IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2023, 19:43   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamilelikte Göğüs Ağrısı




Hamilelikte Göğüs Ağrısı




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Hamilelik sürecinde pek çok anne adayında rahatsızlıklar meydana gelir. Bunlar çoğunlukla anne olma sürecinin bir geçiş dönemidir. Rahatsızlıklar kimi anne adaylarında normal hamilelik sürecinden kaynaklı oluşurken kimi anneler de ise belli rahatsızlıkların habercisi durumundadır. Hamilelikte görülen rahatsızlıkların arasından ise en sık göğüs ağrıları yaşanır. Çoğunlukla rahim büyümesinden, stresten ve süt bezlerinin gelişiminden kaynaklı göğüs ağrıları oluşur. Bu nedenlerden oluşan göğüs ağrıları normal karşılanırken kimi zaman daha büyük sorunların belirtisi olarak da yaşanabilir. Bu nedenle hamilelikte göğüs ağrısı için anne adaylarının doktor kontrolüne görülmesi tavsiye edilir.

Hamilelikte Göğüs Ağrısının Belirtileri ve Oluşumu
Hamilelikte göğüs ağrısı öncelikle meme ucu hassaslığı olarak başlangıç gösterir. Birkaç gün içinde meme ucu hassaslığı artarak tüm göğüs bölgesine dağılır ve göğüs ağrısını oluşturur. Öncelikle göğüslerde şişkinlik yani dolgunluk hissi verirken daha sonrasında ağırlık oluşturmaya başlar. İlk trimester döneminde göğüs ağrısının belirtileri bu şekilde olur. Daha sonra ikinci ve üçüncü trimester dönemlerinde ağrılar oluşmaya ve günler sonra da şiddetlenmeye devam eder. Göğüs ağrısı her hamilelikte aynı şiddette oluşmayacağı gibi kimi hamileliklerde de hiç yaşanmayabilir.

Hamilelikte Göğüs Ağrısının Nedenleri
Mide Problemleri: Hamilelikte yaşanan mide rahatsızlıkları göğüs ağrılarına neden olabilir. Genellikle progesteron hormonuna bağlı olarak hamilelikte oluşan reflü sorunu göğüslerde yanma ve ağrıyı tetikleyebilir.
Rahim Büyümesi: Hamilelikte rahim büyümesi genellikle hormonsal sebeplerden olduğu için vücudun pek çok bölgesinde ağrı oluşmasına da neden olur. Bebeğin büyümesine bağlı rahim büyümesinde de göğüs ağrıları oluşabilir.
Stres: Pek çok rahatsızlıkta olduğu gibi hamilelikte yaşanan birçok rahatsızlığın sebebi stres olabilir. Göğüs ağrılarının da çoğunlukla hamileliğe bağlı streslerden yaşandığı gözlemlenmiştir. Özellikle stres kas ve sinir sistemini etkilediği için bu ağrılar meydana gelir.
Göğüs Büyümesi: Hormonsal sebeplerden ya da süt bezlerinin gelişiminden kaynaklı göğüs büyümesi de göğüs ağrısını tetikler.
Astım Hastalığı: Hamilelik dönemlerinden önce astım rahatsızlığı ve nefes darlığı yaşamış olan anne adayları hamileliklerinde genellikle göğüs ağrısı yaşar. Özellikle çok sık öksürmeler de göğüslerin ağrımasına neden olur.
Hamilelikte Göğüs Ağrısının Belirttiği Hastalıklar
Kimi zaman hamilelikte göğüs ağrısı pek çok hamilelik rahatsızlıklarından dolayı oluşabilir. Kimi zaman da yaşanan göğüs ağrıları çok önemli hastalıkların belirtisi olabilir. Bunun için göğüs ağrılarının şiddetine ve sıklığına bakarak doktor kontrolüne gidilmesi gerekir. Hamilelikte göğüs ağrılarının belirttiği hastalıklardan en sık karşılaşılanları ise şunlardır:

Kalp Krizi Riski ve Kalp Rahatsızlıkları
Derin Ven Trombozu (Kan Pıhtılaşması)
Hamilelik Preeklampsi (Gebelik Zehirlenmesi)
Hamilelikte Göğüs Ağrıları Nasıl Geçer?
Normal süreçteki hamilelikte göğüs ağrılarından kurtulmanın ya da şiddetini hafifletmenin pek çok yolu vardır. Diğer türlü hastalıklardan kaynaklı göğüs ağrılarında ise doktora gitmek gerekir.

Egzersiz yapmak.
Rahat, spor ve pamuklu sutyen ile giysiler kullanmak.
Dikkatli beslenmek.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
“Göğüs ağrısı konusunda ilk müdahalede geç kalınıyor” yaSmin Sağlık Köşesi 0 02 Nisan 2019 10:13
hamilelikte varis ve karın ağrısı Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 30 Ekim 2012 17:56
Hamilelikte Bel Ağrısı Nedenleri Nelerdir? Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 30 Ekim 2012 17:46
Göğüs ağrısı N999 Sağlık Köşesi 0 08 Şubat 2012 02:56
'Her Göğüs Ağrısı Kalp Değildir' Kralice Sağlık Köşesi 0 14 Kasım 2008 15:24