IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2008, 22:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sanal cep telefonu uygulaması geliyor




Yakında sanal cep telefonu uygulaması geliyor. Sanal cep nasıl kullanılacak?

Sanal cep telefonları 2008'de hizmet verecek. Telekomünikasyon Kurumu, 2008 iş planına sanal cep telefonu operatörlerinin yetkilendirilmesini de aldı.

Telekomünikasyon Kurumu'nun yetkilendireceği 'sanal mobil' operatörleri mevcut GSM operatörlerinin altyapısını kullanarak, kendi abone sistemini oluşturacak.

Yeni operatörlerin piyasaya girmesiyle aboneler hem farklı hizmetlerden yararlanacak hem de ucuz hizmet alabilecek. GSM operatörlerinin pek sıcak bakmadığı uygulamaya, futbol kulüpleri ve alışveriş merkezlerinin ilgi göstermesi bekleniyor.

HİZMET ÇOK FATURA TEK

Telekomünikasyon Kurumu, Türkiye'de mobil iletişim alanında hizmet çeşitliliğini artırarak, yatırım, istihdam ve gelir açısından avantaj sağlanmasını, abonelerin aldıkları birden çok hizmetin tek faturada ücretlendirilmesini sağlamak amacıyla düzenleme yapmaya hazırlanıyor.

Bu çerçevede, kurum, (Mobile Virtual Network Operators MVNO) çalışmalarını kısa sürede tamamlayacak. Sanal mobil operatörler, GSM operatörlerinde toplu görüşme süresi satın alacak ve pazarlayacak.

Şimdiye kadar 35 ülkeden bilgi talep eden kurum, bir anketle sektörün görüşlerini aldı. Telekomünikasyon Kurumu'nun yaptığı ankete Turkcell ve Avea'dan cevap gelirken, Telsim'in henüz yanıtını göndermediği öğrenildi. Turkcell, cevabında, haklarını ve abonelerini kaybedeceğini belirtirken, Avea da şirkete zarar gelebileceğini belirtti.

Herkese faydası var

Öte yandan, kurum, yetkilendirmenin GSM operatörlerine faydasının da olabileceğini belirtiyor. Kurumun çalışmalarına göre, mevcut GSM operatörleri varsa fazla kapasitesini paraya çevirme imkanına kavuşacak.

Eskiyen altyapılarını sanal mobil operatörlerine yeniletme imkânına kavuşacak. Sanal mobil operatörler, mobil pazarda hizmetlerin çeşitlendirilmesini ve maliyetlerin düşürülmesini sağlayacak.

Rekabet ortamıyla vatandaşlar hizmeti daha ucuz alma imkânına kavuşmuş olacak. Abonelerin farklı GSM operatörlerinden alacağı hizmetlerin tamamı, abone oldukları operatörlerin gönderdiği faturalara yansıyacak. Piyasaya yeni girecek operatörler, bir veya birden fazla mobil operatörün şebekesini kullanarak abonelere hizmet verebilecekler.

Sanal telefon nasıl çalışacak ?

Sanal mobil operatörleri, mevcut GSM operatörlerinin frekans bandı üzerinden hizmet sağlayacak. Her operatör kendi abonelerini oluşturacak ve abonelerine numara verecek.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cep, geliyor, sanal, telefonu, uygulaması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kıdem tazminatı için fon uygulaması geliyor Zen Haber Arşivi 0 19 Nisan 2013 14:41
Yaya Geçitlerine EDS Uygulaması Geliyor Liaaa Otomobil Haberleri 0 06 Ağustos 2012 17:50
ANITKABİR sanal tur uygulaması Sue Atatürk Köşesi 0 03 Temmuz 2012 22:50
Yeni bir güvenlik uygulaması geliyor! Slipknot Güvenlik ve Güvenlik Açıkları 0 13 Nisan 2010 21:27
Sanal Cep Telefonu Geliyor Julw Bilim Dünyasından Son Haberler 0 25 Kasım 2007 10:44