IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2022, 13:15   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebeklerin Saçları Ne Zaman Kesilir?




Bebeklerin Saçları Ne Zaman Kesilir?



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kimi bebek aylarca kel kalabilirken kimi ise çok gür saçlarla dünyaya gelebiliyor. Hal böyle olunca da annelerin en çok merak ettiği şeylerden biri, bebeğin saçının ne zaman kesilebileceği oluyor.

Bu yazımızda sana bebeklerin saçları ne zaman kesilir, yeni doğan bebeklerin saçlarının kesilmesinde bir sakınca var mı ve bebeklerin ilk saç kesiminde nelere dikkat etmek gerek, bunlardan bahsettik. Hadi başlayalım!

Yeni doğan bebeğin saçı ne zaman kesilir?

Aslında bebeklerin saç kesimi için belirlenmiş bir zaman yok. Bu, biraz da ebeveynlerin kararına bağlı. Ancak konu hakkında birtakım görüş ve öneriler var, sana bunlar doğrultusunda bilgilendirme yapalım.

Dini hadislerde bahsi geçtiği ve bunun sünnet olduğuna inanıldığı için “7 günlük bebeğin saçı neyle kesilir?” sorusu merak edilebiliyor. Öncelikle sana işin dini boyutunu bir kenara bırakıp yenidoğan bebeğinin fizyolojik durumundan bahsedelim. Yeni doğan bebekler vücut ısılarını başlarından ve ayaklarından kaybedebildikleri için saçlarının olması gerekenden erken bir zamanda kesilmesi üşümelerine yol açabiliyor.

Bir diğer konu ise, saçların kendiliğinden dökülmesi. Yenidoğan bebek saçı çok gür de olsa ilk 6 ay dökülmeler yaşanabiliyor. Bu nedenle bu süreç içerisinde saç kesimi pek önerilmiyor.

Peki bebeklerin saçı ne zaman kesilmeli?

Bebeğinin saçlarının rahatlıkla kesilebilmesi için boyun kontrolünü sağlaması önemli bir kriter. Bu da 3. aydan itibaren mümkün, kontrolün tamamen bebeğe geçmesi ise 6 ayı bulabiliyor. Zaten ilk 6 ay içerisinde saç dökülmeleri yaşanacağı için en azından bu süreyi doldurmayı bekleyebilirsin. Ne zaman ki uzayan saçları bebeğini rahatsız edecek duruma gelir, o zaman bebeğinin saçlarını kestirebilirsin. Bu da ortalama olarak 1 yaşını bulabilir.


Bebeğin saçını kazıtmak gürleştirir mi?

Bebeklerde saç kazıtmanın faydaları ve zararlarından bahsedelim. Bebeğin doğumdan birkaç ay sonra hala saçlarının çıkmamış olması annelerde bebeğinin kel olabileceğine dair endişe yaratabiliyor. Bu da anneleri, bebeklerinin saçlarını kazıtmaya itebiliyor. Ancak bebeğin saçını kazıtmak zannedildiği gibi saçların gürleşmesini sağlamıyor. Uzmanlar bu durumu, farklı boylardaki saçların aynı anda uzamasına ve yeni çıkan saçların koyu renkte görünmesi sebebiyle aslında çokmuş gibi yanlış bir algı yaratmasına bağlıyorlar.


Bebeklerde ilk saç kesimi için ipuçları!

Bazı ebeveynler bebeklerinin saçlarını evde kesmeyi tercih ederken bazıları kuaföre ihtiyaç duyabiliyor. Eğer ki istediğin yalnızca bebeğinin saçlarının uçlarından kısaltmaksa bunu küt uçlu bir makas yardımıyla sen de yapabilirsin. Peki evde bebek saçı nasıl kesilir ve nelere dikkat etmelisin?

Bebeğinin ilk saç kesiminde dikkat etmen gereken en önemli şey, kesim işlemi sırasında onun herhangi bir ani hareketine karşı dikkatli olmak. Başını tutması için birinden destek alabilirsin, bebeğini korkutmamaya özen göstermelisin.
Kesime başlamadan önce nasıl bir modelde keseceğine karar vermiş olmalısın.
Bebeğinin en sakin zamanını kolla. Karnının doyduğu ya da kendisini iyice oyuna kaptırdığı zamanlar ideal saatler olabilir. Onu oyalayacak oyuncaklardan ya da eşyalardan faydalanabilirsin.
Kesilen saçlarının boynunu kaşındırmaması için pelerin giydirmelisin. Havlu da işini görebilir.
Saçlarını hafif ıslatırsan daha kolay kesim yapabilirsin.
Saç kesimi için özel makaslarla daha rahat işlem yapabilirsin.
Eğer kesim sırasında çok huysuzlanıyorsa bebeğini zorlamaman önemli, daha sonra devam edebilirsin.
Kesilen saçlarının tenine yapışıp kalmaması için mutlaka bebeğine güzel bir duş aldırmalısın.
Bazen anneler bebeğin ilk saçını saklamak isteyebiliyorlar. Böyle romantik bir isteğin varsa bebeğinin saçından kendine kolye ya da yüzük gibi takılar tasarlatabilirsin.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 05 Ocak 2023, 19:28   #2
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bebeklerin Saçları Ne Zaman Kesilir?




