IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2011, 20:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Denemeye değer 3 yeni arama motoru




Hayat sadece Google ve Bing'den ibaret değil! İşte mutlaka denemeniz gereken 3 arama motoru daha...

Google, Bing ve Yahoo, bugün arama motoru pazarının üç büyük oyuncusu konumunda. Bu şirketlerin karşısına çıkmak ise cesaret istiyor. Varlıklarını ispatlamaya çalışan bu tür yeni kurulan şirketlerse mevcut. En büyük devlerin bile yıkılmasının mümkün olduğunu, bunun bilgisayar endüstrisinin doğasında olduğunu biliyoruz. Wang, Sun ve DEC'i anımsıyor musunuz? O halde neden sıradaki Google, Microsoft veya Yahoo olmasın?

İşte incelemeye değer, belki işlerinizde size faydalı olacak veya SEO tekniklerinizin hedefi olarak kullanacağınız üç yeni arama motoru:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Blekko'nun getirdiği en önemli yenilik 'slashtag'ler olarak adlandırılan başında bir '/' imi bulunan kelimeler. Örneğin Google Docs hakkındaki yazıları bulmak istiyorsanız ve bunları tarihe göre sıralamak istiyorsanız Google Docs /date yazarak bir arama yapabilirsiniz. Eğer cep telefonları gibi el cihazlarını konu alan belgeleri aramak istiyorsanız, aramanızı Google Docs /gadgets şeklinde yapabilirsiniz.

Slashtag'lerin birçoğu önceden belirlenmiş, ancak kullanıcıların kendi slashtag'lerini oluşturması da mümkün.

Blekko'nun şu an beta sürümünde olması, henüz tam hazır olmadığının bir göstergesi. Google'ın sunmadığı bir takım özelliklere sahip olan arama motoru, zamanla daha iyi bir hale gelebilir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Qyo'nun amacı kullanıcılara ortak bir arama ortamı sunmak. Qyo'da arama yapmak için öncelikle siteye kaydolmanız gerekiyor. Bunun ardından Facebook hesabınıza bağlanıp arkadaşlarınızı da davet etmeniz isteniyor.

Diğer kişilerle eşleştiğinizde, tüm aramalarınız bu kişiler tarafından görülebilir hale geliyor (gizli aramayı seçmediyseniz). Arama sorgularınız ekranın sağ tarafında mesaj listesi olarak görüntüleniyor. Diğer kullanıcıların aramalarına yorum yapabiliyorsunuz. Onlara aramaları hakkında ipucu verebiliyorsunuz, ancak aramayı genişletmeniz veya değiştirmeniz mümkün olmuyor.

Diğer güçlü bir özellik ise, gruplara üye olarak aramalarınızı onlarla paylaşmanız (ve onların da sizinle paylaşması).

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yazımızda bahsettiğimiz iki arama motorunun aksine, DuckDuckGo Google'a daha çok benziyor. Ancak site, gizliliğinize saygı gösteriyor ve arama sonuçlarınızı kaydetmiyor.

DuckDuckGo, arama sonuçlarının üzerinde gösterdiği kırmızı kutucukta ne aradığınızı tahmin etmeye çalışıyor. Site bunu yapmak için Wikipedia ve Wolfram Alpha'dan bilgilere başvuruyor.

DuckDuckGo, spam sonuçları da filtrelediğini iddia ediyor. 'Bang search' adındaki faydalı özellik sayesinde ise, bir sitenin kendi arama motorunu kullanarak arama yapmanız mümkün oluyor. örneğin !wikipedia (aramanız) biçiminde yapacağınız bir arama ile, Wikipedia'nın kendi arama özelliğini kullanabilirsiniz. Mevcut 'bang' anahtar sözcüklerinin listesi, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bulunuyor.

DuckDuckGo, Google kullanıcıları için çok büyük bir yenilik getirmese de, Google'ı, Yahoo'yu ve Bing'i sevmeyenler için iyi bir seçenek olabilir.
Kaynak: CHIP Online

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
3, arama, değer, denemeye, motoru, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
457 Milyon internet Kullanıcılı Çinin Yeni arama Motoru System Arama Motorları Haberleri 2 02 Eylül 2011 13:12
Denemeye değer 3 yeni arama motoru! Dilara Arama Motorları Haberleri 0 25 Mart 2011 17:11
Arama motoru yerine toolbardan arama yap kazan. MT EkoL İnternetten Para Kazanma Yolları 0 12 Kasım 2009 15:46