IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Tanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2023, 13:42   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Düşükten Sonra Parça Kalması Belirtileri




Düşükten Sonra Parça Kalması Belirtileri




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Hamilelik sürecinde pek çok sebepten dolayı gebelik son anına kadar süremeyebilir ve düşük gerçekleşebilir. Genellikle ilk aylarda düşük olduğu görülse de düşük kimi hamileliklerin tüm süreçlerinde geçerliliği koruyabilmektedir. Düşük manevi olarak anneyi çok etkilemiş olsa da kanama, enfeksiyon ve rahimde parça kalması gibi bazı rahatsızlıkları da beraberinde getirebilir. Kanamalar her düşükte görülür fakat ikinci haftaya kadar devam eder ve de tedavi edilmezse enfeksiyon riski dahi taşır. Hatta 1-3 aylık arası dönemlerde yaşanan düşüklerin enfeksiyona yakalanma olasılığı %15’e kadar çıkabilir. Kanamalar gözle görülürken enfeksiyonlar ise kasık ağrısı, rahim hassaslığı, vajinada kötü koku ve ateş şeklinde kendini belli eder.

Diğer yandan düşükten sonra parça kalması riskinde de kürtaj yapılması gerekir. Genel olarak düşükten sonra rahim içinde kalan parçalar kendiliğinden düşebilir. Ancak kimi durumlarda rahim içerisindeki parçalar düşmediği için kürtaj ile alınması gerekir. Aşağıda verilen düşükten sonra parça kalması belirtilerini takip ederek doktor kontrolüne gidebilir ve kürtajınızı olabilirsiniz.

İki haftayı bulan kanamalar
Vajinadaki kötü kokular ve yoğun akıntılar
Kasık ağrıları
Ateş gibi belirtiler hem enfeksiyon belirtisi hem de düşükten sonra parça kalması belirtileri
Bu belirtilerin yanında düşük için daha kesin ve bilimsel bir sonuç alabilmek adına:

Düşüğün gerçekleştiği anda vajinadan gelen materyalin bir doktor tarafından incelenmesi gerekir. Çünkü bazı parçalar embriyoya ait olmayabilir ve bunun içinde doktor tarafından incelenmesi önemlidir.
Bir diğer düşüğün kesinlik kazanması için kullanılan yöntem ise ultrason kontrolüdür. Yine uzman doktorlar tarafından yapılan ultrason görüntüleri düşüğü ve de düşükten sonra parça kalmasını belirtebilir.
Kaç Haftalık Düşükten Sonra Kürtaj Gerekmez
Hamilelikte düşük yaşanması her zaman kürtaj gerektirmez. Bunun için öncelikle düşük çeşitlerinin incelenmesi ve hangi düşük çeşidinin yaşandığının belirlenmesi gerekir. Düşük sonrası kürtaj yapılmasının gerekli olduğu durum ise rahim içerisinde parça kalınan düşüktür. Bunun yanında genel olarak düşüklerin yarısında kürtaja ihtiyaç duyulmaz.

Kürtaja ihtiyaç duyulmadığı düşüklerin başında ise tam düşük yani komplet düşüğün gerçekleştiği düşükler gelir. Bu düşüklerde rahim içerisinde herhangi bir parça kalması olmaz, embriyo tam anlamı ile rahimden düşer. Rahim içerisinde parça kalınan düşükler ise inkomplet düşüklerdir ve bu düşüklerde kürtaj yapılması gerekir. İnkomplet düşüklerde parça kalmaması beklenir ama enfeksiyon ve kanama riski oluşturduğu için rahim içinde parça kalması durumu göz önüne alınır ve genellikle kürtaj yapılır.

Tüm bunların yanında komplet ve inkomplet düşüklerin dışında bazı haftalık düşükten sonra kürtaj gerekemez. Kürtaj gerekemeyen haftalar 6 veya 7 haftadan küçük hamileliklerde yaşanan düşükler için geçerlidir. Özellikle 6’ıncı haftadan daha küçük gebeliklerde yaşanan düşüklerde tıbbi bir müdahale (Kürtaj) gerekmeden hamilelik kendiliğinden sonlanabilir.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diş Çekiminden Sonra Uyuşukluk Kalması Funda Ağız ve Diş Sağlığı 0 05 Nisan 2019 22:04
Bir Parça Çikolata Yedikten Sonra Vücudumuzda Neler Oluyor? Sanem Sağlık Köşesi 5 06 Mart 2018 14:43