Bebeklerin Saçı Ne Zaman Kesilir?
Her ne kadar doğum sonrası pek çok bebek saçlarını anne karnında dökmüş olsa da bazıları saçlı dünyaya gelebilir. İster saçlı, isterse saçsız doğmuş olsunlar tüm bebeklerin ilk altı ayından sonra saçları kendiliğinden dökülür, ardından kalıcı saçları uzamaya başlar. Böylelikle ilerleyen zamanlarda saçlar tüm bebeklerin sahip olduğu bir durum haline gelir. Diğer yandan bebeği çok saçlı doğduğu için endişe eden ailelerin, bebeklerinin saçları ilk altı ay içerisinde döküleceği için saçlarını kesmelerine gerek yoktur. Yaklaşık bir yaşına geldiklerinde de saçları kesilecek kadar uzamış olur. Bebeklerin saçı ne zaman kesilir, diye araştıran aileler için birinci yaşından sonra kesilebileceğini söyleyebiliriz. Tüm bunların yanı sıra uzman doktorlar tarafından da bebeklerin ilk altı ay saçlarının kesilmesi tavsiye edilmediği gibi bebeklerin saçının kesilmesi için en uygun zamanın birinci yaşlarından sonra olduğu söylenir.

Bebeklerin Saçını Kesmek İçin Kullanılan Malzemeler
Bebeğinin saçını kesmeye karar veren ve bu işlemi evde yapmak isteyen ailelerin öncelikle malzemeleri eksiksiz tamamlamaları ve hijyenine dikkat etmeleri gerekir. Bebeklerin saç kesimi için gerekli olan malzemeler ise sırasıyla:

Bebeğin kendini rahat hissedeceği, emniyetinin olduğu ve sabit durabileceği bir koltuk ya da sandalye,
Bebekler için uygun olan tarak ve yumuşak başlı fırça,
Yine bebeklere özgü tasarlanmış küçük bir makas,
Temiz ve pamuklu yapıya sahip bir havlu
İçi temiz su ile doldurulmuş spreyli şişe,
Bebeğin, saç kesim esnasında oyalanması için sevdiği oyuncaklar gereklidir.
Bebeklerin Saçlarını Keserken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Saç kesimi, her ne kadar kişisel bir bakım olarak pratik olsa da bebeklerin saç kesimleri için aynı kolaylık olmamaktadır. Bu durumun en temel sebebi ise bebeklerin sürekli aktif olmaları ve saç yapılarının narin olmasıdır. Diğer yandan yetişkinler, saçlarını gönül rahatlığı ile kuaförlerde kestirebilirken, bebeklerinin saçlarını evde kestirilmesini tercih ederler. Durum böyle olduğunda da bebeklerin hassas yapılı saçlarını kesmek için özenli olmakta fayda vardır:

Öncelikle bebeğin saçlarının, ailenin zevkine ve isteğine göre değil de bebeğin rahatsızlık durumuna göre kesilmesi gerekir.
Saç kesimine başlamadan önce de bebeğin herhangi bir korku yaşamaması ve ileriki yaşlarında travma olarak kalmaması için dikkatli olunmalıdır. Kesimi oyunlaştırarak bebeklerin korkmamasını sağlayabilirsiniz.
Ayrıca bebeklerin herhangi bir zarar görmemesi için de kesim boyunca sabit durmalarını sağlamak önemlidir. Bebekleri tutması için birilerinden yardım alabilirsiniz fakat bu durumun bebekleri korkutmamasına özen gösterilmelidir.
Kesinlen saçların bebeğin tenine bulaşmaması için bir örtü ya da havlu kullanılabilir.
Sprey yardımı ile ıslatılan bebeğin saçı, önceden belirlenmiş model üzerinden küçük makasla kesilmeye başlanır.
Kesimden sonra ise bebeğe ılık bir duş aldırılır.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebeklerin Göz Rengi Ne Zaman Belli Olur? Tanem Aile Evlilik ve Çocuklar 0 26 Aralık 2022 16:39
Kurban Ne Zaman Kesilir? vioLeta İslamiyet 0 07 Ağustos 2019 08:29
Bebeklerin Göz Renkleri Ne Zaman Değişir Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 17 Kasım 2012 20:55
Ödemezsen Kesilir * Düş Komedi ve Mizah 0 26 Ekim 2011 12:30
Olmayan Sey Nasıl Kesilir :):):):) Kan Komik Loglar 4 19 Ağustos 2007 04:12