IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2024, 16:43   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patates Suyunun Faydaları




Modern tıp kadar etkili olan bir diğer tedavi yöntemi doğal tedavi yöntemleridir. Patates suyu da bunlardan biridir ve patates suyunun inanılmaz faydaları vardır. Meyve suyu gibi içilebilen patates suyu şeker hastaları için, kanser hastaları için ve yüksek tansiyon gibi pek çok hastalığa faydaları yüzyıllar öncesinden bilinmektedir. Patates aslında çiğ olarak tüketildiğinde oldukça faydalıdır. Fakat her patates tedavi için kullanılmaz. Özellikle yeşil kabuklu patatesler içerdiği toksinler itibarıyla önerilmez ve soyulması gerekir. Patates suyunun faydaları arasında en önemli yeri mide ülseri, mide yanması gastrit, bel, eklem ve sırt ağrısı gibi rahatsızlıklar alıyor. Bu hastalıklar haricinde patates suyu zayıflamak isteyenlerin ve saç bakımı, cilt güzelliği amacıyla kullananların da tercihi oluyor. İşte patates suyunun faydaları:

Bel ağrısı: Patatesi kaynatarak elde ettiğiniz suyu soğutup için, bel ağrısından kurtulun. Yalnız patatesi kaynatmadan önce üzerindeki siyah lekelerden iyice arındın. İki haftada bir de bu suyu içmeye ara verin.
Artrit: Romatizma gibi artrit inflamatuvar bir durumdur. Patatesteki yüksek mineraller, potasyum ve organik tuz içeriği onu en iyi anti-inflamatuar yiyeceklerden biri haline getirir. Bir patates dilimi ile birlikte dilimleyin ve bir bardak damıtılmış suda bekletin. Sabahları yemekten önce içelim.
Eklem ve diğer ağrı türleri: Çiğ patates suyunun düzenli tüketilmesi, artrit, gut ve hatta baş ağrısı ile ilişkili ağrıların giderilmesinde önemli bir çare.

Romatizma: Çiğ patatesten alınan sıvı romatizma için mükemmel bir çözümdür. Zehirli bir durum için çok detoks yapar. En iyi etki için yemekten önce 2 çay kaşığı su içirin.
Gastrit: Mide hastalıklarının doğal çaresi patates suyunda gizli. Uzmanlar çiğ patates suyu kullanarak mide yanması ve mide ülserinin doğal yollarla tedavi edilebileceğini belirtti. “İngiltere Mancester Üniversitesi’nde görevli bilim adamlarının gerçekleştirdiği çalışmaların neticesinden çiğ patates suyunun mide ülserini iyileştirdiği anlaşılmaktadır.” Bir bardak suya bir yemek kaşığı patates suyunu ekleyin ve sabah öğle akşam olmak üzere yemeklerden 30 dakika önce için. Kanser: Dr. Kagamine Akita, Japonya Üniversitesinde çiğ patates ve suyundan yaptığı deneylerde farelerin tümör hücrelerinin büyümesini önleyici özelliği olduğunu kanıtlamıştır. Yaptığı çalışma Kanser uluslararası kongresinde yayınlanmıştır. Almanya’daki kongre büyük heyecan yaratmıştır. Yüksek tansiyon: Bugün patates suyu kalp hastaları, yüksek tansiyon, diyabet, romatizma gibi hastalıkların tedavisinde ve böbrek, karaciğer hastalıkları ile mücadelede etkin bir araç olarak kullanılmaktadır.
Göz altı morlukları Patates suyunu kompres şeklinde göz altına uygularsanız göz altındaki halkları ve şişlikleri indirir.
Gıda zehirlenmesini Havuç suyu ile karıştırıldığında gıda zehirlenmesini geçirerek bedeni zehirden arındırır
Zayıflama Patates suyunu gece yatmadan önce bir bardak tüketirseniz hızlı bir şekilde zayıflarsınız.

Böbrek taşı Patates suyu idrar yollarını temizleyerek böbrek taşı oluşumunu engeller ve olan taşları da ufaltır.
Cilt Bakımı Mermer gibi bir cilt için patates suyu biçilmiş kaftandır. Evde doğal tedavi yöntemi olan patates suyu kürü için önce iki patatesi rendenin en ince bölümünde rendeleyin. Suyunu sıkın ve bununla yüzünüzü yıkayın. Geriye kalan posasını gözaltlarına ve burun üzeri de dahil olmak üzere yüzünüze yayın. Cildi besleyecek ve canlı tutacaktır. Patates posası cilde yapışıyor, düşmüyor, rahatlıkla işinizi yaparken yüzde duruyor. Yani bu işlemi yaparken işinizden geri kalmayacaksınız. Yarım saat sonra yüzünüzü temizleyin, pürüzssüz ve mermer gibi bir cildiniz olacak.

((alinti ))


__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çiğ patates suyunun faydaları aSk Alternatif Tıp 1 01 Şubat 2022 01:02
Gül Suyunun Yararları Gül Suyunun Faydaları PySSyCaT Alternatif Tıp 3 10 Kasım 2014 16:17
Domates Suyunun Faydaları Zen Alternatif Tıp 0 15 Haziran 2014 16:02
Kekik Suyunun Faydaları, Kekik Suyunun Yararları Violent Alternatif Tıp 0 12 Nisan 2014 21:39
Deniz Suyunun Faydaları Liaaa Sağlık Köşesi 2 19 Mayıs 2012 13:43