IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2023, 13:34   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamilelikte Su İçmenin Faydaları




Hamilelikte Su İçmenin Faydaları




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bireyin sağlığını koruyabilmesi gün boyunca tükettiği yiyecekler kadar su miktarına da önem vermesi gereklidir. Normal bir insanın gün içerisinde ortalama 2 veya 2,5 litre su tüketiminin vücut fonksiyonları için gerekli olduğunu doktorlar dile getirmişlerdir. Fakat hamileyseniz ve iki canlı yaşıyorsanız, hatta bebeğinizin su içerisinde yaşadığını düşündüğünüzde su tüketimi çok daha hayati bir önem taşımaktadır.

Hamilelik döneminde annenin tükettiği besinlerin bebeği beslediği gibi su miktarı da buna oranla bebeği etkileyecektir. Anne karnında bebeğin hayat bulması için amniyotik sıvının da var olması, düzenli sıklıklarla yenilenmesi gerekir. Amniyotik kese içerisindeki bu sıvı bebekle doğrudan etkileşim içindedir ve bebekle beraber anne adayının sıvı tüketimi sayesinde içeriği de şekil alır. Hem bebeğin yaşam alanıyla beraber gelişimi hem de anne adayının yaşamsal fonksiyonları için hamilelikte su tüketmek oldukça önem taşır.

Hamilelikte Ne Kadar Su Tüketilmelidir?
Özel bir duruma sahip olmayan bir insanın bile günlük 2,5 litreye yakın su tüketmesi beklenirken, bu miktar hamilelerde daha da fazla olması gerekmektedir. Anne adaylarının günlük olarak 3- 3,5 litreye yakın su tüketmeleri tavsiye edilir. Eğer su içmeyi unutan veya zorlanan biriyseniz yanınızda şişe veya matara bulundurarak yudum yudum içmeyi deneyebilirsiniz. Bu tüketim şekli sayesinde midenizde şişlik oluşmasının ve tokluk hissi yaratmasının da önüne geçmiş olursunuz. Dolaysız bir şekilde su içmeniz dışında vücudunuz tükettiğiniz sebze ve meyvelerden de belli oranda su elde eder. Özellikle meyveler, su oranı anlamında da oldukça verimlidir. Hamileliğinizin ilk aylarından itibaren günlük 3,5 litreye yakın su içmeyi aksatmamanız gerekir.

Bolca Su Tüketin
Bedensel fonksiyonlarınızın sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için gereklilik taşıyan su, anne adayının hamilelikten kaynaklanan bazı şikayetlerinide azaltacaktır. Hamilelikle orantılı olarak artan su ihtiyacının karşılanmasında hem bebek hem de anne açısından olumlu etkiler taşır.

Hamilelikte yeterli miktarda su tüketimi, gebeliğe bağlı meydana gelen kabızlık, hemoroid ve idrar yolları enfeksiyonu gibi rahatsızlıkların giderilmesine de yardımcı olur. Anne adayının vücut ısısı hormon değişikliğine bağlı olarak artacak, düzenli su tüketimi bu dengelemeyi oluşturmayı kolaylaştıracaktır.

Hamileliğin ilk aylarında sıklıkla görülen bulantı, mide yanması gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Bununla beraber bu dönem içince sıkça yaşanan kusmalardan sonra mutlaka sıvı alımı yapılmalıdır. Aksi takdirde meydana gelecek dehidrasyon anne ve bebek için hayati risk taşıyabilir. Susuz kalmak yorgunluğa ve buna bağlı baş ağrılarına sebep olur. Yeterli su miktarını alan anne adaylarının kendini daha iyi hissetmesi olasıdır. Hamilelik döneminde oluşan ödemin de en etkili çözümü bol su tüketimidir. Hamilelikte bol su tüketmek bebeğin içinde bulunduğu amniyotik sıvının sterilizasyonunda da önemli bir rol oynar. Hamilelikte su tüketmek, yaşanan rahim kasılmasını azaltarak erken doğum riskini de ortadan kaldırır.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sıcak Su İçmenin Vücuda Faydaları MySpace Sağlık Köşesi 0 02 Eylül 2013 19:13
Su İçmenin Cilde Faydaları MySpace Sağlık Köşesi 0 02 Eylül 2013 19:11
Suyu Üç Nefeste İçmenin Faydaları Zen İslamiyet 0 09 Şubat 2013 20:30
Sıcak su İçmenin faydaları neler? Zen Sağlık Köşesi 0 03 Ocak 2013 22:19
Aç Karnına Su İçmenin Faydaları System Alternatif Tıp 0 10 Eylül 2011 21:37