IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2023, 17:10   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamilelikte Nefes Egzersizleri




Hamilelikte Nefes Egzersizleri




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Hayatta kalmanın en büyük etkilerinden biri de nefes almaktır. Hem yaşamda kalmamız hem de sağlıklı yaşamamız adına önemli olan nefes, hamilelik sürecinde de anne ve de bebeğin sağlığı için önemlidir. Özellikle hamile olan anne adaylarının düzenli olarak nefes egzersizi yapmalarının pek çok faydası olur. Yazımızın içeriğinde de hamilelikte nefes egzersizlerinin önemini bilen ve uygulamak isteyen anne adaylarımız için açıklamalarda bulunduk.


Hamilelik süreci başlı başına vücudun değişim yaşadığı ve hormonsal dengelerin değiştiği bir süreçtir. Fiziksel ya da psikolojik olsun yaşanan bu değişimlere uyum sağlamanıza nefes egzersizleri yardımcı olur. Hatta bu hususta bebeğinizin büyümesi ile birlikte rahminiz de büyüyerek, diyaframınızın tam olarak alt kısmına yaklaşır. Bu durumda da büyüyen bebekle beraber rahim de diyaframı sıkıştırır ve nefes almanızı zorlaştırır. Ardından diyaframın sıkışması ile midenizin de yukarıya doğru itilmesi gerçekleşir. Midenin yukarıya itilmesinin sonucunda da mide sıvınız harekete geçerek yemek borusuna kadar ilerler ve böylelikle de günlerce hatta haftalarca süren mide bulantıları ve yanmalarını yaşarsınız. Tüm bu olanlar karşısında rahatlamak ve midenizin normal yanması ile bulantısını engellemek amacıyla hamilelikte nefes egzersizlerini uygulayabilirsiniz.

Hamilelikte Nefes Egzersizlerinin Faydaları
Öncelikle hamilelikte nefes egzersizlerinin, mide yanmalarına ve de bulantılarına iyi geldiğini söyleyebiliriz.
Aynı zamanda midenizin rahatlaması ile hazmınızın kolaylaşmasını da sağlar ve karın içinde yer alan organları da uyarmış olur.
Bir diğer açıdan karın bölgesindeki bu iyileşmeler sayesinde de peristaltik hareketleri hızlanır ve kabızlık ile gaz sorunu şikâyetlerinde azalma olur.
Hamilelikte nefes egzersizlerinin yapılması ile birlikte kan dolaşımı da düzene girer.
Nefeslerin düzgün bir egzersiz ile vücuda alınmasıyla, akciğer kapasitesi daha geniş olur, böylece bebeğinize verilen oksijen miktarında da artış oluşur.
Egzersizlerin düzenli yapılması ile diyagram kasında güçlenme meydana gelir. Ayrıca hamilelikte nefes egzersizleri, hamilelik sonrasında da alışkanlık yaparak doğal nefes alma rutininiz haline gelir.
Hamilelikte Nefes Egzersizleri Nasıl Yapılır?
Hamilelikte nefes alma egzersizlerine öncelikle, birinci haftadan sırt üstü yatarak ve dizlerinizi kırarak nefes almaya başlayın.
Hamileliğinizin birinci haftasından ikinci haftasına kadar aynı uygulamayı yapabilirsiniz. İkinci haftadan itibaren ise bağdaş kurarak ya da dizlerinizin üstünde oturarak nefes almaya çalışın.
Oturuşlarınızda kuyruk sokumunuzu desteklemek amacıyla altınıza minder koyun. Sırtınızın dik tutarak gevşek bırakın.
Ellerinizden birini karın bölgenizin üzerine diğerini de göğüs bölgenizin üzerine koyarak karın ve göğüs boşluğunuzu ayıran diyafram üzerinden nefes alın.
Dişlerinizin arkasına ve üst damağınıza dilinizi dayayın. Ardından nefesinizi yavaşça burnunuzdan alarak karnınıza doğru vermeye başlayın.
Kendinizi zorlamadan alabildiğiniz kadar nefes alamaya çalışın. Balon şişirir gibi aldığınız nefesi ağzınızdan verirken bir yandan da elinizle karın bölgenizi hafifçe itin.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
193 hasta üzerinde Astımda nefes egzersizleri denendi! Tanem Sağlık Köşesi 0 31 Aralık 2022 10:10
Vokal Kord Disfonksiyonu İçin Nefes Egzersizleri YaRen Sağlık Köşesi 0 04 Eylül 2019 14:35
Hamilelikte Hangi Egzersizleri Yapmak Faydalıdır? YaRen Ah Kadınlar 0 11 Temmuz 2019 00:00
Solumsa Seni Soluyor Nefes Nefes Sımsıcak. Sevda Amatör Şairler 1 20 Ocak 2013 14:16
Hamilelikte nefes ve uyku bozuklukları YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Aralık 2009 06:07