IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ocak 2023, 13:06   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Spiral İle Hamile Kalma Belirtisi




Spiral İle Hamile Kalma Belirtisi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Hamile kalmak istemeyen pek çok kadın korunma yöntemlerinden kendilerine en uygun olanı tercih ederler. Doğum kontrol ilaçları, iğneleri ve spiraller derken birçok hamilelikten korunma yöntemi vardır. Bunların içerisinden özellikle spiral kullanımı kadınlar arasında oldukça yaygındır. İlaç kullanımları yani ertesi gün hapları çoğunlukla unutulduğu ve iğnelerin de hormonsal dengeleri değiştirdiği için tercih edilmeleri daha gerilerde kalır. Spiral kullanımı ise tüm bu olumsuzlukları geride bıraktığı için tercih edilir bir durumdadır.

Spiral halk arasında ‘taktırmak’ ifadesi ile kullanılır. Çünkü T şeklinde bir yapıya sahip olan spiral, uzman doktorlar tarafından rahim içerisine yerleştirilir, bu nedenle de spiral taktırmak ifadesi kullanılır. Rahim içerisinde yer alan spiral, ilişki sırasında sperm hücrelerinin yumurtalıklara gideceği yolu kapatarak hamilelikten korunma sağlar. Her ne kadar güvenilir bir yapıya sahip olarak sıkça tercih edilse de hamileliğe karşı %100 koruma sağlayamamaktadır. Hatta çevrenizde spiral taktıran kadınların hamile kaldığını da duymuş olabilirsiniz. Spiral taktıran kadınların hamilelik yaşaması durumunda da bazı belirtiler meydana çıkar. Bu belirtilerden hareketle en kısa zamanda doktor kontrolüne gidilmesi önemlidir.

Spiral Kullanımında Yaşanan Hamileliği Anlamak
Adet Gecikmesi: Neredeyse tüm hamilelik belirtilerinden ilki adet gecikmesidir. Normal adet döneminde 7 günü geçen gecikmeler yaşanması hamileliği gösteren bir belirtidir. Spiral kullanan fakat hamile kalan kadınlarda da ilk belirti olarak adet gecikmesi görülür.
Kasık Sancıları: Aniden ortaya çıkan özellikle kasık bölgelerinde oluşan sancılar hem ağrıya ve batmalara neden olur hem de hamileliğin belirtilerinden biridir.
İdrar Sıklığı: İdrara çıkma sıklığı ya da idrar tutamama durumu da spiral ile hamile kalma belirtilerinden biri olmaktadır.
Tansiyon Değişimleri: Hamilelikte yaşanan hormonsal değişimlerden dolayı da tansiyonun aniden yükselmesi ya da düşmesi durumu olur, böylelikle tansiyon değişimleri de hamilelik belirtilerindendir.
Bulantı: Spiral ile hamilelik belirtilerinde kusmadan daha çok yüksek oranda böğürmeli bulantılar yaşanır. Bu bulantı durumu ise kokulara karşı yaşanan aşırı hassasiyette ortaya çıkar.
Halsizlik: Vücudunuzda aşırı bir halsizlik, yorgunluk hissediyorsanız veya uyku halinde olma, uykuya karşı dayanıksızlık yaşama gibi durumlarınız oluyorsa hamile olma riskini taşırsınız.
Vajina Akıntıları: Normal vajina akıntınızdan farklı olarak, kokulu, yoğun akıntılarınız oluşmaya başlamış ve renk olarak pembe ile kahverengi görünüyorsa hamile olma olasılığınız vardır.
Şişkinlik: Vücudunuzun belli bölgelerinde özellikle el ve ayaklarınızda şişkinlikler hissediyorsanız spiral ile hamile kalma belirtisi gösteriyor olabilirsiniz.
İştah Değişimi: Yemek yeme alışkanlığında bir artış ya da azalma durumu da hamilelikte olur.
Göğüslerde Oluşan Hassasiyet: Hamilelik sürecinde büyüyen ve şişlik oluşan göğüslerde de hassasiyet meydana gelir. Daha çok batmaların sonucunda oluşan ağrılar da hassasiyeti tetikler. Tüm bunlar da spiral ile hamilelikte görülen belirtiler

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğal yollarla hamile kalma yöntemleri nelerdir PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 07 Ekim 2016 20:07
Yaşlara göre hamile kalma olasılığı Desmont Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Ocak 2015 20:42
fi tarihinden kalma ,pi sayısından kalma anılar Sır Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 21 Ekim 2010 08:35
Nevşehir’de hamile kalma yöntemi: Otu kaynat buharına otur, bel çektir System Haber Arşivi 0 06 Eylül 2010 13:20