IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2023, 19:48   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuğunuzu Sağlıklı Atıştırmalıklara Alıştırmanızı Sağlayacak Önemli ipuçları




Çocuğunuzu Sağlıklı Atıştırmalıklara Alıştırmanızı Sağlayacak Önemli ipuçları


Hemen hemen her çocuk, günlük ana öğünlerinin dışında bir de ara öğün yapma ihtiyacı duyar. Hatta bazen bu ara öğünü, abur cubur tüketmek için fırsat olarak değerlendirebilir.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Çocuğunun sağlıklı gelişimini her şeyden çok önemseyen ebeveynler içinse bu durum biraz endişeyle karşılanabilir. Oysaki doğru atıştırmalıklarla her iki tarafı da memnun etmek pekâlâ mümkün. Sağlıklı atıştırmalık seçiminde ebeveynlere rehber olacak püf noktalarını sizin için listeledik.
Bilinçlendirin!
Her şeyden önce çocuğunuzun da bir birey olduğunu unutmayın. Zararlı atıştırmalıkları neden tüketmesini istemediğinizi, ona anlayabileceği dilde ve bolca örnek sunarak anlatmaya çalışın. Sağlıklı atıştırmalıkların ona sağlayacağı faydaları mümkün olduğunca ön plana çıkarın.

Rol model olduğunuzu unutmayın
Abur cubur adı verilen ve çoğunluğu zararlı olan besinlere karşı biz yetişkinler bile savunmasız olabiliyoruz. Ancak siz onları tüketirken ya da öğün atlarken çocuğunuzun sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmesi pek kolay olmayabilir. Çünkü çocuklar çoğunlukla ebeveynlerin davranışlarını örnek alır. Bu nedenle; sağlıklı beslenmeyi ne kadar önemsediğinizi çocuğunuza hissettiren davranışlarda bulunmaya özen gösterin.

Yemek konusunda katı davranmayın
Çocuğunuzun sağlıklı gelişimini düşünerek sürekli sebze ve meyve yemesini isteyebilirsiniz. Ancak o çikolata yemek isterken siz brokoli yemesi için diretirseniz, normal zamanda severek yese bile o an brokoli yemeği reddecektir. Hatta ilerleyen zamanlarda bile istemeyecektir. Bu tip bir inatlaşmaya girmek yerine içeriğinde kakao ya da çikolata bulunan sağlıklı bir atıştırmalık tercih edebilirsiniz. Böylelikle hem iştahı kapanmaz hem de sağlıklı beslenmeye devam eder.

Besleyici olmasına özen gösterin
Sağlıklı atıştırmalıkları seçerken çocuğunuzun ilgisini çekecek ürünlere öncelikle vermeniz yerinde olur. Ancak doğru seçim yapabilmek için ürünlerin içeriklerine mutlaka bakmanız ve besleyici değeri yüksek atıştırmalıkları tercih etmeniz önerilir. Özellikle demir ve vitaminlerce zengin lifli atıştırmalıklar, çocuğunuzun sindirim ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli rol oynar.


Şeker tüketimine dikkat!
Şeker tüketimi, çocukların sağlıklı gelişimi açısından çok hassas bir konu. Bu nedenle özellikle paketli gıdalarda kullanılan şeker türüne dikkat etmenizde fayda var. İçeriğinde glikoz ve/veya fruktoz bulunan gıdalar, sürekli açlık hissi uyandırdığı için obeziteye davetiye çıkarabiliyor. Üstelik endişe, dikkat bozukluğu ve halsizlik gibi yan etkilere neden olabiliyor. Şekerli bir atıştırmalık tüketilecekse, şeker pancarı ile tatlandırılan ürünleri tercih etmeniz yerinde olabilir.


Kellogg's Coco Pops, tam annelerin aklındaki gibi!
Mısır ve buğdayları öğütüp lif kaynağı bir hamur hazırlıyoruz. Kakao, 6 vitamin ve demir ekleyip fırınlıyoruz. Yüzde yüz pancar şekeri kullanıp koruyucu ve renklendiriciye izin vermiyoruz.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuğunuzu Sağlıklı Yetiştirmenin 4 Yolu Tanem Aile Evlilik ve Çocuklar 0 17 Kasım 2022 17:03
Kalıcı ve sağlıklı kilo vermenizi sağlayacak yeni diyet modeli: 'Temiz Beslenme' Sarya Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 23 Aralık 2020 03:50
Herkesi etkilemeye hazır olun! Muhteşem görünmenizi sağlayacak güzellik ipuçları Sanem Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 03 Ocak 2019 18:56
Sağlıklı oruç tutma ipuçları Burce Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 10 Mayıs 2014 15:44
Ramazanda sağlıklı beslenme ipuçları Lady Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 23 Temmuz 2012 14:07