IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2023, 19:49   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamilelikte Psikolojisi Bozulanlar




Hamilelikte Psikolojisi Bozulanlar





[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Hamilelik süreci kadınları birçok yönden etkiler. Vücut dış görünüş olarak büyük değişime uğrar. Bu durum kadınlarda fiziksel değişim olarak başlayarak ilerler ve zamanla psikolojik etkilerin ortaya çıkmasına neden olur. Bu psikolojik etkiler hamilelik süreci ile birlikte kadınları sosyal yöndende etkilemeye başlar. Tabi her bireyde bireysel farklılıkların olduğu gibi bu etkilerin süresi, sıklığı ve şiddeti kişiden kişiye değişebilir. Bu etkiler sadece hamile bireyi değil çevresindeki kişileri de zamanla etkisi altına almaya başlar. Aynı etkiler hamile adayı ile birlikte doğal olarak baba adayında da görülebilir. Psikolojik değişimlerin başında, Anksiyete (kaygı bozukluğu), ruh hali değişimleri, aşırı unutkanlık yaşama, fiziksel görünüşten rahatsız olma, depresyon, uyku düzensizliği, iştahsızlık , anne ile bebek arasında bağ kuramama gibi etkiler görülebilir.

Hamilelikte bu psikolojik değişimlerin ortaya çıkmasına neden olan hamilelikte psikolojiyi etkileyen faktörlerdir. Hamile adayın geçmişte yaşadığı ruhsal sorunlar, hamile adaya yeterince destek olunamaması, hamile adayın eşi ile ilişkilerinde sorun yaşaması, hamile adayın sağlığa zararlı madde kullanımı ve maddi geçimsizlikler zor bir hamilelik yaşamanın nedenleri olabilir. Bu psikolojik değişim ve faktörler ile birlikte hamile adayı bazı dönemlerden geçer.

İlk üç ay dönemi: Bu dönem hamilelik sürecinizin başlangıcından itibaren 12 haftayı kapsar. Bu 12 haftada hormonel ve fiziksel değişiklikler yaşayabilirsiniz. Bu dönemde duygusal değişiklikleriniz artacak ve kendinizi sık sık yorgun hissedeceksiniz. Mide bulantısı ve kusma problemleri yaşayabilirsiniz.


İkinci üç ay dönemi: Bu dönemde bebeğinizi ilk kez hissedeceksiniz. Bu durum sizi oldukça rahatlatacak ve bebeğinizle aranızda duygusal bağ oluşmasını sağlayacaktır.


Üçüncü üç ay dönemi: Gözünüz aydın bebeğiniz geliyor. Bu dönem bebeğin gelişine hazırlanmaya başlayacağınız dönemdir. Bu süreçte endişe ve kaygı durumları yeniden ortaya çıkabilir. Endişe etmemenizi ve bebeğinizle geçireceğiniz güzel anları hayal etmenizi öneririz. Artık doğuma hazırlanma vaktiniz geliyor demektir. Doğum çantanızı hazırlayıp kendinizi çok daha mutlu hissebilirsiniz. Doğum hazırlığı başlıklı yazımızı okuyarak doğum çantanızda neler olması gerektiği ve doğuma nasıl hazırlanacağınıza dair bilgi edinebilirsiniz.

Hamilelik Psikolojisi Nasıl Geçer?
Öncelikle hamile adayın stres durumlarından uzaklaşması sağlanmalıdır. Strese yönelten durumların ise çözümü sağlanmalı ve anne adayı rahatlatılmalıdır. Stresi yaratan duygular korku ve bilinçsizlikten kaynaklanır. Anne adayı korktuğu, merak ettiği ve stres yaşadığı her durumda doktoru ile görüşüp bilgi almalı ve rahatlamalıdır. Anne adayı endişe yaşadığı durumlarda ise eşi ve çevresindekilerle sık sık konuşup çevresindeki kişiler tarafından endişesini azaltacak, anneye güven verecek cümleler kurulmalıdır.

Anne adayının hamileliğinin de düzenli gitmesi için beslenme düzenine dikkat etmeli ve sağlıklı beslenmelidir. Hamileler için doktorlarının önerdiği egzersizleri yapmak vücudu ve anne adayını dinlendirecek ve rahatlatacaktır.

Hamile adayın ilgi duyduğu kurs ve aktivitelere katılması da sıkıntılarını hafifletecektir. Anne adayları normal düzenindeki ev işleri vb. gibi işlere bir süre ara vermeli ve bol bol dinlenmeye, uyku düzenini korumaya özen göstermelidir. Stres artırıcı (kafein, sigara, uyuşturucu, alkolden ) uzak durmalıdır. Hamilelik sürecinizde bol bol eğlenmeye, bebeğinizle ilgili olumlu ve pozitif şeyler düşünerek hamileliğinizden keyif almanızı öneririz. Sağlıcakla büyüsün.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Affetmenin Psikolojisi Lcia Sağlık Köşesi 0 16 Mart 2015 19:24
Çocuk Psikolojisi Numune Aile Evlilik ve Çocuklar 0 10 Mart 2015 18:15
Kitleler Psikolojisi, Kitle Psikolojisi Elysian Felsefe 0 16 Mayıs 2014 16:23
Hamilelikte Baba Psikolojisi Amelia Ruh Sağlığı 0 17 Şubat 2014 01:14
Cep telefonu bozulanlar Alovepoem Teknik Servis 29 20 Ocak 2008 15:02