IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2024, 16:46   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kenevir Nedir ?Faydaları Nelerdir?




Kenevir üretimi Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkede yasaklıdır. Uyuşturucu sınfında bulunmasından dolayı yasaklı olsa da işin aslı hiç öyle değildir. Kenevir üretimi ile sadece uyuşturucu değil ülkeye ve insan sağlığına yararlı pek çok şey yapılabilir. İlaç şirketlerinden petrol şirketlerine birçok lobi tarafından istenmeyen kenevir, sadece uyuşturucu madde yapımında kullanılmıyor. Çok bilinen bir yanılgı olan bu durum ile kenevir ile yapılabilecek şeyleri görünce çok şaşıracaksınız...
KENEVİR NEDİR?
Kenevir, üretilebildiği gibi yabani olarak da yetişebilir. Kenevirin boyu 1-3 metreye kadar ulaşabilir. 1-2 yıl içinde dikey olarak yükselen kenevir tüylüdür ve yarıdan sonra çatallaşır. Kenevir koyu yeşil renklidir ve uzun saplıdır. Yaprakları karşılıklı olarak çıkar. Çiçekleri ayrı ayrı bitkilerin tepesinde veya dalların tepesinde bulunur. Kenevirin tohumları 3-6mm uzunluğunda grimsi esmer, siyahımsı esmer, yeşilimsi esmer renklerde olur. Kenevir tohumları çok ince kabukludur.

Kenevir, Cannabaceae familyasına ait, tek yıllık bitki cinsidir. Saplarında bulunan lifler iplik, dokuma ve kumaş yapımında, hamurlu kısmı ise kâğıt yapımında kullanılan kenevir, insanlık tarihinin en eski bitkisel hammadde kaynaklarından biri olarak biliniyor.

Kenevirin yaprakları ise ilaç ve kozmetik sektöründe değerlendiriliyor. Kenevirin yaprakları ve liflerinin yanı sıra tohumları da değerlendiriliyor. Kenevir tohumları, oldukça yağlı olması açısından yakıt ve oldukça besleyici olması açısından da gıda olarak kullanılmaktadır.

Selüloz açısından çok zengin bir odunsu bitki olan kenevirin, lifleri ise petrol yan sanayi ürünü olan sentetik lifler dünya çapında yaygınlaşmadan önce bütün dünyada lif kaynağı olarak kullanılmıştır.


KENEVİR NE ZAMAN NEDEN YASAKLANDI?

Başkan Erdoğan'ın kenevir üretimi konusunda yaptığı açıklamalardan sonra pekçok kişi 'kenevir neden yasaklandı' sorusuna yanıt arıyor. Kenevir üretiminin Türkiye'de yasaklanmasında pekçok lobi faaliyeti ortaya çıkıyor. Bu lobiler ilaç şirketlerinden petrol şirketlerine kadar devam ediyor. Öyle ki dünyanın en önemli bitkilerinden biri iken, uyuşturucu üretiminde kullanılmasından dolayı yasaklanan kenevir ile yapılabilecekler ise birçok kişiyi şaşırtmaya devam ediyor.

En büyük özelliklerinden biri de 20 dönümlük ağaçlarla kaplı bir orman kadar oksijen üretebiliyor. Sadece bir dönümlük kenevir alanı bile 4 dönümlük ağaçlarla kaplı bir alana eş değer olabiliyor. Yine kenevirin kağıda dönüştürme olayı birçok kişiyi şaşırtan olaylar arasında. Bir kenevirin kağıda dönüşmesi 8 kez olabiliyor

KENEVİRİN UYUŞTURUCU MADDE OLARAK KULLANILMASI

Uyuşturucu ile mücadele adı altında yapılan ve uyuşturucu yapımında kullanılan kenevir kuşkusuz üretim konusunda verilen zararın başlıca sebebidir. Ülkemizin doğasınıın katledilmesine nasıl yol bir açtığını ancak bu rakamları öğrenince görebiliyoruz.

Kenevir üretimi ile birlikte en büyük darbeyi ilaç sektörü görecek!

Kenevir, kendisini börekten koruyabilen bir bitki olduğundan dolayı, ellerinde tekelleşmiş bir şekilde ilaç satışını bulan firmalar bu konuda ciddi darbe alacaklar.

10 DOLARIN ÜZERİNDE O FOTOĞRAF YER ALIYORDU

AİDS ve kanser tedavisinde, kemoterapi ve radasyon etkisini azaltma gibi bir çok fayda sağlayan, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kenevir Amerikan çiftçileri için bir dönem üretilmesi zorunluydu. 10 Amerikan dolarında kenevir üretimi yapan çiftçilerin fotoğrafı yer alıyordu.

