IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mayıs 2018, 13:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Balın Birbirinden İlginç 10 Faydası




Bal, vücudumuz için gerekli olan birçok maddeyi bünyesinde barındıran mucizevi bir gıda maddesidir. Biz de sizler için bu mucize gıdanın birbirinden farklı 10 faydasını bir araya getirdik.
Enerjiyi Arttırır

Bal, yorgunluk anlarında size en iyi gelebilecek doğal bir enerji deposudur. İçerdiği doğal şeker oranı sayesinde bal, vücuda lazım olan kaloriye kolayca ulaşmanızı sağlayacaktır. Bitkinlik ve düşük enerji sorunlarına karşı birebir gıdalardandır.

Kas Ağrılarını Giderir

Özellikle sporcularda meydana gelen kas ağrılarında etkili bir çözüm yöntemi olarak kullanılan balın ağrı azaltıcı bir etkisi bulunmaktadır. Kas bitkinlikleri halinde de kullanılan bu çözüm yöntemi, içeriğindeki früktoz ve glikoz bileşiklerinden ötürü sağlığa da oldukça faydalıdır.


Kan Şekerini Düzenler

Bal, doğal olduğu sürece şeker hastalarını rahatlıkla tercih edebilecekleri bir gıdadır. İçerdiği bileşenleri dolayısıyla kan şekerini düzenleyici bir özelliği de bulunmaktadır. Özellikle tip 1 olarak adlandırılan şeker hastalarına bu sebeple doktorlar günde 1 kaşık kadar bal tüketmelerini önermektedirler.


Öksürüğü Tedavi Eder

Reçetesiz satılan birçok ilaca göre balın öksürüğü tedavi etme gücü daha yüksektir. Güçlü bir anti bakteriyel olan bal, öksürüğü yok etmek için düzenli olarak tüketilebilir. Tamamen doğal olan bu yöntem sayesinde kimyasal ilaçlardan daha kısa sürede verim alabilirsiniz.


Kilo Vermeye Yardımcıdır

Bal içerdiği vitamin, mineral ve çeşitli aminoasitler gibi maddelerle vücuda girdiği andan itibaren yağlarınızı hedef alarak yok etmeye yönelik salgılar üretecektir. Metabolizmayı da hızlandıran bal, bu sayede size daha rahat kilo verme olanağı sunmuş olacaktır.


Cildi Güzelleştirir

Birçok kozmetik ve güzellik ürünlerinde de karşımıza çıkan bal, özellikle maske olarak cilde uygulandığında cildinizi parlak ve sağlıklı bir görünüme eriştirecektir. Çilli bir yüz yapısına sahipseniz ve cildinizdeki lekelenmelerden şikayetçiyseniz ballı maskeleri tercih edebilirsiniz.

Uykusuzluğu Önler

Uykusuzluk problemi günümüz insanlarının en büyük sorunlarından biridir. Bu sorunun da çözüm yolu bala çıkıyor. Bal, içeriğinde bulunan tripofan sayesinde uykunuzun gelmesini sağlayacaktır. Yatmadan hemen önce bir bardak süte bir kaşık bal karıştırıp içmek size rahat ve konforlu bir uykuya eriştirebilir.

Yanıkları Tedavi Eder

Bal, küçük yanık tedavilerinde de sıklıkla tercih edilen bir antioksidandır. Bakteri ve mantar öldürücü özelliği sayesinde mikrop oluşumlarını önler ve ortadan kaldırır. Balı yanıklarınıza krem şeklinde uygulayabilirsiniz. Sürdüğünüz bölge üzerinde kaşıntı hissi varsa bir süre içerisinde bu kaşıntı hissinden bal sayesinde kurtulabilirsiniz.


Yara & Kesikleri İyileştirir

Düzenli kullanımlarda bal, yara ve kesiklerin normal iyileşme hızına göre daha erken iyileşmesine olanak sağlıyor. Yaraları iyileştirmenin yanı sıra iltihaplanmaları önlemek, koku ve ağrının da ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor.



alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bal, balın faydaları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Birbirinden İlginç Görünümlere ve Özelliklere Sahip 17 Köpek Balığı Türü Nogitsune Esrarengiz Olaylar 0 07 Ocak 2016 09:40
Hiç Ummadığınız Ülkelerden Çıkan Birbirinden İlginç 25 İcat MoHaC Genel Paylaşım 0 29 Haziran 2015 23:53
Balın saça faydaları AngeL Saç Modelleri ve Bakımı 0 07 Mayıs 2014 10:21
Birbirinden İlginç Kül Tablaları Afrodit Hobiler 0 10 Kasım 2012 12:38
Balın çocuklara yararları Lady Aile Evlilik ve Çocuklar 0 12 Eylül 2012 18:48