IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2014, 16:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mısır Nelere Faydalı-Nelere İyi Geliyor?




Mısır Nelere Faydalı-Nelere İyi Geliyor?

Mısırın İnsan Sağlığına Yararları



Beslenme ve Sağlık arasındaki İlişkiyi artık tüm uzmanlar kabul etmiş durumdadır. Son yıllarda Dengeli, Düzenli ve Beslenme ve düzenli egzersizin yararlarını çevremizde artan diyabet ve kolesrol gibi kronik rahatsızlıklar sonrasında bir çoğumuz anlamışızdır. Sizlere İnsan Beslenmesinde önemli bir yeri Olan Mısırın Faydalarını anlatmak istiyoruz. Mısır Nelere İyi Geliyor Diye Merak ediyorsanız bu paylaşımımız sizler için.

Uzmanlar anavatanı Güney Amerika olan ve günlük yaşantımızda salatalardan pilavlarımıza kadar kullandığımız mısırın sağlık açısından da oldukça yararlı bir besin olduğunu belirtiyor ve sağlığına önem verenlerin bol bol mısır tüketmesi tavsiyesinde bulunuyor.

İşte besin değeri oldukça yüksek olan mısırın sağlığımız için faydaları…

Mısırın vücudumuza faydaları



Mısır tam bir vitamin deposudur. B1 vitamini, patotonik asit B5 vitamini, folat, niasin B3 Vitamin ve C vitaminini de bol miktarda içermektedir. Mısır ayrıca diyetsel liflerin, fosfor ve magnezyum minerallerinin iyi bir kaynağıdır.

Yüksek lifli gıda mısır

Bir bardak mısır günlük lif ihtiyacının yaklaşık % 23′ ünü karşılayacak kapasitededir. Yapılan araştırmalar mısırın yüksek kolesterol seviyelerini düşürdüğü, kolon kanseri riskini azalttığı ve İrritabl bağırsak sendromunun bir kısım rahatsızlık verici semptomlarını hafiflettiği göstermiştir.

Sindirim sistemi ve kalp üzerindeki etkilerine ek olarak, mısırda bulunan lif kan şekeri seviyelerini stabilize etmeye yardım edebilir.

Eğer diyabetiniz varsa, mısır size yavaş yanıcı dayanıklı bir enerji sağlar.

Düzenli mısır tüketimi hem kan şekeri ve insülinin düşürülmesi ve dengelenmesine yardımcı olur.

Yüksek lifli grup ayrıca toplam kollesterolü yaklaşık % 7 civarında geriletir, trigliserit seviyelerini % 10,2 itibari ile ve VLDL seviyelerini (kollesterolün en tehlikeli formu) % 12,5 itibar ile geriletir.

Kalp sağlığı için mısır

Mısırın sağlığa katkısı sadece lifli olması boyutunda değildir. Belirgin miktarlarda ki folik asit, niasin ve sağlamış olduğu magnezyum ile de son derece faydalı bir besindir.

B vitamini olarak bilinien Folik asit doğumsal bozuklukları önlemede yardımcı olur. Ayrıca homosistein seviyelerini düşürmeye yardım eder. Homosistein metilasyon siklüsü olarak adlandırılan önemli bir aminoasittir.

Homosistein direkt olarak kan damarlarını tahrip edebilir, böylelikle bu tehlikeli molekülün yüksek kan seviyeleri, kalp krizi, felç yada periferal vasküler hastalıklar açısından oluşturduğu risktir ve kalp hastalığı olan hastaların % 20 ile % 40′ı arasında mevcuttur.

Şu hesaplanmıştır ki folatın günlük değerinin % 100′ünün alınması halinde bu sadece kendi başına her yıl itibari ile muzdarip olunan kalp krizi sayısını % 10 itibari ile geriletebilir.

Folattan zengin diyetler ayrıca kolon kanserinin azalmış riski ile ilişkilidir. Bir kupa mısır folat için günlük değerin % 19′unu sağlar iken yüksek kolesterol seviyelerini düşürmeye yardım etmek sureti ile kardiyovasküler hastalıkları azaltabilen bir başka B vitamini olan niasinin günlük değerinin de % 18,9′unu sağlar.

Mısırda bol miktarda magnezyum bulunur.



Magnezyum doğanın sahip olduğu kalsiyum kanal blokörüdür. Arter ve venlerin çevresinde yeterli magnezyum olduğu zaman derin nefes bir iç çekme ile gevşemeyi sağlar…

Mısır vücutta oksijen ve besinlerin dağılımını iyileştirir.