İLK PANTOLON KENEVİRDEN ÜRETİLMİŞTİ
İlk pantolon bile kenevirden üretilmişti, kanvas isminin buradan geldiği ifade edilir.

'uyuşturucu madde temini' ile izah edilemeyecek boyutlarda başka türlü hesapları içerdiğini görmek mümkün.

İŞTE KENEVİRLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

Peki eski tarihlerde üretimi yaygın olan ve hatta Amerika'da üretimini yapmayan çiftçilerin hapse atılmasına neden bu bitki, niçin bizim düşmanımız?

Bir dönümlük kenevir, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir. Yine bir dönümlük kenevirden, 4 dönüm ağaça eş kağıt üretilebilir. Kenevir tam 8 kez kağıda dönüştürülebilirken, ağaç 3 kez kağıda dönüştürebilir. Kenevir 4 ayda yetişir, bir ağaç ise 20-50 yılda… Kenevir, gerçek bir radyasyon temizleyicidir. Kenevir dünyanın her yerinde yetiştirilebilir ve çok az suya ihtiyaç duyar. Ayrıca kendisini böceklerden koruyabildiği için tarım ilacına da ihtiyaç duymaz. Kenevir ile yapılan tekstil ürünleri yaygınlaşırsa, tarım ilacı sektörü tamamen ortadan kalkabilir.
İlk kot pantolon, kenevirden yapılmıştır; hatta "kanvas" kelimesi kenevir ürünlerine verilen isimdir.

KANSER TEDAVİSİ, ROMATİZMA, KALP...
Kenevir, AİDS ve kanser tedavisinde kemoterapi ve radyasyon etkisini azaltma; romatizma, kalp, sara, astım, mide, uykusuzluk, psikoloji, omurga rahatsızlıkları gibi en az 250 hastalıkta kullanılmaktadır. Kenevir tohumunun protein değeri çok yüksektir ve içindeki iki yağ asidi de doğada başka hiçbir yerde bulunmamaktadır. Kenevirin üretimi soyadan bile daha ucuzdur.

KENEVİR NERELERDE YETİŞİR?
Kenevir yukarıda da bahsedildiği gibi, yabani olarak da yetişebilir. Ancak kenevirin ana vatanı Hindistandır. Kenevir, Türkiye'de de her bölgede yetiştirilebilir. Türkiye'nin coğrafi koşulları kenevir üretimi için oldukça uygundur. Ancak, kenevir için en uygun koşullar; Kastamonu, Samsun, Kocaeli, Adana, Amasya, Kayseri, Sivas, İzmir ve Kütahya yörelerindedir.

KENEVİRİN FAYDALARI NELER?
Öncelikli olarak kenevirin romatizma ağrılarına birebir geldiği hemen hemen herkes tarafından bilinir. Uyuşturucu yapımında kullanılmayan erkek kenevirin birçok faydası daha vardır. İşte o faydalarından bazıları..
İpliği antibakteriyeldir. İpliğinden yapılan kumaşlar medikal sanayi dahil yüzlerce yerde kullanılabilinir.
Kenevir elyafı inşaatlarda izolasyon malzemesi olarak kullanılır.
Kenevirden suntadan sağlam tahta (fibreboard) yapılır.

Bir dönümlük kenevir, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir.
Derine inen kökleri toprağın havalandırılmasını sağlar
Bir ağacın beş katı daha fazla çevreye oksijen yayar.
Ses geçirmez mataryeldir.
Keneviri izolasyon maddesi olarak kullandığınızda yakıt tüketimini azaltırsınız
Ateşe dayanıklıdır. Bu materyalden yapılan evler yalnız sağlıklı değil daha güvenlidir.
Bataklık kurutmada çok etkilidir.
Radyasyon temizleyicidir.

Kenevirden yapılmış doğal çimentodan su karıştılıp kalıplara dökülerek inşaat tuğlası yapılır. Tuğladan, betondan daha hafiftir ve daha sağlamdır. 600 yıl dayanıklıdır.


(( alinti ))

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sabunotu nedir? Faydaları nelerdir? Sarya Alternatif Tıp 0 02 Ekim 2023 19:33
Su Arıtımı Nedir, Faydaları Nelerdir? TeKo Sağlık Köşesi 0 15 Nisan 2020 01:12
Kinoa nedir, faydaları nelerdir? Ebru Alternatif Tıp 0 10 Nisan 2016 16:51
Baldırıkara Otu Nedir? Faydaları Nelerdir? Flora Alternatif Tıp 0 09 Temmuz 2013 11:14
Acıçiğdem Nedir? Faydaları Nelerdir? Flora Alternatif Tıp 0 02 Temmuz 2013 00:06