IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2023, 19:55   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Biyolojik Takvim İle Cinsiyet Hesaplama




Biyolojik Takvim İle Cinsiyet Hesaplama




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Biyolojik Takvim İle Cinsiyet Hesaplama
Hamilelik sürecinde anne ve baba adayları bebeklerinin sağlıkları kadar cinsiyetleri konusunda bilgi almak isterler. Bebeğin sağlığı için döllenme sürecinden doğumunun gerçekleştiği sürece kadar birçok tarama testleri ve ultrason sonuçları ile takip yapılabilmektedir. Fakat anne karnındaki bebeğin cinsiyetini öğrenmek için belli bir dönemin geçmesi ve bebeğin cinsel organlarının gelişiminin tamamlanması gerekir. Fakat kimi aileler, bebeğin cinsiyetinin öğrenilmesinde gerekli gelişimin tamamlanmasını beklemek yerine pek çok alternatif yöntemleri denerler. Bu yöntemlerin bazıları tıbbi ve biyolojik teorilerle olurken bazıları ise halk arasındaki söylemlerden oluşur.

Halk arasındaki söylemler daha çok hurafelerden, kulaktan kulağa dolma bilgilerden meydana gelir. Örneğin hamilelik sürecinde tatlı tüketen bir annenin kızı olacağı, tuzlu tüketen bir annenin de oğlu olacağı söylenir. Hamile karnının şekli gibi daha birçok halk söylemi ile cinsiyet belirlenmeye çalışır.
Ayrıca anne karnındaki bebeğin cinsel organları oluşmadan önce omurga ve kemik yapısı incelenerek cinsiyet tahmininde bulunulabilir. Bu durum tıbbi açıdan da Nub Teorisi olarak bilinir. Nub teorisi hakkında daha fazla bilgi almak için nub teorisi başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.
Bebeğin cinsiyetini hesaplamak için geleneksel anlamda çok eski yıllara dayandırılan ve kullanılan bir diğer yöntem de biyolojik takvim ile cinsiyet hesaplama biyolojik takvimde bebeğin cinsiyeti anne ve babanın doğum tarihi üzerinden hesaplanır. Yani biyolojik takvim inancına göre kadınların ve erkeklerin bebek sahibi olmak için yaşadığı ilişkilerde, yaşları bebeğin cinsiyetini etkilemektedir. Biyolojik takvim ile cinsiyet hesaplamak için anne ve babanın doğum tarihleri alınır ve tarihler arasında hesaplama yapılır.
Biyolojik Takvimin Doğruluğu

Anne karnındaki bebeğin cinsiyetinin öğrenilmek istenmesi günümüzden çok daha eski yıllara dayanmaktadır. Teknolojinin ve tıbbi alanlardaki çalışmaların yetersiz olduğu dönemlerde ise insanlar bebeklerinin cinsiyetini öğrenmek için biyolojik takvim gibi teorilere dayandırılan cinsiyet belirleme takvimi oluşturmuşlardır. Geçmişten gelen ve günümüzde de pek çok kişi tarafından kullanılan biyolojik takvimin her ne kadar %80 doğruluk payı olduğu düşünülse de herhangi bir tıbbi gerekçeye dayandırılmadığı ve doğruluğu %100 ispatlanmadığı için bu değer doğru değildir. Diğer cinsiyet teorilerinde olduğu gibi biyolojik takvim cinsiyet hesaplamada %50’lik yarı yarıya bir doğruluk payına sahiptir. %50’lik değer ise biyolojik takvimin doğruluğundan değil, cinsiyet çeşitliliğinin kız ve erkek olarak iki adet olmasından kaynaklanır.

Biyolojik Takvim ve Çin Takvimi

Her iki takvim de anne karnındaki bebeğin cinsiyetinin hesaplanmasında kullanılan geleneksel bir teoridir.
Yine her ikisinin de doğruluk payı yarı yarıya olan %50’lik bir değerdedir.
Biyolojik takvim ile Çin takvimi arasındaki en büyük fark ve tek fark hesaplamaların yapılmasında kullanılan değerlerdir.
Biyolojik takvimde, anne ve babanın doğum tarihleri dikkate alınarak, Çin takviminde ise annenin yaşı ile hamile kaldığı ay dikkate alınarak cinsiyet hesaplaması yapılır.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Biyolojik Yaş Sarya Sözlük 0 21 Nisan 2022 10:24
Çin Takvimi İle Cinsiyet Hesaplama Desmont Aile Evlilik ve Çocuklar 0 13 Ocak 2015 20:32
Cinsiyet Kimliği - Cinsiyet Kimliği Nedir PySSyCaT Cinsel Sağlık 0 26 Ekim 2014 10:29
Biyolojik Potansiyel PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 25 Eylül 2014 22:32
Biyolojik Denge PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 25 Eylül 2014 22:30