IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By Emre
  • 1 Post By Emre

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2011, 16:10   #1
Emre
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Alexa Değerini Düşürme Yöntemleri




Alexa'da site infosu bulunması ve Alexa değerinin düşük olması siteler için önem taşır. Söylenildiği gibi Alexa değeri yükseltilmez düşürülür Pagerank değerinin büyüklüğü siteler için önemli olduğundan dolayı akıllarda Alexa yükseltmek gibi bir terim kalmıştır doğrusu Alexa düşürmektir. Alexa düşürmenin değişik formülleri vardır.

1- Alexa Rank Widget

Alexa düşürme yöntemlerinden en bilineni Alexa Rank Widget kullanmaktır. Alexa Rank Widget kullanmayan rakiplerinizden 1-0 önde başlarsınız. Alexa değerinin belirlenme mantığı kullanıcılar sitenize her girişlerinde tarayıcınız Alexa'ya giriş bilgisi gönderir ve Alexa hanenize 1 user yazılır ve trafik değerlerinize göre Alexa değeriniz belirlenir. bu çerçeve sayesinde kullanıcılarınız sitenizi ziyaret ettiğinde Alexa'ya tarayıcınız 2 user gönderir. Ayrıca kullanıcılar Widget'i tıkladıklarında Alexa'da sitenizin info sayfası açılarak ülkeler sıralamanızı ve geçmiş Alexa değerlerinizide görebilirler.

2- Alexa Toolbar veya Firefox SearchStatus

Alexa düşürme yöntemlerinde ikinci en çok bilinen yöntem ise Alexa Toolbar kullanmaktır. Alexa Toolbar Firefox'ta çalışmadığından dolayı Firefox'tada SearchStatus eklentisi kullanılmalıdır. Alexa Toolba'daki mantıkta Rank Widget ile aynıdır. Toolbar (Firefox için SearchStatus) yüklendiği zaman tarayıcınızın sol alt köşesinde girilen web sitesinin Alexa değeri görülür. Toolbar ile girilmiş web sitelerinde tarayıcınız yine Alex'ya 1 kullanıcı yerine 2 kullanıcı bilgisi gönderir. Site güncellemelerinizi bile yaparken kendi sayfalarınızda Toolbar yüklü tarayıcı ile her dolaşmanız Alexa'nın gözünde sitenizin değer kazanmasını sağlar. Kullanıcılarınıza Alexa Toolbar yükleterek sayfanızı sürekli ziyaret eden kullanıcılarınızdan aldığınız puanlarınız ile Alexa değerinizdeki düşüş hızlanacaktır. Alexa Toolbar yükletmek için Alexa'yı anlatan bir sayfayı sitenize eklemenizin büyük faydası olur. Alexa Toolbar yüklemek için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Firefox SearchStatus yüklemek için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].

3- Refresh Kodu

İnternet Haber yada Hürriyet gazetesi web sayfasında örneklerini görebileceğiniz bir sistemdir. Gezilen sayfalar refresh kodu ile belirli saniye periyodunda kendini yeniler ve sayfanın her yenilenişinde tarayıcınız Alexa'ya siteye yeniden girliyormuş gibi bilgi gönderir. Alttaki kodu sayfalarınıza göre uyarlayarak Alexa'da yükselebilirsiniz. Başta bulunan 50 rakamı sayfanın kendisini ne kadar sürede yenileyeceğini gösterir.
Örnek refresh kodu: <META http-equiv="Refresh" content="50; url=sayfa.html">

4- Yönlendirme Kodları

Sitenize 1.html 2.html şeklinde 9 adet boş sayfa yapın bu sayfalar mutlaka <html> açılıp </html> kapatılarak ve sitenizin anahtar kelimelerine uygun <title> konularak yapılmış olmalı. Her sayfayı bir sonraki sayfaya yönlendiren kod yardımı ile bu 9 sayfa arasında köprü oluşturun. Siz internet sitelerinizi güncellerken veya sörf yaparken bu sayfa tarayıcınızın bir sayfasında açık kalsın ve döngü sayesinde sayfalar birbirlerini izlesin. Bu şekilde yine tarayıcınız Alexa'ya sitenizde zaman geçiriliyormuş gibi bilgi gönderecek ve diğer yöntemlere nazaran azda olsa siteniz Alexa'da değer kazanacaktır.
Örnek sayfa yönlendirme kodu: <meta http-equiv="refresh" content="4;URL=2.htm">

Not : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Eylül 2011, 16:14   #2
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Alexa Değerini Düşürme Yöntemleri




"Toolbar" Sürekli kullandığım bir Alexa düşürme yöntemidir.Çok az kullanıcısı olmasına rağmen bir sitemin değerini Toolbar kullanarak 225k değeri görmüştüm.Tavsiye ederim.Özellikle de vBulletin forumların "Kimler Online" sayfasında bayağı bir etkisi var.Paylaşımın için teşekkürler.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Eylül 2011, 16:23   #3
Emre
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Alexa Değerini Düşürme Yöntemleri




vBulletin " kim nerede online " kisminda sayfa sürekli yenilendiği için dediğinde haklisin. Yukarida ki makalenin 3. maddesinde de bunun gibi bir yöntemden bahsediliyor. Oradaki refresh kodu sitenin her sayfasinda otomatik olarak yenileme sağliyor. Tabi kullanicilari bir nebze rahatsiz edebilir bu durum ancak günümüzde ülke capinda büyük haber siteler bile kullaniyorlar bu kodu. Alexa için oldukca faydali bir yontemdir .

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
alexa, değerini, düşürme, yöntemleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
sevginin değerini bilmeyenlere Demon Aşk ve Sevgi Köşesi 0 26 Mayıs 2010 11:07
Akıl Almaz Bebek Düşürme Yöntemleri… Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 5 28 Mayıs 2008 16:44
Değerini Bilen Kadin... Kralice Ah Kadınlar 3 14 Mayıs 2008 19:22
Kültürümüzün Değerini Bilelim .. BaRoN Genel Paylaşım 1 02 Aralık 2007 20:03
Nick İdle Sürelerini 1 Dakikaya Düşürme? indeterminist Unreal IRCd 2 09 Ağustos 2007 06:01