IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2023, 19:32   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lohusalıkta Yaşanan Ateş




Lohusalıkta Yaşanan Ateş




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Hamileliği sonlanan kadınların, doğum sonrası vücutlarının eski haline dönmesi için yaşadıkları geçişler vardır. Yeni doğum yapan, lohusa dönemini yaşayan kadınlarda yaşanan ateşlenme bunlardan biridir. Yazımızın konusunda da doğum yapmış yeni anneler için, lohusalıkta yaşanan ateşlenmeler ve ateşlenmeleri tetikleyen unsurları ele aldık.


Lohusalıkta yaşanan ateş, geçici olarak anlık yükselmeli şekilde görülebilir. Ateşin yükselişi değişiklik gösterdiği gibi kesin bir tanı koymak ya da yüksek ateşin varlığından söz etmek için detaylı ölçümlerin yapılması gerekir. İlk olarak ateş kesin bilgi almak için ölçümün ağız yolundan yapılması tercih edilir. Ölçümü civalı termometre ile yapmaya ve önceden sıfırlanmış olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca 12 saatte bir yapılan ölçümlerin 38 derecenin üstünde olmaması gerekir. Yapılan ölçümler arasından en az iki ölçümün 38 dereceden yüksek olması durumunda da yeni doğum yapmış annede lohusalık ateşinin olduğu söylenebilir. Elbette bu ölçümler için kesin bir karara sadece ölçümler üzerinden ulaşmak mümkün değildir, doktor muayenesinden sonra kesin sonuca ulaşılabilir.

Lohusalıkta Yaşanan Ateşlenmenin Nedenleri
Lohusalık Humması: Lohusa ateşinin nedenlerinden biri olan lohusalık humması bir diğer adıyla endomiyometrit, doğum sonrası rahmin tüm bölgelerinde ortaya çıkan bir çeşit enfeksiyondur. Rahim iç tabakası ve de rahim kas tabakası lohusalık hummasından en çok etkilenen rahim bölgeleridir. Doğum esnasında hijyenik olmayan koşullarda meydana gelen sezaryenler ve de erken doğumlar enfeksiyonun oluşumunu tetikler.

İdrar Yolu Enfeksiyonları: Daha çok hamilelik döneminde yaşanan idrar yolu enfeksiyonu kimi zaman etkisinin devam ettiğini lohusalıkta yaşanan ateşlenmelerde görülür. Basit bir enfeksiyon olarak görülen idrar yolu enfeksiyonları, özellikle ateşlenmelerde ve idrar yapımı esnasında yaşanan yanmalarda anlaşılır. Şiddeti düşük idrar yanmalarında antibiyotik kullanılarak tedavi olmak mümkündür. Şiddeti yüksek durumlarda da doktor müdahalesi gerekebilir.

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları: Rahim yolu enfeksiyonlarının dışında yeni doğum yapmış annelerin üst solunum yolu enfeksiyonu yaşaması da lohusalıkta yaşanan ateşlenme Üst solunum yolu enfeksiyonları da zatüre, grip gibi hastalıklardan meydana gelir.

Sezaryen Bölgesinde Oluşan Enfeksiyonlar: Doğumunu sezaryen ile gerçekleştiren kadınların kimi zaman sezaryen olunan bölgelerinde meydana gelen apse, enfeksiyonun oluşmasını tetikler. Bunun sonucunda da belirti olarak, lohusalıkta ateşlenmeler görülür.

Pelvik Tromboflebit Hastalığı: DVT yani açılımı Derin Toplardamar Tıkanıklığı olan rahatsızlık gebelik döneminde kendini göstermeye başladığı gibi lohusalıkta da devam eder. DVT’nin bir şekli olan Pelvik Tromboflebit ise özellikle kendini pelvis bölgesindeki damarlar üzerinden gösterir. Vücuttaki en büyük ve tek belirtisi de ateş ile ateşe bağlı ağrılardır. Bu nedenle lohusalıkta yaşanan ateşlenmelerin bir başka sebebi için de Pelvik Tromboflebit hastalığı gösterilebilir. Hastalığın iyileşmesi için çoğu zaman antibiyotik kullanılmasına rağmen ateşlenmenin düşmesini engellenemez ve heparin tedavisine başlanır.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lohusalıkta Cinsel İlişki Tanem Aile Evlilik ve Çocuklar 0 04 Ocak 2023 19:53
Ateş Nasıl Düşürülür? Evde Ateş Düşürme Yöntemleri Nelerdir? Feronia Alternatif Tıp 1 26 Temmuz 2022 14:31
Yaşanan yeSa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 24 Şubat 2020 00:42
Lohusalıkta Korse Kullanılır mı? Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 31 Ocak 2013 13:04
Ateş Gifleri - Avatarınız içinde kullanabileceğiniz ateş gifleri. Sevda Avatar ve Smiley 0 11 Aralık 2011 08:41