Çalışmalar göstermiştir ki magnezyum eksikliği sadece kalp krizi ile ilişkili olmayıp fakat kalp krizinin hemen akabinde yeterli magnezyumun yoksunluğu kalbe serbest radikal hasarını kolaylaştırır.

Bu itibarla kısmen gevşetici etkileri ile birlikte, mısırda bulunan magnezyumun. Ayrıca astımı ve migren gibi durumların ağırlığını azalttığı, yüksek kan basıncını düşürdüğü ve arteroskeleroz ve diabetik kalp hastalığı riskini gerilettiği gözlenmiştir. Bir kupa mısır magnezyuma yönelik günlük değerin % 16,4′ünü sağlar.

Akciğer kanseri gelişme riskinizi azaltın



Beta-kriptozantinden zengin gıdaların tüketilmesi yüksek oranda mısırda balkabağında, kavun da, kırmızı dolma biberde,mandalinada, portakalda ve şeftalide yüksek oranda mevcut olan bir portakal rengi kırmızı karetoit; akciğer kanseri gelişme riskini belirgin bir şekilde azaltabilir.
...

“Kanser Epidemiyolojisi, Biomarkerleri ve Önlenmesi” dergisinin 2003 ekim sayısında yayınlanan bir çalışmada, Çin’de, Şangay’da 63257 yetişkinden diyet ve hayat stiline ilişkin veri toplanmış olup bunlar 8 yıl için takip edilmişler, bu zaman boyunca 482 akciğer kanseri vakası teşhis edilmiştir

Bunlarda çoğu kriptozantin zengin gıdalar içeren gıdaları yiyenler akciğer kanseri riskinde % 27′lik bir gerileme göstermişlerdir. Mevcut sigara tiryakileri değerlendirildiğindeçok kriptozantinden zengin gıdalar tüketenler, daha az koruyucu gıda tüketen sigara içicilere kıyasla akciğer kanserinden % 37,5 daha az düşük bir riske sahip olarak bulunmuşlardır.

Hafızanızı Vitamin B1 ile yenileyin

Mısır tiaminin mükemmel bir kaynağı olup bir tek kupada bu besleyicinin günlük değerinin üçte biri (% 32,7′si) sağlanmaktadır. Tiamin enerji üretimine merkez olan enzimatik reaksiyonlarda bir entegre katılımcıdır ve ayrıca beyin hücreleri/ bilişsel fonksiyonlar için kritiktir.

Bunun sebebi tiaminin asetilkolinin sentezi için; ki hafıza için zorunlu bir nöro ileticidir, ve bunun yokluğunun zihinsel fonksiyondaki yaş ilişkili gerilemelere (yaşlılık) ve alzheimer hastalığına belirgin katkılaşan bir faktör olduğu bulunmuştur, ihtiyaç duyulur. Gerçekte alzheimer hastalığı, asetilkolin seviyelerindeki bir azalma ile karakterizedir. Sağlıklı diyetinize mısırı eklemiş olmayı unutmayın.

Stres altında bile enerji üretimi için destek

Tiaminine ek olarak şimdiye kadar bahsedilen niasin-vitamin B3′ olduğu kadar pantotonik asite yönelik olarakta iyi bir kaynaktır. Hem pantatotik asit hemde niasin karbonhidrat, protein ve lipit metabolizmaları için gereklidir.

Pantatonik asit özellikle stres altında olduğunuz zaman değerli bir B vitaminidir ki bu adrenal bezlerin fonksiyonunu desteklemesi itibariyledir. Bir kupa mısır günlük pantatonik asit için gerekli değerin % 28,8′ini ve niasin için ise günlük gerekli değerin % 18,9′unu sağlamaktadır.

Mısırın tıbbi açıdan faydaları



1. Bağırsak ve karaciğer fonksiyonlarını düzenler

Mısırın yüksek lifli içeriği bağırsak geçişini destekler, kollesterol seviyelerini geriletir ve bağırsak fonksiyonlarını iyileştirir.

2. Diüretiktir

Düzenli olarak yenilmesi eliminasyonu kolaylaştırması yoluyla sıvı birikimini elimine etmeye yardım eder. Ödem durumunda, bir tencere suda kaynatacağınız bir taze mısır koçanı bir saat süre ile kaynatılıp sıkılıp soğutulur. Ödem durumu iyileşinceye kadar günlük 2 ile 3 kupa arasında içilir; tedavinin sonlanmasında önce bir hafta önce bir kupaya indirilerek devam edilir. Bunun sonrasında dozu ihtiyaca göre 2 ile 3 gün için tekrar edebilirsiniz. Ayrıca sadece püsküllerini kullanmak sureti ile bir diüretik infüzyonu da yapmış olabilirsiniz.

