IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2023, 13:29   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gece Tuvalet Eğitim




Gece Tuvalet Eğitim




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Dünyaya getirdiğimiz ve sorumluluğunu aldığımız çocuklarımız için attıkları her adımda ve edinmeleri gereken her öğrenimde yanlarında olmalı, gerekli destekleri vermeliyiz. Bu destekler çoğu zaman yorucu olsa da çocuklarımızın gelişimi için oldukça önemlidir. Tuvalet eğitimi de çocuklarımızın belirli yaşlarda kazanmaları gereken eğitimlerden biridir. Gündüz tuvalet eğitimi ile gece tuvalet eğitimi benzer olsa da farklılıkları bulunur.


Çocuklarına gündüz tuvalet eğitimi veren fakat gece tuvalet eğitimi hakkında fikir sahibi olmak isteyen, bu süreçte zorlanan ailelerimiz için gece tuvalet eğitimi üzerine içeriğimizi oluşturduk.

Normal şartlarda gelişim gösteren tüm çocuklarda genel olarak, 2 ve 4 yaş arasında tuvalet eğitimi verilir. Tuvalet eğitimini başlatmak için dikkate edilmesi gereken en önemli husus ise çocuğun fiziksel ve zihinsel olarak bu sürece hazır olmasıdır. Yaşları 2 ve 4 arasında yer alsa da gelişim düzeyleri gerekli seviyede bulunmadığı sürece çocuklara tuvalet eğitimi verilmesi olumlu dönütlerin alınmasını engeller. Bu nedenle çocuğunuzun tuvalet eğitimi almaya uygun bir yapıda olmasına dikkat etmelisiniz. Hazır bulunma durumunu da çocuğunuzun:

Gündüz bezinin kuru kalma sürelerinde artış gördüğünüzde
Tuvalete gitme isteğinin bulunmasından
Bezinden rahatsız olmasından
Gün içinde düzenli tuvalet saati oluştuğunda
Vereceğiniz talimatları algılayabilmesinden ve de uygulayabilmesinden anlayabilirsiniz.
Çocuğunuza vereceğiniz tuvalet eğitiminde ise dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur ise öğrenme sürecidir. Çünkü her çocuğun öğrenme kabiliyeti ve gelişimi farklılık gösterir. Ayrıca gece tuvalet eğitimi, gündüz tuvalet eğitimine göre daha yavaş sonuçlar verir. Kız çocukları gece tuvalet eğitimini erkek çocuklara göre daha hızlı tamamlar. Bu durumun nedeni de erkek çocuklarının fizyolojik yapılarından kaynaklanır.

Gece Tuvalet Eğitimine Ne Zaman Başlanmalı
Gündüz tuvalet eğitimine başlamanın zamanı ile gece tuvalet eğitimine başlamanın zamanı aynı olmayabilir. Gündüz verilen tuvalet eğitiminden alınan olumlu sonuçların ardından gece tuvalet eğitimine başlanabilir. Bu nedenle çocuğunuzun ayrıca gece tuvalet eğitimine hazır olup olmadığını belirlemelisiniz. Bunun için öncelikle çocuğunuzun gece tuvalet sıklığının ne derece olduğunu ve bezindeki kurulukta artış olup olmadığını gözlemlemelisiniz. Gece tuvalet ihtiyacında azalma olması ise gece tuvalet eğitimi almaya hazır olduğunun bir göstergesidir. Özellikle tuvalet ihtiyacını sabah uyandığında karşılıyor hatta gece tuvaletini söylüyorsa ise gece tuvalet eğitimine başlamanın tam zamanıdır.

Gece Tuvalet Eğitimi Verilirken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar
Gece tuvalet eğitimine başlamadan önce çocuğunuzla düzenli iletişim kurmalısınız. Özellikle yatmadan önce tuvalet ihtiyacını sormalı ve karşılamalısınız.
Özellikle eğitim sürecinde uyku saati yaklaşmadan 2 saat önce sıvı almasını engellemelisiniz.
Gece tuvalet eğitimine başlandıktan bir süre sonra bezini çıkararak yatırmalı ve her ihtimale karşı yatağına yatak koruyucu takmalısınız.
Yatağında uyumadığı zamanlarda yani bilinci açık iken tuvalet ihtiyacını sorabilirsiniz. Kesinlikle uykudan uyandırmamalısınız.
Uzun süre tuvalette bekletmemeye ve acele etmemeye çalışmalısınız.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yükseköğretim (YÖK) Kurumlarında Uzaktan Eğitim Programı Eğitim Öğretim Süresi Nedir? Kalemzede Sınavlar ve Hazırlık 0 16 Şubat 2022 18:16
Yükseköğretim (YÖK) Kurumlarında Uzaktan Eğitim Programı Eğitim Komisyonu Nedir? Kalemzede Sınavlar ve Hazırlık 0 13 Şubat 2022 15:39
Yükseköğretim (YÖK) Kurumlarında Uzaktan Eğitim Programı Eğitim Öğretim Süresi Nedir? Kalemzede Sınavlar ve Hazırlık 0 13 Şubat 2022 15:16
Zurna.Net Help Eğitim Departmanı [ Helpop ] Genel Konulu Eğitim ve Anlatım Logları SimHa HelpServ 12 23 Nisan 2020 11:34
1 kadın 1 erkekle...1 gece, ilk gece, çok gece... Noyan Makaleler 1 28 Mayıs 2011 23:30