IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2022, 22:56   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebeklerde Diş Eti Morarması




Bebeklerde Diş Eti Morarması




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Bebeklerde görülen diş eti morarmaları yeni bir dişin geleceğinin belirtisidir. Diş etinin altından yeni diş gelirken görülen morarmalar her diş çıkarıldığında görülmeyebilir. Diş çıkarılırken görülen bu diş eti morarmaları hassas diş etindeki damarların alttan çıkmaya çalışan diş tarafından az da olsa zedelenmesinden kaynaklanmaktadır.

Bebeğin diş etindeki bu morarmalar diş çıkınca kaybolur. Bu tür durumlarda moraran bölgeye soğuk uygulama yapmak ve mesaj yapmak bebeği rahatlatacaktır. Soğuk uygulama yapılırken temiz dondurulmuş bezler, soğutulmuş havuç ya da muz gibi meyveler ve buzdolabında bekletilerek sulu dişliklerin kullanılması uygundur.

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri
Diş çıkartma belirtileri bebekten bebeğe değişmektedir. Bazı bebeklerde 2-3 ay önceden ortaya çıkarken bazılarında bir iki gün öncesinde meydana görülebilmektedir.

Her bebekte görülen belirtiler farklı olabilmektedir ancak genelen görülen belirtiler şu şekildedir;

Ağrı: Diş çıkaran bazı bebekler şiddetli ağrılar duyarlar. Bu ağrıların başladığı dönemlerde ellerine gelen her şeyi ağızlarına sokarak diş etlerini rahatlatmaya çalışırlar.

Salya akması: 3. Aydan itibaren salya akıtmaya başlayan bebeklerin diş çıkarma dönemlerinde bu durum artmaktadır. Ağız ve çene bölgesinde aşırı salya salgılamaktan kaynaklanan cilt tahrişleri ve kızarıklıklar görülebilmektedir.

Huzursuzluk: Çıkan dişler yüzeye çıkarken ağrılar da artmaktadır. Bu ağrılar huzursuzluğa yol açmaktadır.

İshal: Diş çıkarma döneminde tükürük salgısının artması nedeniyle sulu kaka yapmaları normaldir. Ancak iki seferden fazla olan durumlarda doktora danışılmalıdır.

Yanak kaşıma, kulak çekiştirme: Dişetlerindeki ağrı buradan kulak ve yanağa uzanan sinirler vasıtasıyla bu bölgelere yayılmaktadır. Ancak kulak enfeksiyonu olup olmadığının anlaşılması için doktora danışılmalıdır.

Ateş: Diş etlerinde oluşan inflamasyonlar nedeni ile 38 dereceye kadar ateş görülebilmektedir. Ateş daha da yükselirse doktora gitmek gerekir. Bebeklerde ateş, hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için bebeklerde ateş neden olur başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.s

Uykusuzluk: Diş çıkarma döneminde özellikle azı dişleri çıkarılırken gece uyanmaları görülebilir.

Diş Çıkartan Bebekler İçin Ne Yapılmalıdır?
Diş çıkaran bebeğin dişetlerine basınç uygulamak onu rahatlatacaktır. Annenin parmağıyla bölgeye bastırması, temiz ve soğutulmuş bir bezi ısırmasına izin vermesi bebeği rahatlatacaktır.

Soğutulmuş muz ve havuç, silikon diş kaşıyıcıları, soğutularak kullanılan sulu dişlikler gibi şeylerden yardım alınabilir.

Buzdolabında soğutulmuş elma, şeftali, yoğurt gibi gıdalar soğuk olması nedeniyle ağrıyı hafifletebilir. Ancak uzun süreli ve aşırı soğuk uygulamaların yapılması tavsiye edilmez.

Sağrı devam ederse bir diş hekimine danışılarak tavsiye etmesi halinde diş etine sürülen jel ağrı kesiciler, parasetamol içerikli şuruplar kullanılabilir.

Diş Çıkarma Sırası
Bebekler her seferinde 1 diş çıkarmaktadır, normal gelişimi devam eden bir bebek 3 yaşına gelene kadar 20 tane süt dişini çıkarır.

Bebeklerde diş çıkarma sırası şu şeklide devam eder;

5-7. aylarda alt 2 kesici ön diş
6-8. aylarda üst 2 kesici ön diş
9-11. aylarda üst yan dişler
10-12. aylarda alt yan dişler
16-20. aylarda köpek dişleri
12-16. aylarda küçük azılar
20-30. aylarda büyük azılar

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebeklerde Gaz Neden Olur? Bebeklerde Gaz Sancısına Bitkisel Çözüm Tanem Aile Evlilik ve Çocuklar 0 02 Aralık 2022 17:03
Bebeklerde topuk kanı neden alınır? Bebeklerde topuk kanı yüksek çıkarsa ne olur? NerqiS Çocuk Sağlığı 0 09 Nisan 2019 08:44
Dudak morarması için bitkisel çözüm Lcia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 31 Ocak 2015 16:23
BEBEKLERDE 1.AY GELİŞİMİ Desmont Aile Evlilik ve Çocuklar 0 14 Aralık 2014 10:57
Çocuklarda dudak morarması, kalp hastalığı habercisi olabilir yoSun Çocuk Sağlığı 0 23 Ekim 2010 09:38