IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ekim 2014, 14:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
En faydalı 5 baharat




En faydalı 5 baharat
Baharatlar.. O kadar sevildiler ki onlar için savaşlar bile yapıldı.. İşte damağınızı tatlandıran 5 baharat ve yararları..


Baharatlar.. Onların üzerine savaşlar bile yapıldı.. Büyük gemiler birbirlerini bombaladı.. Artık onlar için savaşılmasa da hala dünyanın vazgeçilmez tatlarılar.. Günümüzde yapılan araştırmalar 5 baharatın lezzetleir kadar güç veren doğal besinler olduğunu ortaya koydu. Baharatları yiyeceklerinize ve salatanıza karıştırmak gücünüzü artırıyor bağışıklığınızı güçlendiriyor.

TARÇIN;
Doğal bir mikrop düşmanı olan tarçını her gün çay kaşığının 1/4'ü kadar aldığınızda kan şekerinizi ve kolesterolünüzü düşürür. Sabah kahvenizi içerken kahve talerinin etrafını saracak kadar içeceğinize eklediğinizde tazelik hissi verir. Düşük kalorili bir tatlı için tarçınlı elmalı tart yapabilirsiniz.

KEKİK;
Izgarada pişireceğiniz tavuk balık veya eti kekikle marine ettiğinizde mentollü ve biraz ekşimsi tadı mükemmel bir lezzet verir. Kekik birçok sağlık uzmanının listesinde kanserden koruyucu olarak yer alır. Ayrıca uzun zamandan beri antiseptik olarak da kullanılır. kekik yağı ağız tenizliğinde tercih edilebilir. Eğer taze kekiğiniz varsa biraz zeytinyağına ekleyebilirsiniz.

KİMYON;
Dünyanın en ünlü baharatlarından biri kırmızı biber tozunda saklanır ve başka bir kanser savaşçısıdır. Egzotik lezzetler elde etmek için pilav tahıl salatalara ekleyebilir et yemeklerini marine edebilirsiniz. Yağlı etlerinizi kalp sağlığınıı koruyan mükemmel baharat kimyonla pişirebilirsiniz.

MERCAN KÖŞK (Oregano);
Bir elmadan 42 kat daha fazla antiokjsidan içeren bu mucize bitki daha çok Ege bölgesinde rastlanıyor. Evlerin bahçelerinde küçük saksılar içerisinde yetiştirilen mercan köşk bitkisini salata omlet veya favori kurabiyelerinize
ekleyebilirsiniz.

ZERDEÇAL;
Hint mutfağında 'Mutfağın Kraliçesi' olarak adlandırılan zerdeçal kist kanser kireçlenme hatta Alzheimer'a karşı oldukça yararlı.. Sarı çiçekleri ve köklerinden yararlanılabilen zerdeçal'dan bir tutam alarak yaptığınız pilav yahni veya mercimek gibi yemeklere ekleyebilirsiniz. Unutmayın zerdeçal geçen gece anahtarı nerede unuttuğunuzu hatırlamanızı bile sağlayabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
5, baharat, en, faydalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rüyada Baharat Görmek Amelia Rüya Tabirleri 0 15 Haziran 2014 18:21
Baharat Takımları 2012 Zen Ev Dekorasyonu 0 03 Kasım 2012 19:38
Baharat Çeşitleri, Baharat Sözlüğü, Baharatlar Violent Yemek Tarifleri 0 14 Haziran 2012 17:03
Baharat Kız'ı utandıran hareket! Kalemzede Haber Arşivi 0 12 Ekim 2011 16:10
Baharat Karışımı YapraK Soslar 0 27 Aralık 2009 07:06