IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Kasım 2015, 13:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (-1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gribe Karşı Fındık Tüketin




Gribe karşı C vitamini bakımından zengin meyve ve sebzelerin yanı sıra fındık tüketilmesinin de bağışıklık sistemini güçlendireceği belirtildi.




Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asım Örem, fındık, ceviz ve badem gibi sert kabuklu meyvelerin bağışıklık sistemini güçlendirerek insan sağlığına olumlu etkilerinin olduğu vurguladı.

Son zamanlarda grip vakalarının oldukça arttığını ifade eden Örem, şunları söyledi:

"Fındık, ceviz ve badem gibi meyvelerin tüketiminin günlük diyetimizin vazgeçilmez bir parçası olması gerekir. Grip ve soğuk algınlığına karşı bu mevsimlerde C vitamini bakımından oldukça zengin portakal, mandalina gibi meyveler ile sebzeler bol miktarda tüketiliyor. Bunun yanında enerji veren özelliği ile E vitamini barındıran fındığın da tüketilmesi vücut direnci açısından fayda sağlayacaktır. C vitamini barındıran ürünler ile birlikte fındık iyi bir takım savunması oluşturur. Böylelikle bağışıklık sistemi daha da güçlenir.''

Örem, fındığın bir çok özelliğinden dolayı sağlık açısından fayda sağladığını da belirterek, şöyle devam etti:

"Fındıkta günlük tüketilecek toplam miktar yaklaşık 40-50 gram olmalı, aşırı tüketim kilo aldırabilir. Fındık ve benzeri ürünlerin tüketiminin sağlıklı beslenmek için bir hayat tarzı olması gerekir. Fındıkta E vitaminin yanında bol bulunan kalsiyum, magnezyum, potasyum, folik asit ve diğer eser elementler, vücutta birçok faydalı etkilere neden oluyor. Yağ, protein, karbonhidrat, E vitamini, mineraller, diyabetik lifler ve anitoksidant fenoliklerin özel bileşimleri nedeniyle beslenme ve sağlık açısından fındık, kuruyemiş çeşitleri arasında önemli bir konuma sahip. Fındığın besleyici ve duyumsal özellikleri, onu gıda ürünleri için benzersiz ve ideal bir malzeme haline getirmektedir. Yüzde 60,5 oranında yağ içerdiği için fındık iyi birer enerji kaynaklarıdır."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
fındık, gribe, karşı, tüketin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gribe karşı yoğurt tüketin Violent Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 07 Aralık 2014 17:49
Gribe karşı bunu tüketin! yaSmin Sağlıklı Bakım Önerileri 0 15 Ocak 2014 21:04
Gribe karşı sıvı kalkanı Violent Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 10 Ocak 2014 21:05
Gribe karşı önlem alınmazsa sonuç bronşit System Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 03 Aralık 2011 18:57
Üşütme ve gribe karşı ayak masajı Feronia IF Ekstra 0 29 Ekim 2009 15:52