine ağır gelebilir. Bu nedenle egzersizlerin zorluk seviyesini ve harcadığın enerjiyi orta düzeyde tutmaya çalışmalısın. Nabzını takipte olmalısın.

Doğru sporu seçtiğinden emin olmak için: Hamilelikte Hangi Sporlar Yapılır?

Vücudun yorgunluk sinyalleri verdiğinde onu dinlemeli ve bedenini çok zorlamamalısın. Unutma ki bunu bedenini yormak için değil; bebeğini sağlıkla doğurmak ve vücut sağlığını korumak için yapıyorsun.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üstteki üye hakkında en merak ettiğiniz şey? Süslü Forum Oyunları 972 20 Ocak 2024 02:53
Hamilelikte Şeker Yüklemesi Hakkında Merak Ettikleriniz Tanem Aile Evlilik ve Çocuklar 1 13 Aralık 2022 19:02
Emzirme Hakkında Merak Ettikleriniz Tanem Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Kasım 2022 20:34
İlim Öğren, Bilim Öğren Burce Bilim Dünyasından Son Haberler 1 12 Ağustos 2016 21:58
Karaciğer Hakkında Merak Ettikleriniz System Sağlık Köşesi 0 22 Ekim 2011 23:14