IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ekim 2012, 12:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytin Yaprağı Çayının Faydaları





Ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz havzasında bolca yetişen zeytin ağacı, sadece bu ağaçtan elde edilen zeytin meyvesi ve zeytinyağı ile değil, aynı zamanda 4 mevsim yeşil olan yaprakları ile de şifa dağıtıyor. Zeytin yaprağı eski çağlardan bu yana açık yara tedavisinde yaranın mikrop kapmasını engellemek amacıyla ve elbette cilt maskesi yapımında kullanılır. Özellikle eski yunan medeniyeti, zeytin yaprağının faydalarından en üst düzeyde faydalanmayı bilmişlerdir. Diğer yandan doğal kinin etkisi nedeniyle sıtmaya bitkisel çözüm olan zeytin yaprağı, bitkisel sıtma tedavisi amacıyla da kullanılabilmektedir. Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır bunu cevaplandırmaya geçmeden evvel zeytin yaprağının yararları ve faydaları nelerdir bunlara göz atalım:

Zeytin yaprağının miktop kırıcı ve anti bakteriyel özellikleri vardır
Zeytin yaprağı aynı zamanda doğal antibiyotik özelliği taşır.
Zeytin yaprağı bağışıklık sistemini güçlendirir
Zeytin yaprağı soğuk algınlığına iyi gelir
Zeytin yaprağı kan basıncını düşürür
Zeytin yaprağı kan şekerini düşürür
Zeytin yaprağı kötü kolesterolü düşürür

Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir ve Hazırlanır:

Zeytin yaprağına ulaşmak şayet akdeniz ve ege, marmara bölgesinde yaşıyorsanız çok kolay olacaktır. Doğal ortamda zeytin ağaçlarından faydalanabilirsiniz. Ayrıca bitkisel ürün satan aktarlarda da bulabilirsiniz. Aktarlarda satılan zeytin yaprakları genelde kurutulmuş olarak satılmaktadır. Elbette zeytin yaprağı en güzel çay biçiminde tüketilebilir. Evde kendiniz kuruttuğunuz veya aktardan satın alınan zeytin yapraklarından çay hazırlamak istiyorsanız şu şekilde bir tarif önerebiliriz. 2 bardak zeytin yaprağı çayı için 2-3 çay kaşığı yaprak yeterli olacaktır. Yaprakları biraz ufaladıktan sonra kaynamış suya atın ve 5-10 dakika demlenmesini bekleyin. Daha sonra süzüp çayınızı içebilirsiniz. Etkisini görmek için günde 2-3 bardak tüketebilirsiniz.

Zeytin Yaprağının Faydaları ve Sağlığa Yararları Nelerdir:

Yukarıda da belirttiğimiz gibi zeytin yaprağı açık yaralara temas ettirildiğinde mikrop kırıcı ve antibakteriyel etki oluşturur ve yaraların iltihap kapmasına engel olur. Mikrop kapmasına bitkisel çözüm olan zeytin yaprağı, aynı zamanda antiviral ve antimikotik yani virüs ve mantar öldürücü etkiye de sahiptir. Ayak mantarları için zeytin yaprağı kürü oldukça etkili olmaktadır. Zeytin yaprağından elde edilen ekstresi aynı zamanda oldukça güçlü bir antioksidandır. Antioksidan etki sayesinde bağışıklık sistemini ve vücudun hastalıklara karşı direncini güçlendirerek viral hastalıklara karşı direnç ve koruma sağlar. Zeytin yaprağı aynı zamanda kan şekerini düşürücü ve düzenleyici etkisi, tansiyon düşürücü özelliği ve damar açıcı olması nedeniyle de değişik kullanım alanlarına sahiptir.

Zeytin Yaprağının Zararları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Zeytin yaprağı ekstresi ile zeytin yaprağı çayı hakkında yan etkileri ve zararı konusunda ayrıntılı bir bilimsel çalışma yapılmamıştır. Ancak hamilelerde ve emziren annelerde kullanımı konusunda dikkat etmek gerekmektedir. Safra taşı ağrıları olan kişilerin de doktor tavsiyesi olmadan kullanmaları önerilmez. Ayrıca şeker hastaları ile tansiyon hastalarının zeytin yaprağı çayı içmeye başlamadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir. Çünkü çay şeker ve tansiyon ilaçları ile etkileşime geçerek bu ilaçların etkisini tehlikeli boyutlarda arttırabilir. Bu hastalıklar dışında kalan bir hastalık nedeniyle düzenli olarak ilaç kullananların tedbiri elden bırakmamak adına doktora danışması tavsiye edilir.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çayının


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kombu Çayının Faydaları Liaaa Sağlık Köşesi 2 21 Mart 2012 14:59
Enginar Çayının Faydaları System Sağlık Köşesi 0 10 Eylül 2011 21:46
Liderlere zeytin yaprağı çayı Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Eylül 2008 14:16