IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ocak 2021, 11:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kombu Çayı




Kombu çayı vücudumuzun PH derecesini dengeler ve vücutta biriken zehirli atıkların çıkmasını sağlar Kombu çayı hazırlamak biraz aahmetliolabilir ama çok faydaları vardır.
kombu çayı yapılışı
Malzemeler:
3 litre saf su
1 buçuk su bardağı şeker
10 paket siyah çay
4 poşet şeftalili çay
Kombucha mantarı
Yapılışı:Suyu kaynattıktan sonra şekeriniilave edin ve 5 dk daha kaynatın.Poşet çayları ekleyin.20 dakika demlenmeye bırakın.İÇinden poşet çayları çıkarın.Geniş bir kaba koyun ve oda sıcaklığına gelmesi için bekleyin.Mantarları ekleyin ve açık renkli kısımları yüzeyegelmesini sağlatın.Üstünü tülbent ile örtün ve ağzını lastikle sıkıca kapatın.4 yada 5 gün bekletin ve içerisine biraz bira yada şampanya ekleyin ve daha çabuk sirkeye dönüşmesini sağlyın

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Şubat 2022, 09:58   #2
Çevrimdışı
aSk
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kombu Çayı




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Gördüğünüz en sıra dışı çay o olabilir: Kombu çayı nedir?
Kombucha adı verilen bir mantar türüyle hazırlandığı için kombucha çayı, kamboçya çayı gibi isimlerle anılan komu çayının en büyük özelliği de bu mantar aslında. Son yıllarda adı daha bir duyulur olduysa da kendisi aslında binlerce yıl öncesine dayanan bir geçmişe sahip. Doğu Asya'da yapılmaya başlanan ve oradan tüm dünyaya yayılıp bir anda ününe ün katan kombu çayı, yararlı bakteri ve mayalardan oluşuyor desek yanlış olmaz.

Hazırlanırken çay ve şeker bulunan özel bir solüsyonun içinde bekletilen kombucha mantarı, bu sıvının içinde yaşıyor ve ürüyor. Ne kadar ilginç ve kimilerine göre itici bir özellik gibi gözükse de aslında çay bu sayede kendini bildiğimiz çaylardan çok daha farklı bir konuma taşıyor.

Hadi içtiniz diyelim, ne işe yarar dersiniz: Kombu çayının faydaları


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Sıra dışı içeriği sayesinde dikkat çeken kombu çayının popüler hale gelmesinin sebebi de elbette faydaları. Öyle ki bu çayın faydaları düşünebileceğinizden bile fazla.

Kombu çayı, yağ yakımını hızlandırarak fazla kilolardan daha hızlı kurtulmaya destek oluyor.
Vücudun çeşitli yerlerinde oluşan iltihaplanmalara karşı vücudu destekliyor, iltihaplı bölgelerin daha hızlı iyileşmesine yardım ediyor.
Zararlı maddelerin vücuttan daha hızlı bir şekilde uzaklaştırılmasını sağlıyor.
Kan dolaşımını düzenleyerek tansiyon sorunu yaşayanlara destek oluyor, özellikle yüksek tansiyonu dengelemede etkisi oluyor.
Bu sayede vücudu kalp ve damar hastalılarına yakalanma riskinden koruyor, var olan hastalıkların olumsuz etkilerini azaltıyor.
Sinir sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor.
Kandaki şeker oranının da normal seviyelerde seyretmesini sağlıyor.
Alerjilere karşı da vücudun yanında yer alan kombu çayı, alerjik reaksiyonların daha hafif atlatılmasına ön ayak oluyor.
Kanserli hücrelerin yayılmasını ve büyümesini de yavaşlattığı biliniyor.
Yorgunluk ve bitkinlik gibi gündelik sorunların da üstesinden gelmeye yardımcı olan kombu çayı, vücuda enerji veriyor.
Kan dolaşımını düzenlediği ve sinir sisteminin düzenli çalışmasını sağladığı için baş ağrılarının da hızla geçmesini sağlıyor.
Saç sağlığına da iyi geldiği bilinen kombu çayı, saçların hızlıca uzamasına olanak sağlıyor, daha güçlü köklere sahip saçlara kavuşturuyor.
Harici olarak kullanıldığında, yani içmek yerine cilde sürüldüğünde cildin yaşlanmasını yavaşlatıyor, cildi nemlendiriyor ve kırışık karşıtı bir etki gösteriyor.
Nasıl yapılır merak edenlere: Kombu çayı tarifi



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:

3 litre su (Kaynak ya da memba suyu olması tercih sebebi)
Kombucha kültürü (mayası)
1,5 su bardağı, yani 300 gram kadar toz şeker
9-10 poşet ya da 25-30 gram kadar siyah çay (yeşil çay da tercih edebilirsiniz)
Nasıl Yapılır?

