IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2014, 17:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vücudun Su Oranını ve Meyvelerin Yararları




Vücudun Su Oranını ve Meyvelerin Yararları

KARPUZ:
Su kaybı olduğunda, susama isteği olduğunda, az su içiyorum diyenlere karpuz yemelerini öneriyorum. Karpuzun posası da yüksek. Kurubaklagiller gibi kepekli ekmekler gibi besin gruplarını tüketemeyenlere de karpuzu bol yemelerini,Karpuz lif kaynağı açısından zengin. Bunun yanı sıra kırmızı rengi veren betakarotenlerden dolayı karpuz tam bir kanser savaşçısı, vücudumuzun bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Hem lezzetli hem sulu he de sağlığımıza çok katkısı var.

AHUDUDU: Vücuttan toksinlerin uzaklaştırılmasında faydalıdır. Vücuda enerji verir. Kabızlığın beslenme tedavisinde destek olarak kullanılabilir

DUT: Kalsiyum, demir, B ve C vitamini açısından zengindir. İdrar söktürücü ve kan yapımına faydası vardır.

ERİK: Kırmızı, yeşil ve sarı erik olarak farklı cinsleri vardır. Erik b vitamini, potasyum ve magnezyum açısından zengindir. Özellikle mürdüm eriğinin kan yapıcı özelliği bulunmaktadır.

İNCİR: Lif açından çok zengin bir meyvedir. Kuru ve taze olarak tüketilebilir. Fakat içerisine şeker eklenerek yapılan kuru incir pestilleri kan şekerini hızlı yükseltebileceğinden taze incir tercih edilmelidir. Bağırsak hareketlerini kolaylaştırır. Kabızlık için iyi bir besin seçeneğidir. A, C vitamini, sodyum, potasyum, fosfor, kalsiyum, demir ve magnezyum içeriği ile zengin bir besin çeşididir. Boğaz enfeksiyonlarında faydalı olduğu belirtilmektedir. Özellikle diyabet hastaları porsiyon kontrolüne dikkat ederek tüketmelidir.

KAVUN:
Güzel bir uyku için yatmadan 1-2 saat öncesinde ara öğün olarak kavun tercih edilebilir. Kolay uyumaya yardımcıdır, sinirleri yatıştırır. Hastaların en büyük şikayeti sıcaktan uyuyamamak. Kavunun çok iyi sakinleştirici özelliği var, lif oranı yüksek. Uyku şikayeti olanlara tavsiye edilir.

KAYISI; Potasyum, kalsiyum, magnezyum, a ve b3 vitamini kaynağıdır. İçerdiği selüloz ve pektin ile bağırsak hareketlerini kolaylaştırır, kabızlık sorunu olanlar için iyi bir doğal ilaçtır. Kuru kayısı olarak da tüketilebilir, doğal yoldan kurutulmuş kahverengi olanlar tercih edilebilir. Doğal yoldan kurutulmamış olanlar alerjik reaksiyonlara neden olabilir. 3-4 kayısı bir porsiyon meyve eşdeğeridir. Kalori içeriği yükek olduğu için zayıflama diyeti yapanlar ve diyabet hastaları porsiyon miktarlarını kontrol ederek tüketmelidir. Ayrıca içeriğinde oksalat bulunduğundan böbrek taşı şikayeti olanlar fazla miktarda tüketmemelidir.

KİRAZ:
idrar söktürücü özelliği vardır. Böbrek ve karaciğerin toksik maddelerden arındırılmasına yardımcı olur. Antioksidan etkisi vardır. Antosiyanin içeriği ile ağrı kesici etkisi vardır. Özellikleri kadınların adet dönemlerinde oluşan ödemin vücuttan atılamasına yardımcıdır. Zayıflama diyetleri lif zenginliği ve düşük kalorisi ile öğün aralarında tüketilebilir doğal ilaç.

MUZ: Yaz meyvesi demek artık doğru değil, çünkü her mevsim var. Potasyum içeriği yönünden bizim için önemli. Yine diyat böbrek hastaları kan şekerini hızlı yükseltmesinden dolayı kontrollü tüketilmeli. Muz; porsiyonu sınırlı tüketilmesi gereken meyveler arasında yer alıyor.

ŞEFTALİ: Şeftali artık olgunlaşıyor daha da lezzetleniyor. İçerdiği karotenoidler nedeniyle kalp damar sağlığı için önemlidir. Antioksidan özelliği ile kansere karşı koruyucu bir meyvedir. Bol miktarda a,b ve c vitamini içerir. Potasyum açısında çok zengindir. Sıcak günlerde afra kesesi ve karaciğer çalışmasını düzenlemede yardımcı bir besindir. Ailesinde kalp damar rahatsızlıkları bulunanlar da tüketmelidir.

ÜZÜM: Özellikle kabuk ve çekirdekleri ile beraber tüketildiğinde antioksidan etkisi artmaktadır. Hücre yenileyici özelliği vardır. Kansızlık için iyi bir besin kaynağıdır. Kalori içeriği yüksek olduğu için özellikle diyet yapanların porsiyon miktarına dikkat ederek tüketmesi gerekmektedir.

alıntı

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
meyvelerin, oranını, su, ve, vücudun, yararları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meyvelerin Saç Uzatmadaki 5 Etkisi Rhytia Saç Modelleri ve Bakımı 0 30 Ocak 2014 23:42
Kuru Meyvelerin Faydaları Zen Sağlık Köşesi 0 09 Haziran 2013 12:28
Meyvelerin de Kalorisi Var! Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 21 Temmuz 2010 18:41
Tropikal meyvelerin faydaları Sükût Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 17 Nisan 2008 07:24