IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Haziran 2017, 14:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni Single : Okay Barış "Beter Ol"





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Okay Barış'ın "Beter Ol" şarkısı bitirilen bir aşkın isyanına hem müziği hem de sözleri ile ters köşe yapıyor. İnsanların dans etmeden duramayacağı bu "acıklı elektronik" şarkıda Okay Barış, sevgilisine "Beter Ol" derken bile tempo tutmamıza sebep oluyor. "Beter Ol" bizi elektronik müziğin de "damardan" olabileceğine ikna ediyor.

Sözü, bestesi ve düzenlemesi ile tek elden çıkan "Beter Ol"un klip yönetmenliğini de yine Okay Barış yaptı. Issız bir dünyaya göndermeleri olan ilginç klibin sanat yönetmenliğini ise Seda Barış üstlendi.

30 yıla yakın bir zamandır, daha çocuk sayılabilecek yaşlardan itibaren Türkiye'nin çok sayıdaki tanınmış ismine sahnede enstrüman ya da şefliği ile eşlik eden, elektronik müzikte kendi söz, beste ve düzenlemeleri ile farklı sanatçıların albümlerinde yer alan Okay Barış, "Beter Ol" adını verdiği ilk single çalışmasını DMC etiketiyle yayınladı.

Son olarak Sezen Aksu'nun "Biraz Pop, Biraz Sezen" albümündeki "İhanetten Geri Kalan", "Baba Evi" ve "Üfle de Söneyim" şarkılarının düzenlemeleri ile karşımıza çıkan Okay Barış, müziğin her alanında ve hemen tüm türünde üretim yapan bir müzik adamı. Ancak Okay'ın kalbi elektronik müziğe yakın atıyor. Dinleyicilerinin bir çoğu onu, kendi yaptığı ve söylediği elektronik şarkıları dışında, önce kendisinin sonra Yonca Evcimik'in seslendirdiği "Burası İstanbul" şarkısı ile tanıyor.

Okay Barış müziği ile ilgili şunları söylüyor: "Elektronik müzik, bizim gibi duygularıyla hareket eden ve hayatını ya da aşkını şarkı sözleri ile ifade eden bir memleketin insanları için ilk başta uzak bir duygu yaratıyor. Ama bu bir önyargı. Müziğimde bunu aşmaya çalışıyorum; başardığıma da inanıyorum. Sonuçta bugün dinlediğimiz ve bayıldığımız birçok pop şarkıda elektronik ögeler var. Elektronik müzik neşeli de hicranlı da olabilir; müzikteki her şey içinde olabilir. Akustik sesler de olabilir.Ben elektroniği öne çıkarırken, Türk halkının kulağına yeni ama yadırgamayacağı bir şeyler fısıldamak derdindeyim."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beter ol, ilk tekli, okay barış, yeni single


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni Single : Rober Hatemo "Giden Candan Gidiyor" daiSy Albüm Tanıtımları 0 07 Nisan 2017 19:56
Yeni Single : Özgün'ün Buray imzalı yeni şarkısı: "Gelmiyor Musun?" daiSy Albüm Tanıtımları 0 08 Mart 2017 20:08
Yeni Single : Ferhat Göçer "Aşkın Mevsimi Olmaz ki" daiSy Albüm Tanıtımları 0 04 Şubat 2017 13:40
Yeni Single : mor ve ötesi'nden 20. yılında yeni single: "Melekler Ölmez" daiSy Albüm Tanıtımları 0 16 Aralık 2016 12:44
Yeni Single : Zeynep Casalini'nin yeni şarkısı: "Köprüler" daiSy Albüm Tanıtımları 0 16 Aralık 2016 12:43