Çelik bir tencere alın ve içine 3 litre suyu koyup ocağa alın. Su kaynamaya başlayınca içine toz şekeri ilave edin ve 5 dakika kadar bu bu şekilde karıştırarak kaynatın. Karıştırma işlemini yaparken tahta değil metal kaşık kullanın. 5 dakikanın sonunda şekerli suyun bulunduğu tencereyi ocaktan alın ve içine sayı ekleyin. Yaklaşık 15 dakika çayın iyice demlenmesini bekledikten sonra yine metal bir kaşık yardımıyla çayları karışımın içinden tamamen çıkarın ve karışımı soğumaya bırakın.

Soğuyan bu karışımı, kombu çayını hazırlamak istediğiniz büyükçe bir kavanoza aktarın. Kombucha kültürünü ılık bir suda yıkadıktan sonra oda sıcaklığına getirdiğiniz kavanozdaki sıvının içine bırakın. Kavanozun ağzını hava alacak şekilde kapatabilmek için steril bir bez ya da tülbentle örtüp paket lastiğiyle bu bezi sabitleyin. Kavanozdaki çayı bu şekilde 4-10 gün arası mayalayın. Bu süre içinde kavanozun doğrudan güneş ışığına maruz kalmamasına ve oda sıcaklığında beklemesine özen gösterin. 4 günden sonra mayalanan kombu çayını afiyetle tüketmeye başlayabilirsiniz. Ancak ne kadar mayalanırsa o kadar daha etkili olacağından 7-10 gün kadar mayalayıp o şekilde tüketmeniz daha faydalı olacaktır, bizden söylemesi.

Nasıl kullanılır?

Kombu çayınız mayalanıp da tüketme vaktiniz geldiğinde şunları bilmeniz de önemli. Çayı aç karnına içmeli, mümkünse taze sıkışmış portakal suyu gibi farklı meyve sularıyla karıştırarak tüketmelisiniz. Çayı bardağınıza alırken süzgeçten geçirmeyi ihmal etmemeli ve günde yarım su bardağını geçmeyecek kadar tüketmelisiniz.

Yan etkisi olup olmadığını bilmek önemli: Kombu çayının zararları


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kombu çayının bilinen ciddi bir zararı, bir yan etkisi bulunmuyor. Ama özellikle ciddi bir rahatsızlığı olanların onu tüketmeden önce mutlaka doktoruna danışması gerekiyor.

Neden derseniz, gördüğünüz gibi bu çayın birçok yararı olduğundan söz ediliyor. Elbette bu yararları, aşırı tüketilmesi, herhangi bir hastalığı tedavi amaçlı kullanılması gibi durumlarda zarara dönüşebiliyor. Bu nedenle tedbiri elden bırakmamak, kombu çayını içerken ölçülü davranmak gerekiyor.

Elbette hamilelik ya da emzirme dönemlerinde olan kadınların da tüketmesi tavsiye edilmiyor.

Önemli bir not: Kombu çayı da dahil olmak üzere, alternatif tedavi yöntemleri olarak anılan hiçbir faydalı ürünü doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız. Siz yaparsınız biliyoruz ama biz de hatırlatmış olalım: Özellikle ciddi bir rahatsızlığınız varsa, kronikleşmiş rahatsızlıklar çekiyorsanız mutlaka ama mutlaka doktorunuzun önerileri doğrultusunda hareket edin ve doktorunuzun tavsiye etmediği hiçbir yöntemi denemeyin. Sağlık ihmale gelmez, aman dikkat.

Alıntı

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Ve görüyorsun ki .. Alnımıza yazılanla ..Gönlümüze kazınan bir olmuyor…
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kombu çayı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Banaz Çayı - Banaz Çayı Coğrafik Özellikleri Liaaa Genel Coğrafya 0 10 Temmuz 2012 03:17
Simav Çayı - Simav Çayı Coğrafik Özellikleri Liaaa Genel Coğrafya 0 29 Haziran 2012 13:05
Seyitler Çayı - Seyitler Çayı Coğrafik Özellikleri Liaaa Genel Coğrafya 0 29 Haziran 2012 13:00
Kombu Çayının Faydaları Liaaa Sağlık Köşesi 2 21 Mart 2012 14:59