IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2022, 14:19   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anneler İçin İkiz Bebek Bakımı Rehberi




Anneler İçin İkiz Bebek Bakımı Rehberi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



İkiz bebek annesi olmak zor iş. Aynı anda aynı ihtiyaçlara sahip iki bebekle ilgilenmek, aynı sevgiyi, ilgiyi, bakımı sağlamak zor, tahmin ediyoruz. Ama merak etme, işini kolaylaştıracak ikiz bebek bakımı önerilerini bu yazımızda seninle paylaşacağız.

Aynı anda emzir!

İkiz anneleri özellikle emzirme konusunda büyük gerginlik yaşıyor. Aynı memeden art arda emzirmek mi, sırasıyla meme değiştirerek emzirmek mi, bunlar annelerin kafasını karıştırıyor. Önce şunu söyleyelim. Sütün yeterli olduğu sürece iki bebeğini de aynı anda emzirebilirsin. Bunun için düzenli beslenerek, bol su tüketerek sütünü arttırman lazım. Ayrıca bebeğin ne kadar çok emerse sütün o kadar çok gelir. Bu yüzden iki bebeğini de aynı anda emzir ve zamandan tasarruf et! İkiz emzirme gözünü korkutmasın.


İki bebeğini de senkronize et!

Onlar doğumdan beri yan yanalar! İkisinin de uyku, beslenme ya da bakım zamanlarını aynı zamana denk getirirsen dinlenmek için daha fazla zamanın olur. Örneğin iki bebeğin de aynı anda uyudu ve biri emmek için uyandı. Bu durumda hemen diğerini de kaldır. Böylece yavaş yavaş aynı beslenme düzenine girebilirsin.

Yine biri uyuklamaya başladığında diğerini de uyutmaya çalış. Gün içinde birlikte hareket etmeleri hem işini kolaylaştırır hem de sana zaman sağlar.


Kayıt defteri tut!

İkiz bebekleri takip etmek zor olabilir. Biri ile ilgilenirken diğerinin ihtiyaçlarını gözden kaçırabilirsin. Bu yüzden günlük rutinlerini not edip bebeklerinin eksiklerini tamamlayabilirsin.



Alışverişlerini düzenle!

Eğer bir yardımcın yoksa iki bebekle alışveriş yapmak çok zor olabilir. Bu yüzden tek seferde toplu bir alışveriş yapabilir ya da ihtiyaçların için internetten alışveriş yapabilirsin. Böylece hem zaman hem de enerjiden tasarruf edebilirsin.

Kullanışlı bebek kıyafetlerini tercih et!

Bebeklerin için alacağın kıyafetlerin görünüşünden çok kolay giydirilip çıkarılabilir olması önemli. Bu yüzünden fermuarlı, tek parçalı, ütüye gerek olmayan kıyafetleri tercih edebilirsin. Böylece iki bebeğinin üstlerini değiştirirken daha hızlı olabilirsin ve ikiz bebeklerin bakımı için daha fazla zaman ayırabilirsin.


Yardım iste!

Eğer tek başına iki bebeğin bakımına yetişemiyorsan annenden, kardeşinden, eşinden ya da sana yardım edebilecek bir yakınından yardım iste. Özellikle ev içerisinde eşinden yardım istemekten çekinme. Örneğin banyo saatlerini birlikte gerçekleştirin. Sen bebeğini yıkadıktan sonra eşin giydirsin ve sen de diğer bebeğini yıka. Bu şekilde işleri bölüşerek biraz daha rahat edebilirsin.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kahve Falında İkiz Bebek Görmek Sarya Kahve Falı Sözlügü 0 01 Kasım 2022 14:38
Kahve Falında İkiz Bebek Görmek Sır Kahve Falı Sözlügü 0 13 Şubat 2018 22:10
Çalışan Anneler ve Bebek Bakımı Ecrin Sağlık Köşesi 0 26 Mayıs 2011 21:48
Çalışan Anneler ve Bebek Bakımı Ecrin Aile Evlilik ve Çocuklar 0 09 Nisan 2011 23:47
Bebek Bakımı İçin 9 Tavsiye YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 20 Şubat 2010 15:53