3. Kaşıntıyı azaltır

Hafif kaşıntıya böcek sokmasına bağlı hafif kaşıntıyı rahatlatmak üzere bir miktar suda çözünmüş az bir miktar mısır nişastasını direkt olarak birkaç dakika süre ile deriye uygulamak üzere lapa halinde uygulayın; suçiçeği gibi çocukluk hastalıklarının sebep olduğu kaşıntılar durumunda ılıklı su banyosuna bir tutam mısır nişastası ekleyin; 15 dakika civarında bir banyo bu hastalıklar sebebi ile ortaya çıkan rahatsızlığı geçici olarak geriletecektir.

4. İshali tedavi eder

Mısır bağırsak geçişini iyileştirirken diğer yandan ishali birkaç saat içerisinde durdurmanın etkili yoludur. Basit olarak öncesinde kaynatılmış olan bir bardak soğuk suya bir iki çay kaşığı mısır nişastası ekleyin ve bunu bu şekilde için. Meyve, su ve sebzelere ilişkin problemi olan ülkelere giderken küçük bir çanta mısır nişastasını yanınıza almanızkolaylık sağlayabilir.

5. Böbrek fonksiyonlarını destekler

Böbrek fonksiyonu gerilediğinde ya da azaldığında, bir kupa kaynamış suya bir küçük tutam mısır püskülü ekleyin; 20 dakika boyunca karıştırın sıkın ve bir tatlı kaşığı ile sıcak olarak için

Mısırözü Yağı Faydaları Yararları



MISIR ve YAĞI: İçeriğindeki nişasta oranı ile yüksek bir enerji kaynağı olan mısır bol miktara E vitamini içermesinin yanında A, B ve K vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor, çinko, demir ve bakır mineralleri açısından da zengin bir besindir.

Mısırın ve Mısırözü Yağının Faydaları: Çok iyi bir enerji kaynağı olan mısır vücuda ve zihne enerji verir. Yorgunluğu giderir. Bağırsakları yumuşatır. Mide şikâyetlerini azaltır. Göz ve diş sağlığı için faydalı bir besin olan mısır böbreklere de yararlıdır. Mısırözü yağı kandaki kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur ve damar sertliğini önler. Kalp hastalığı riskini azaltır.

Mısır Nasıl Kullanılır? Mısırın taneleri, tanelerinden elde edilen yağı ve püskülü kullanılır. Mısır püskülü tam bir potasyum deposudur. İdrar söktürür ve idrar yollarını temizler. Böbrek kumlarını ve taşlarını düşürmeye yardımcı olur. Romatizmalılara çok iyi gelir.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 10 Kasım 2014, 16:35   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mısır Nelere Faydalı-Nelere İyi Geliyor?




Mısırın faydaları nelerdir

Mısırın yararları

Mısır yemenin yararları




Mısırın Faydaları, Mısırın İnsan Vücuduna Faydaları;

1) Lif yönünden zengin bir besin olması, kan şekerinin dengeli bir şekilde yükselmesini sağlar. Bol lif, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak kabızlığı da önler ve ishali keser.

2) Koroner kalp hastalığı riskini azaltır.

3) İçerdiği yüksek karbonhidrat sayesinde da enerjinize enerji katar.

4) A vitamini yönünden zengin olduğu için gözlere kuvvet verir.

5) Kan yapıcı özelliğe sahiptir.

6) Mideyi kuvvetlendirir, gastrit gibi rahatsızlıkların iyileşmesine yardımcı olur.

7) Mısır püskülü idrar söktürür, böbrek taşlarının kolay düşürülmesini sağlar.

8) Mısırözü yağında doymamış yağ asitleri bol miktarda bulunduğu için kolesterolü düşürür, damar sertliğini önler.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
faydalınelere, geliyor, mısır, nelere, İyi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yumurta nelere faydalı? Çiğ yumurtanın sağlığımıza ve sesimize yararları.. Sevda Sağlık Köşesi 0 16 Ekim 2012 17:45
200 kalori nelere denk geliyor YapraK Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 21 Mart 2009 06:19
Aşk sen nelere kadirsin blackkurt38 Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 2 03 Nisan 2008 07:52